یک مقام مسئول از دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد:
تاثیر غیرمستقیم مصرف نان سبوسدار بر کاهش و کنترل ابتلا به بیماری کرونا
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت جنوب دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با توجه به شیوع بیماری کووید 19 و اهمیت تغذیه سالم در پیشگیری از این بیماری و نیز باتوجه به نقش موثر سبوس نان در کاهش این بیماری و بالطبع اثر آن بر کاهش بیماران بستری ناشی از کرونا، لزوم توزیع آرد سبوسدار در نانواییهای سنتی کشور بیش از پیش حائز اهمیت است. در واقع میتوان اینگونه گفت که با افزایش سبوس نان، تعداد بیماران بستری شده به خاطر کرونا به صورت غیرمستقیم کاهش خواهد یافت.
وی افزود: متاسفانه علیرغم این ضرورت، در سامانه خرید آرد نانوایان، آرد 7 و 12 درصد سبوسگیری توزیع نمیگردد و به دلیل تقاضای نانوایان برای خرید آرد کمسبوس از قنادیها، بازار خرید آرد از سوی دلالان و فروش با قیمت بالاتر، رونق فروانی دارد.
چراغی ادامه داد: سهميه نان هرنفر در ايران، روزانه 450 گرم يعني 3 قرص نان تافتون يا يك قرص نان سنگك است که از این مقدار روزانه 907 کیلوکالری، 40 درصد پروتئین، 60 درصد تیامین و نیاسین، 40 درصد کلسیم، 80 درصد آهن، 82 درصد روی و 15 گرم فیبر (50 درصد) مورد نیاز بدن تأمین میشود.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت جنوب دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با اشاره به عوارض مصرف آرد سفید (ستاره و نول) گفت: سقوط فیبر، ویتامینها و املاح گندم تا 85 درصد، افزایش قند (ضریب گلیسیمی) نان، شیوع بیماریهای غیرواگیر (چاقی، دیابت، فشار خون، سکته و...)، سفت و لاستیکی شدن خمیر و توسل به جوهرقند، سفت و لاستیکی شدن نان و تشدید ضایعات، بروز یبوست و بیماریهای گوارشی و از همه مهمتر کاهش توانمندی بدن در برابر میکروبها، عفونتها، ویروسها و در این شرایط خاص در مقابل کرونا، از عوارض مصرف آرد سفید به شمار میآید. در واقع میتوان اینگونه گفت که با افزایش سبوس نان، تعداد بیماران بستری شده به خاطر کرونا، به صورت غیرمستقیم کاهش خواهد یافت.
وی با تاکید بر اینکه روش تولید نان سبوسدار باید استاندارد باشد، خاطرنشان کرد: با توجه به درخواست عمومی مردم جهت مصرف نان سبوسدار، نانوایان سبوس را بدون تخمیر به صورت دستی روی خمیر نان اضافه کرده و به عنوان نان سبوسدار میفروشند که این نان اصطلاحاً سبوسمال است نه سبوسدار و از عوارض مصرف این نان میتوان به کمخونی و پوکی استخوان به دلیل وجود اسید فیتیک در سبوس تخمیر نشده اشاره کرد که مانع جذب آهن، روی و کلسیم شده و نیز مادهای به نام اکریلیک تولید میکند که از سوختن سبوس روی سطح نان ایجاد شده و سرطانزا است. متاسفانه این نان با قیمت بالاتر هم عرضه میشود در حالی که سبوس باید با دانه گندم، آرد شده و حتما تخمیر شود تا نان کامل به دست آید نه اینکه فقط موقع پخت روی خمیر نان اضافه شود.
تاریخ: دوشنبه ٣٠ تير ١٣٩٩ ساعت: ١٤:٢٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|