دستگاه هایی که به کارگران نانوایی های سنتی ضربه می زند
اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، برخی از تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات پخت نان دستگاه هایی تولید می کنند که به ادعای خودشان نیاز به نیروی انسانی را به طور کامل از واحدهای نان سنتی حذف می کند و با وجود این دستگاه ها در واحدهای نانوایی عملا دیگر نیازی به نیروی کارگر نخواهد بود.
اگر قرار باشد که این دستگاه ها جای نیروی انسانی را در واحدهای نانوایی بگیرند پس ما دیگر چیزی به نام نان سنتی نخواهیم داشت و نان های سنتی که در کارگاه های کوچک نانوایی با هنر دستان شاطر تولید می شود عملا دیگر فرقی با نان صنعتی که در کارخانه و بدون دخالت دست تولید می شود نخواهد داشت. اگر این مسائل را هم کنار بگذاریم این مساله قابل ذکر است که تولید چنین دستگاه هایی با هدف حذف نیروی انسانی به چرخه اشتغال در نانوایی سنتی هم ضربه می زند و کارگرانی را که حرفه شان فقط خبازی است و از این راه کسب درامد و گذران زندگی می کنند از کار بیکارمی کند. نیروی انسانی یکی از مهره های نان سنتی است و اگر قرار باشد با ورود این دستگاه های ربات مانند به کارگاه های نانوایی سنتی کارگران از چرخه حذف شوند به این صنف ضربه وارد خواهد شد.
حبیب فرزانه نانوای پیشکسوت نان سنتی در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت نقش شاطر در تولید یک نان باکیفیت اظهار کرد: نانوا تا 50 درصد می تواند در کیفیت نان ایفای نقش کند، به اصطلاح ما نانوایان، نانی که به دستان شاطر تولید شده باشد خوراکش بهتر است و ماندگاری بالاتری دارد. درواقع نان سنتی در جامعه ما به ذائقه مردم گواراتر است و اصل نان سنتی هم آن است که با هنر دست شاطر تولید شود.
فرزانه خاطرنشان کرد: به فرض مثال در برخی مواقع خمیر به اصطلاح ما نانوایان بیش از اندازه چاق است و یا گاها پیش می آید که خمیر خام و نرسیده و به اصطلاح ناچاق است یک شاطر نانوایی در مواقعی که خمیر ناچاق است با پنجه زدن به خمیر متوجه می شود که آماده نیست و اگر پخته شود نان بی کیفیتی تحویل می دهد شاطر به خمیر پنجه بیشتری می زند و آن را آماده پخت یک نان کیفی می کند در صورتی که دستگاه این قابلیت را ندارد و هرچه که تحویلش دهیم همان را تبدیل به خمیر و نان می کند.
وی گفت: پخت نان سنتی در اصل باید با دست باشد و ما نیاز به فن و مهارت شاطر خواهیم داشت. اگر قرار باشد که دستگاه ها در واحدهای نانوایی سنتی جایگزین نیروی انسانی شوند نان سنتی از اصل خودش رها خواهد شد.
این نانوای پیشکسوت با اشاره به تاثیر جایگزینی دستگاه به جای کارگر بر چرخه اشتغال این صنعت عنوان کرد: در واحدهای تولید نان سنتی قاعدتا نیاز به 4 کارگر ( نیروی انسانی ) داریم که با وجود دستگاه 2 شاطر حذف خواهد شد و این به وضعیت اشتغال کارگران نانوایی هم ضربه می زند.
تاریخ: شنبه ٢٨ بهمن ١٣٩٦ ساعت: ١٠:١٤
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|