صفحه اصلی > نان > سنتی 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نانوایی‌ها درخواست آرد کامل را در سامانه مربوطه ثبت کنند

  کارشناس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه و فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: از نانوایی‌های خواسته‌ایم در سامانه سیفا اعلام کنند که خواستار آرد کامل هستند. نظارت هم انجام می‌شود تا آرد کامل در اختیار نانواها قرار بگیرد.

            

زهره پوراحمدی کارشناس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه و فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، با بیان اینکه برای تهیه نان کامل باید از آرد تمام دانه استفاده شود، اظهار کرد: گندم علاوه بر بخش جوانه، بخش‌های مختلفی دارد که لایه بیرونی آن یعنی پوسته، خود دارای چندین لایه است. در فرایند آسیابانی بسته به نوع آرد تولیدی لایه‌های مختلف پوسته گرفته ‌می‌شود.

وی در ادامه توضیح داد: ضروری است بخشی از پوسته گندم در فرایند آسیابانی گرفته شود چون آلودگی معمولا در لایه‌های بیرونی گندم وجود دارد. پوسته‌های درونی‌ که به آندوسپرم‌ یا مغزدانه نزدیکتر است از ارزش تغذیه‌ای بالاتری برخوردارند که برای نمونه می‌توان از ویتامین‌ها، مینرال‌ها و فیبرهای غذایی و عملکردی نام برد.

پوراحمدی درباره نان‌های رایج در کشور توضیح داد: برای تولید نان بربری از آرد ۱۸ درصد سبوس گرفته، برای نان تافتون و لواش از آرد با ۱۵ درصد سبوس گرفته و برای نان سنگک از آرد با ۱۱ درصد سبوس گرفته استفاده می‌شود و برای شیرینی‌ها و ماکارونی از آرد ۲۵ درصد سبوس گرفته استفاده می‌شود اما آرد کامل حداکثر ۶ درصد سبوس آن گرفته می‌شود.

وی افزود: ارزش غذایی که به‌واسطه سبوس در نان ایجاد می‌شود، منوط به این است که فرایند تخمیر انجام شده باشد در غیر این صورت نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه به‌خاطر برخی مواد نامطلوب مثل اسید فیتیک مضرات آن بیشتر از سایر نان‌ها است.

وی تأکید کرد: نانوایی‌هایی که از آرد کامل استفاده می‌کنند حتما باید عمل تخمیر را کامل انجام دهند. به همین دلیل فرایند تولید نان کامل حدود حداقل دو ساعت زمان می‌برد. این نان علاوه بر ارزش غذایی بالا عطر، طعم و مدت ماندگاری بیشتری هم دارد و مورد تایید سازمان غذا و دارو است.

کارشناس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه و فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو در تلاش است ارزش غذایی نان‌ها را افزایش دهد، گفت: سازمان غذا و دارو برای پیشگیری از کم‌خونی و فقر آهن آرد گندم نانوایی‌ها را با آهن و اسید فولیک غنی‌سازی می‌کند که بسیار هم موثر بوده است.

پوراحمدی یادآور شد: سازمان همچنین مراکز تولید آرد را به‌طور مرتب مورد نظارت و پایش قرار می‌دهد. آردی مورد تایید سازمان است که علاوه بر سبوس، پروتئین و اندیس گلوتن بیشتری هم داشته باشد.

وی افزود: کارخانه‌های تولید آرد باید شرایط خاصی داشته باشند که فرایند‌های پاک‌سازی گندم را به‌طور کامل انجام دهد؛ یعنی سیستم بوجاری آن پیشرفته باشد تا از آلودگی‌ آرد جلوگیری شود. سازمان غذا و دارو در تلاش است در هر استان مجوز حداقل پروانه بهداشتی ساخت برای یک کارخانه تولید آرد کامل را صادر کند. از نانوایی‌ها هم خواستاریم که ضمن استفاده از آرد کامل و مخمرها، عمل تخمیر را به‌طور کامل انجام دهند.

پوراحمدی تأکید کرد: آرد کامل یا اصطلاحاً تمام دانه چون مواد مغذی بیشتری از آردی که سبوس بیشتری از آن گرفته می‌شود دارد، لذا دارای ارزش تغذیه‌ای بیشتری است؛ بنابراین نانی که با آرد کامل پخت می‌‌شود اگر شرایط ایمنی و بهداشتی آن رعایت شده باشد نان مفیدتری برای سلامتی محسوب می‌شود.

کارشناس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه و فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: از نانوایی‌های خواسته‌ایم در سامانه سیفا اعلام کنند که خواستار آرد کامل هستند. نظارت هم انجام می‌شود تا آرد کامل در اختیار نانواها قرار بگیرد.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٩ دی ١٤٠٢        ساعت:     ١٦:٣٠

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...