صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  پخت نان با "آرد کامل"/ چه افزودنی‌هایی به آرد نانوایی‌ها اضافه می‌شود؟

  مدیرکل دفتر بهبود تغذیه با بیان اینکه در حال حاضر تمام کارخانه‌های تولید آرد، به آردهای تولیدی خود، آهن و اسیدفولیک را اضافه می‌کنند، گفت: تمرکز وزارت بهداشت روی موضوع استفاده از "آرد کامل" برای تهیه نان در نانوایی‌هایی سراسر کشور است.

            

احمد اسماعیل‌زاده با بیان اینکه تمرکز وزارت بهداشت روی موضوع استفاده از "آرد کامل" برای تهیه نان است، اظهار کرد: میزان دریافت فیبر در کشور 13 گرم در روز است اما میزان توصیه شده مصرف فیبر 28 گرم است بنابراین ایرانی‌ها حدوداً نصف استاندارد جهانی فیبر مصرف می‌کنند؛ در حالی که پایین بودن میزان مصرف فیبر خطر ابتلا به پرفشاری خون، دیابت و سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.

وی افزود: با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم ایران است تولید نان کامل اهمیت زیادی دارد زیرا یکی از منابع دریافت فیبر، نان کامل است اما در زمان حاضر تنها در برخی استان‌ها مانند فارس،‌ مرکزی، خراسان رضوی و البرز کارخانجات تولید آرد کامل وجود دارد و در برخی نانوایی‌های این استانها، نان کامل پخت می‌شود.


غنی‌سازی تمام آردهای کشور با آهن واسیدفولیک
اسماعیل زاده همچنین درباره افزودنی‌های نان در کشور گفت: در حال حاضر تمام کارخانه‌های تولید آرد، غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک را انجام می‌دهند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلام اینکه در حال پیگیری غنی‌سازی آرد با ویتامین دی هستیم تا کمبود این ویتامین در جامعه ایرانی برطرف شود، تصریح کرد: برنامه داریم تا طی چند سال آینده، غنی‌سازی آرد نان با ویتامین دی را ابتدا به‌صورت آزمایشی در چند استان آغاز کنیم و در صورت اثبات اثربخشی آن را به کل کشور تسری دهیم.

افزودن جوش شیرین به نان ممنوع!
وی با بیان اینکه در تهیه نان در برخی نانوایی‌ها از جوش شیرین استفاده می‌شود، متذکر شد: افزودن جوش شیرین به نان‌ در نانوایی‌ها ممنوع است.

استفاده از"بلانکیت" غیرقانونی است
وی گفت: برخی نانواها نیز موادی مانند "بلانکیت" برای ترد و سفید شدن نان اضافه می‌کنند که خلاف قانون است و وزارت بهداشت در بازرسی‌های خود با این افراد برخورد می‌کند.

کدام افزودنی‌ها و بهبوددهنده‌ها به نان اضافه می‌شوند؟
وی درباره سایر مواردی که به نان‌ها اضافه می‌شوند، تشریح کرد: نمک در هنگام پخت نان با استاندارد مشخصی اضافه می‌شود. موادی مانند گلوکزاکسیداز، آنزیم‌های آلفاآمیلاز، همی سلولاز و ... نیز به عنوان بهبوددهنده‌های کیفیت نان هستند که استاندارد مشخصی دارند و اگر براساس میزان مجاز تعیین شده توسط سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو به نان اضافه شوند مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند. اضافه شدن این بهبوددهنده‌ها به نان اختیاری است و ممکن است در یک نانوایی به نان اضافه شوند اما در نانوایی دیگر استفاده نشوند.

بهبود دهنده چیست؟
‌اسماعیل‌زاده با بیان اینکه بهبوددهنده‌ها آنزیم‌هایی هستند که باعث بهبود کیفیت آرد و خمیر و نان می‌شوند و می‌توانند طعم نان را مطلوب کنند، بیان کرد: عمدتاً مواد شیمیایی خاصی در آن‌ها وجود ندارد و اگر طبق استاندارد به نان اضافه شوند، مشکلی برای مردم ایجاد نمی‌کنند.

نحوه بازرسی وزارت بهداشت از نانوایی‌ها

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره نحوه بازرسی از نانوایی‌ها نیز بیان کرد: کارشناسان بهداشت محیط ما در کل کشور تمام واحدی‌های صنفی را بازرسی می‌کنند و با استفاده از کیتهایی که دارند میزان نمک، فیبر و مواد موجود در نان را بررسی می‌کنند.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ١٦ اسفند ١٤٠٢        ساعت:     ٠٩:٢٣

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...