چرا نانوایان کمفروشی میکنند!؟
اختصاصی/ در سالهای اخیر دولت با تکیه بر سیاست ثبات نرخ نان، ضربههای مهلکی را به این صنعت وارد کرده است که از جمله آن افت کیفیت و سلامت نان بوده است. در این سالها اگرچه به بهانه حمایت از اقشار جامعه، نان گران نشده اما تبعات گرانتری را حتی گرانتر از ثابت بودن نرخ نان شاهد بودهایم (بیانگیزگی نانوایان برای تولید نان باکیفیت، ورود افراد غیرحرفهای به صنعت نان و تبعات منفی آن).
از تبعات عدم اعلام به موقع نرخ نان، جدا از ضربهای که بر کیفیت نان وارد کرد، متأسفانه شیوع تخلف در میان نانوایان بود؛ نانوایانی که از روی ناچاری برای جبران هزینههایشان به تخلف کمفروشی روی آوردهاند! متأسفانه عمده تخلف نانوایان در این سالها کاهش وزن چانه آن هم از روی ناچاری و برای جبران هزینههای تحمیلی بوده است.
درواقع باید گفت بخش اعظمی از دلایل رواج تخلف کمفروشی در میان نانوایان، ناشی از عدم بهروزرسانی نرخ نان است و متأسفانه نانوایان به منظور حفظ بقا و رقابت با همصنفان خودشان، به سوی تخلف کمفروشی روی میآورند.
طبق اعلام دستگاههای نظارتی، شایعترین تخلف در میان نانوایان، کمفروشی است و متولیان این بخش معتقدند باید اهرمهای بازدارندهتری نسبت به این تخلف در واحدهای صنفی نانوایی اعمال شود.
اگرچه دولت به منظور حمایت از اقشار کمدرآمد و ضعیف جامعه، سیاست ثبات نرخ نان را پیش گرفته اما اجرای این سیاست در طول سالها، نتایج مثبتی نداشته است و متاسفانه دولت فقط نرخ نان را مورد توجه قرار داده و از کیفیت و سلامت نان مغفول مانده است.
در حال حاضر تنها راه مقابله با تخلف کمفروشی در واحدهای نانوایی، مسلما اعلام یک نرخ منطقی، متعادل و کارشناسانه برای نان خواهد بود.
تاریخ: يکشنبه ٢٠ مهر ١٣٩٩ ساعت: ٠٩:٤٤
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|