Baking Temperature Optimization
بهينه سازي حرارت در پخت محصولات نانوايي
اندازه گيري، کنترل فرايند پخت را امکانپذير مي نمايد. فرآيند حرارتي در بخش نانوايي، تمامي مراحل پخت، از مرحله تخمير گرفته تا مرحله پخت نهايي و بهينه سازي محصول را در برگرفته و همچنين، بر مراحلي از قبيل بسته بندي و فرايند سرمايش نيز اثرگذار خواهد بود.
هنگام صحبت در رابطه با تغييرات دمايي در فرآيند پخت محصولات نانوايي، مجوز اعمال تغييرات دمايي و اثرگذاري، دو مقوله کاملاً مجزا هستند. در زمانهاي گذشته، فرهاي قديمي نمي توانستند همانند فرهاي امروزي، انواع مختلفي از محصولات را به خوبي پخت نمايند و اين مسأله منجر به توجه بيشتر به لزوم تغيير شرايط براي اعمال برخي اصلاحات اساسي شد. علاوه بر اين، براي پخت انواع محصولات فاقد گلوتن به دماي بيشتر و فرآيند پخت طولانيتري نياز است. بنابراين، تجهيزات بايد به روز باشد و فرآيند پخت به عايق هاي حرارتي و روکش هاي ترموکوپل کارآمدتري نياز دارد.
بدين ترتيب، فرهاي متعادل قادرند که روي چرخه پخت محصول کار کنند، به گونهاي که رطوبت مطلوب و بيشترين حجم و بافت ايدهآل فراهم آيد. در اين فرايند از آناليز منحني S استفاده ميشود که مشخص ميکند دقيقاً در چه زمان چه نوع واکنش شيميايي در حال وقوع است. تجهيزاتي خاص از قبيل ® Breadometer (برِدومتر) براي آناليز و محاسبه زمان پخت مناسب و يا مدت زمان مورد نياز براي فرآيند تخمير، فرآيند ژلاتينه شدن نشاسته و رسيدن به دماي مناسب و کافي براي پخت محصول، مورد استفاده قرار ميگيرد.
بهينه سازي
در موارد متعددي مشاهده شده است که پس از بهکارگيري سنسور® Breadometer، نانوايان توانستند بر مشکلاتي از قبيل بهبود فرايند تخمير و ژلاتينه شدن نشاسته فائق آيند. به علاوه، ضمن بهبود سطح رطوبت و ميزان تردي پوسته محصول نهايي، حجم محصول افزايش يافت و به ميزان 12 درصد از دورريز محصول نهايي کاسته شد. نانواييها همچنين قادرند براي توليد محصول در حجم ثابت و مدت زمان پايين، دماي فر را کاهش دهند که اين خود منجر به کاهش هدررفت انرژي ميگردد. با تنظيم دماي فر، مدت زمان پخت به ميزان 4 دقيقه کاهش يافته و بسياري از خواص رئولوژيکي محصول از قبيل خاصيت برش آن بهبود مييابد.
اطلاعات اوليه حاصل از بهکارگيري سنسور ® Breadometer، به نانوايان کمک ميکند تا سيستم خود را براي ميزان تخمير مناسب، ژلاتينه شدن نشاسته و رسيدن به دماي پخت مطلوب تنظيم نمايند که به صورت خودکار محاسبه شده و از طريق نرمافزار، نمايش داده ميشود. با محاسبه زمان پخت مناسب، علاوه بر صرفهجويي در مصرف انرژي، بهترين بافت محصول حاصل خواهد شد و با حفظ رطوبت مطلوب، امکان بيات شدن زودهنگام محصول نيز کاهش خواهد يافت.
ايمني و سلامت محصولات
عليرغم اينکه نانواييهاي تجاري، سالها پيش از مزاياي تنظيم حرارت به علت بهرهوري و کيفيت بهتر محصولات توليد شده حاصل از اين پروسه آگاهي يافته و يا به صورت علمي با اهميت عوامل ميکروارگانيسمي پخت آشنا شدند، اما بايد به اين نکته نيز توجه کنند که آناليز زمان و دما، عاملي حياتي براي امنيت و سلامت مواد غذايي محسوب ميشود.
تاریخ: چهارشنبه ٢٢ شهريور ١٣٩٦ ساعت: ٠٨:٤٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|