در گفت وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
ریشه مشکلات صنعت آرد ونان کجاست؟!
اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز محمدرضا خواجه، مدیر باشگاه هواداران نان کامل و نائب رییس انجمن علوم و فنون غلات استان اصفهان به برخی چالشها که ریشه مشکلات صنعت آرد ونان است اشاره نمود که در ادامه خواهید خواند؛
۲_ تعلل و تاخیر در ابلاغ نرخ نان با سه روش؛ سرکوب نرخ، سبک سازی وزن چانه و ساکت سازی نانوا بادادن نرخ ناقص
۳_ ابلاغ نرخهای تحمیلی و نه مبتنی برافزایش هزینه های جاری و پرسنل یک نانوایی
4_ عدم افزایش نرخ آرد دولتی متناسب با افزایش نرخ جهانی گندم به بهانه دفاع از حقوق مصرف کننده از ترس اعتراضات احتمالی
۵ _ بروز شکاف عمیق بین نرخ آرد دولتی (کیسه 33 تومانی) و آرد آزاد سال 1392 (45 تومانی ) در حد 600 هزار تومان !
۶_ فقدان اتخاذ یک تصمیم کارشناسی و تخصصی برای یکسان سازی نرخ آرد دولتی (۳۵ هزار تومان) ونیمه دولتی (۵۰ هزار تومان)فعلی .
۷_ دلسوزی های بی منطق در راستای پایین نگه داشتن نرخ نان و آرد در حدی که متاسفانه امروز شاهد سقوط ارزش غذایی و خواص درمانی نان هستیم.
8-کاهش وزن چانه به جای ابلاغ نرخ نان در ابتدای هر سال ومتعاقب آن نازک شدن نان و کاهش زمان پخت،کاهش زمان تخمیر و همچنین سقوط کیفیت نان .
9- حذف فاصله صنفی توسط مجلس به بهانه ایجاد رقابت سالم و اعطای مجوز بی رویه آرد دولتی به افراد غیر متخصص و ایجاد رقابت ناسالم و تحمیل خسارت شدید به حوزه نان .
10- تجویز نمک ثابت برای آرد های متغیر توسط کارشناسان ! وزارت بهداشت و تشدید ضایعات و مشکلات حوزه نان وجرم انگاری مصرف نمک در خمیرکه باهیچ منطقی همخوانی ندارد.
11- جرم انگاری بالا بودن PH خمیر ونان، درصورتی که بالابودن PH در هیچ کجای دنیا به منزله مصرف جوش شیرین نیست!
12- عدم آگاهی تصمیم گیران نان از ساختمان آرد،خمیر، گندم وگذشته نان در ایران و متهم سازی نانوایان به جای ریشه یابی علل بروز ضایعات یا لغزش (آرد فروش _ کم فروش) در میان آنها
13- ناتوانی در تعیین دقیق تعداد چانه یک کیسه آرد که متناسب با نوع گندم _نوع آرد _ نوع الگوی پخت _ وزن چانه _ مهارت نانوا متغییر است واتهام زنی به نانوایان !
14- برداشت نادرست برخی از فرمانداران از هجوم افراد برای تاسیس نانوایی که اگر ورود به حرفه نانوایی نمی صرفد چرا این همه متقاضی دارد؟!
متاسفانه بسیاری از افراد بدون مطالعه و بررسی سود وزیان وارد شغل نانوایی می شوند و پس از ورود به این حرفه یا ورشکست شده و خارج می شوند و یا متاسفانه مسیر تخلف را پیش می گیرند!
بنابراین ریشه اصلی بروز تخلف در این حوزه اعطای مجوز بی رویه است، با این تفکر که احداث نانوایی جدید رقابت ایجاد می کند در صورتی که خسارت ایجاد می کند نه رقابت و اتفاقات زیر را رقم می زند؛
1-جایگزین جوش به جای مخمیر
۲_ جایگزین قابلمه به جای قدح
۳_جایگزین دستگاه به جای دست وفرار عطر وبو ورنگ ورو در نان
۴_ جایگزین زیر پیراهنی به جای روپوش
۵_ جایگزین کارگر ساده به جای ماهر
۶_ حذف صابون و مواد شوینده در نانوایی
۷_ حذف سحرخیزی
۸_ جایگزین خمیر تازه به جای ور آمده
۹_ ناتوایی در خرید ملزمات و تجهیزات نانوایی
۱۰_ ناتوایی در پرداخت حقوق _عیدی _سنوات پرسنل
۱۱_ رواج لغزش (آرد فروشی _کم فروشی-خشکه فروشی)
12-سقوط استانداردهای علمی وفنی در نانوایی
تاریخ: يکشنبه ٣٠ بهمن ١٤٠١ ساعت: ١٣:٥٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|