معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
اجرای طرح غنیسازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی
خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر طرح غنیسازی آرد و نان با آهن، اسید فولیک و ویتامین D در خراسان جنوبی در دست اجراست.
وی با بیان اینکه غذا مهمترین نیاز اولیه جوامع انسانی و تضمین امنیت غذایی از ضروریترین اصول محافظت از سلامت جامعه است، خاطرنشان کرد: تهیه غذای ایمن با کیفیت مطلوب برای تداوم بقای بشر و کیفیت زندگی امری ضروری است.
آهنی ادامه داد: در حال حاضر آرد و نان در خراسان جنوبی با آهن و اسیدفولیک غنیسازی میشود و براساس نتایج پایشها میزان مورد نیاز افزودن ویتامین D به آرد مشخص خواهد شد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: درخصوص اجرای طرح غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک، ۱۱۹ مورد آزمایش و بررسی در زمینه نحوه ترکیب و درصد موفقیت انجام شده است و طرح غنیسازی آرد با ویتامین D هم در مرحله مقدماتی قرار دارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: طرح پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در میوه و سبزیجات، طرح PMS فرآوردههای غذایی و آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه و طرح PRPS واحدهای تولیدی از دیگر طرحهای در دست اقدام این معاونت بوده و در مورد اجرای طرح PMS در مواد آرایشی، بهداشتی و خوارکی و آشامیدنی ۴۹۴ نمونهبرداری از مراکز عرضه انجام شده و شاخصهای سلامتی آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی افزود: در زمینه اجرای پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در میوه و سبزیجات هم ۱۴۶ مورد نمونهگیری انجام شده و فلزات سنگین موجود در آنها مورد ارزیابی و آزمایش قرار گرفته است.
آهنی اظهار کرد: طرح نشانهگری رنگی که میزان قند، چربی و نمک موجود در مواد عذایی مشخص میشود در ۹۹ درصد واحدهای تولیدی استان روی مواد غذایی حک میشود و در یک سال گذشته هزار و ۷۲ ساعت آموزش و اطلاعرسانی را برای مسئولان فنی کارخانههای استان خراسان جنوبی برگزار کردیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تعداد واحدهای تولید خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی استان را ۱۱۲ واحد و تعداد انبارها، مراکز نگهداری مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی را ۶۸ مورد ذکر کرد و افزود: در یک سال گذشته ۶۴۸ مورد بازرسی و گشت مشترک از این واحدها انجام و در این زمینه ۲۱ مورد تخلف به مراجع قضایی ارجاع شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت ۳۲۰ مورد صدور و تمدید پروانه بهداشتی برای واحدهای تولیدی استان صادر شده است، بیان کرد: در واحدهای تولیدی خراسان جنوبی یک نفر مسوول فنی به نمایندگی از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی حضور دارد و نظارت کامل توسط این کارشناسان بر فرآیند تولید انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه ۱۶ اکتبر سالروز تاسیس سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است، یادآور شد: این سازمان هر سال با توجه به موضوعات مختلف یک شعار را برای این روز انتخاب میکند که امسال "رفتار ما آینده ما را میسازد" نامگذاری شده است.
تاریخ: دوشنبه ٢٦ مهر ١٤٠٠ ساعت: ١١:٢٢
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|