صفحه اصلی > گفتگو 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  دلایل کیفیت پایین نان به بیان نانوایان/ نرخ نان یا کیفیت آرد، کدام‌یک مقصر کیفیت پایین نان است؟!

  اختصاصی/ مولفه‌های تاثیرگذار بر کیفیت نان، بسیار است و البته در سال‌های اخیر متاسفانه شاهد افت کیفیت نان بوده‌ایم که دلایل مختلفی در آن دخیل است؛ در این خصوص با تعدادی از نانوایان استان آذربایجان غربی به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند؛

            

**کیفیت آرد به چه میزان در کیفیت نان نقش دارد؟!

به گفته نانوایان، نقش آرد به عنوان ماده اولیه در کیفیت نان، بالغ بر 80 درصد است. نانوایان آذربایجان غربی می‌گویند علاوه بر دغدغه کیفیت آرد، بی‌ثباتی و متغیر بودن کیفیت آردها نیز از عواملی است که منجر به متغیر بودن کیفیت نان می‌شود.
یکی از نانوایان در این خصوص به غلات نیوز گفت: به دلیل اینکه در اغلب مواقع، کیفیت آردها پایین است، ما با تجربه مهارتی خودمان سعی می‌کنیم ضعیف کیفیتی آرد را بپوشانیم و نانی استاندارد و در حد کیفیت مطلوب تولید کنیم. اما گاهی به دلیل ضعیف بودن آردها، مجبوریم مصرف نمک را بالا ببریم که همین مسأله منجر به افت کیفیت نان می‌شود.

**نرخ نان، مهم‌ترین عامل در بی‌انگیزگی نانوا برای تولید نان باکیفیت

یکی دیگر از نانوایان آذربایجان غربی به غلات نیوز گفت: بیش از هرچیز، قیمت نان، مهم‌ترین عامل کیفیت نان به شمار می‌آید چرا که وقتی نانوا به دلیل درآمد پایین خود توان تامین هزینه‌های تولید نان را نداشته باشد، مجبور می‌شود برخی مواد اولیه ضروری مثلا خمیرمایه را به میزان کمتر در نان استفاده کند که این مسأله مستقیما کیفیت نان را نشانه می‌رود.
از سوی دیگر نانوا برای جبران هزینه‌هایش در سایه بی‌توجهی دولت به نرخ نان، مجبور می‌شود از وزن چانه بکاهد که در این صورت کیفیت نان صد درصد افت می‌کند و نهایتا شاهد بالا رفتن ضایعات نان خواهیم بود.


**نقش نانوای ماهر در کیفیت نان چقدر است؟!

علاوه بر مواد اولیه تاثیرگذار برکیفیت نان، نانوایان هم نقش مهمی در تولید نان دارند. متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل مشکلاتی که نانوایان را احاطه نموده، این صنف از مهارت‌آموزی فاصله گرفته‌اند و شاهد افت مهارت و سواد تخصصی در میان نانوایان بوده‌ایم. یکی دیگر از نانوایان آذربایجان غربی در این خصوص بیان کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل تصمیم‌ها و مصوبه‌های اشتباه، شاهد ورود افراد غیرحرفه‌ای به صنعت نان بوده‌ایم که این مسأله کیفیت نان را بسیار تحت تاثیر قرار داده است. بسیاری از واحدهای نانوایی بدون مجوز در کشور راه‌اندازی شده‌اند که صاحبان آن‌ها فقط نام نانوا را یدک می‌کشند و هیچ‌گونه مهارتی در پخت نان ندارند. این افراد منجر به افت کیفیت نان شده‌اند و متاسفانه دود این مسأله به چشم همه نانوایان می‌رود.

** عمل‌آوری خمیر، مهم‌ترین عامل در تولید نان باکیفیت

فرایند تولید خمیر، یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در تولید نان است که در صورت عدم تخمیر اصولی و استاندارد خمیر، کیفیت نان تحت تاثیر قرار می‌گیرد. متاسفانه در طول سال‌های اخیر به این مسأله مهم در واحدهای خبازی کمتر توجه شده و نانوایان مرحله مهم تخمیر را به درستی رعایت نمی‌کنند. در صنعت نان، تخمیر به معنای ورآمدن خمیر است که به دلیل بارور کردن مخمرها، قارچ‌ها و باکتری‌ها در داخل خمیر، باید این مرحله در نان طی شود چرا که عدم رعایت مدت زمان استاندارد تخمیر، موجب عدم آزادسازی املاح و ویتامین‌های گندم و عدم تخریب اسید فیتیک (اسید فیتیک بالا مانع جذب آهن می‌شود) شده و شیوع بیماری‌های گوارشی، دیابت، کم‌خونی، پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی و عروقی، از تبعات منفی آن است. از این ‌رو تخمیر از مهم‌ترین بخش‌ها و جزء جدایی‌ناپذیر از فرایند تولید نان به شمار می‌آید و ضروری است در برگزاری دوره‌های آموزشی برای نانوایان، به این مسأله مهم توجه شود.

عوامل مختلف به صورت یک زنجیره از گندم تا تبدیل آن به آرد و تحویل به واحدهای خبازی و نیز فراید تولید نان، در کیفیت نان تولیدی اثرگذار هستند بر این اساس لازم است همه بخش‌های زنجیره به درستی و استاندارد طی شوند تا در نهایت نانی استاندارد و باکیفیت در سفره غذایی جامعه جای گیرد.
خبرنگار: سیمین باقری

 

                                     تاریخ:      شنبه ٢ اسفند ١٣٩٩        ساعت:     ٠٩:٥٩

 


خروج




کاهش سهمیه آرد یک چهارم نانوایی‌ها

مشاور وزیر اقتصاد از کاهش سهمیه آرد یک چهارم نانوایی‌ها خبر داد و گفت: ۷۵ درصد نانوایی‌های سراسر کشور با عدم تغییر یا افزایش سهمیه آرد مواجه شده‌اند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۱,۹۲۱ up
chf فرانک سويس ۴۶,۴۸۰ up
sek کرون سوئد ۳,۸۸۲ down
nok کرون نروژ ۳,۷۸۰ down
dkk کرون دانمارک ۶,۰۴۱ down
inr روپيه هند ۵۰۹ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۵۳۷ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۲۳ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۹,۹۴۰ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۶ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۱ down
cad دلار کانادا ۳۰,۹۱۶ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۴۴۱ up
zar راند ۲,۱۳۷ down
try لير ترکيه ۲,۰۹۰ down
rub روبل روسيه ۵۲۳ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۲ up
syp لير سوريه ۱۷ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۴۷۴ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۲۹ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۹,۱۷۴ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۴۱۵ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۷۶۶ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۹۶۸ up
lyd دينار ليبی ۸,۶۹۷ down
cny یوان چين ۵,۹۴۰ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۰,۸۳۲ down
myr رينگيت مالزی ۹,۱۲۰ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۷۲۸ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۵,۰۰۱ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۴۵۴ down
gel لاری گرجستان ۱۶,۲۴۸ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۰۸ down
afn افغانی افغانستان ۴۸۰ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۸۰۲ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۶۸۱ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۴,۸۹۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۳ down
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۲۳ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:
 نمایشگاه، محلی برای تبادل اطلاعات و عاملی برای پیشرفت مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی مرشد گوهر مطرح کرد:
مدیریت چندگانه، مشکلات این‌چنینی به وجود می‌آورد/ وزن چانه از حد استاندارد خارج شده! مدیرعامل شرکت تعاونی نانوایان تهران در انتقاد به عدم اصلاح نرخ نان:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
گروه صنعتی بهمنی
آرد فدک رودان
آرد جوانه
اکسیر سبز رازی
طراوت میاندوآب
بهمنی
سیلو تهران
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
پارس ترک سیلو
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...