نانوای ماهر، گوهری کمیاب!
اختصاصی/ نقش نیروی انسانی در موفقیت یک صنعت، بیبدیل است. چنانکه بسیاری از صنایع موفق دنیا این مسأله را به عنوان رمز موفقیت خود تلقی نموده و در این مسیر سرمایهگذاری میکنند.
نان از جمله صنایعی به شمار میآید که مهارت نیروی انسانی در توسعه یا عدم توسعه آن نقش بسزایی ایفا میکند. طبیعتاً تخصص و مهارت در میان نیروی انسانی صنایع با آموزش عملی خواهد شد.
متأسفانه سالهاست به دلیل مسائل حاشیهای پیرامون عدم نرخگذاری نان و ثبات چندین ساله قیمت به بهانه نبود بودجه،مقوله آموزش در صنعت نان مغفول مانده و نیروی انسانی متخصص و ماهر، تبدیل به گوهری کمیاب در این صنعت شده است. اما آنچه در میان آموزش نانوایان اهمیت پیدا میکند، کیفیت آموزش ارائه شده است که باید به شکل صحیح و کاربردی باشد.
متأسفانه در سالهای اخیر شاهد استفاده از افزودنیهای غیرمجاز و بهکارگیری شیوههای غیراستاندارد در طبخ نان (افزودن سبوس روی نان و عدم رعایت عملآوری خمیر و غیره) از سوی نانوایان بودهایم که این مسأله نشان از فقر آگاهی میان نانوایان دارد. لذا در آموزشهای ارائه شده، نانوایان باید به این سطح از آگاهی برسند که نقش خطیر و حساسی در سلامت جامعه دارند و باید در تولید نان، استانداردها را رعایت کنند.
اگرچه در این سالها بخش خصوصی در راستای ارتقاء کیفیت نان،بسترهای آموزشی را در سطح کشور فراهم نموده و البته در برخی از استانهای کشور کارگاههای آموزشی برای نانوایان برگزار گردیده، منتها ضروری است که آموزش در این صنعت در ابعاد وسیعتری دنبال شود. لذا به عنوان پیشنهاد، مطرح میگردد دولت بودجهای را به منظور ورود مبحث نان به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تخصیص دهد. مسلماً این امر با هدف ارتقاء و تضمین سلامت جامعه دنبال خواهد شد و صرف بودجه در این راه از ضروریات است.
تاریخ: چهارشنبه ٢ بهمن ١٣٩٨ ساعت: ٠٩:٥٤
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|