مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد دانهسایان:
دولت باید فرهنگ تولید و مصرف نان سبوسدار را اجباری کند
اختصاصی/ مهسا سیگارچی یزدی با بیان اینکه دولت باید فرهنگ تولید و مصرف نان سبوسدار را اجباری کند، گفت: کارخانهها باید مجبور به تولید آرد سبوسدار و نانوایان نیز مجبور به تولید نان سبوسدار شوند. قطعاً در صورت اجبار این امر، فرهنگ مصرف نان سبوسدار در جامعه به مرور تبدیل به عادت خواهد شد.
وی در ادامه در خصوص اشاعه فرهنگ تولید و مصرف نان سبوسدار در جامعه گفت: متأسفانه دیدگاه عموم جامعه نسبت به نان این است که هرچه رنگ آن روشنتر باشد، کیفیت بهتری دارد. در صورتی که اگر درصد سبوس نان بالاتر باشد (البته سبوس در آرد)، تأثیر بسزایی بر ارتقای سطح سلامت جامعه خواهد داشت. در این راستا کارخانهها تلاش میکنند با تولید آرد سبوسدار، فرهنگ مصرف نان سبوسدار را بین عموم جامعه رواج دهند اما متأسفانه هنوز این فرهنگ آنطور که باید، میان مردم و نانوایان جا نیفتاده و رسانهها باید با جدیت بیشتر برای این امر خطیر وارد عمل شوند.
مدیرکنترل کیفیت کارخانه آرد دانهسایان در ادامه اظهار کرد: از طرف دیگر برخی نانوایان با این هدف که سود بیشتری عایدشان شود، سبوس را جداگانه روی سطح نان اضافه میکنند و به بهانه عرضه نان سبوسدار پول بیشتری هم از مشتری میگیرند. متأسفانه به واسطه این روش، فرهنگ غلط مصرف نان سبوسدار در میان مردم جا افتاده که خوشبختانه در استان کرمان با این مسأله به جدیت برخورد و مقرر گردیده از فروش این نوع سبوس از سوی کارخانههای آردسازی به واحدهای نانوایی جلوگیری شود.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: ما در کارخانه به غیر از پخت آزمایشگاهی، پخت تنوری را هم راهاندازی کردهایم. در واقع آرد استحصالی قبل از خروج از کارخانه کاملاً پخته و تبدیل به نان و پس از تأیید از کارخانه روانه واحدهای صنفی میشود. اگر احیاناً نانوایی نسبت به کیفیت آرد معترض باشد تیم مسئول فنی کارخانه به واحد نانوایی مورد نظر مراجعه و آرد را به کارخانه بازمیگردانند. آرد در آزمایشگاه کارخانه مجدد مورد آزمایش قرار میگیرد و در صورتی که کیفیت آرد طبق اظهارات نانوایان دارای مشکل باشد، هر درخواستی که نانوایان در خصوص تعویض آرد داشته باشند از سوی کارخانه اجابت خواهد شد.
سیگارچی در ادامه با بیان اینکه تعامل با نانوایان به ارتقاء و حفظ کیفیت محصول (آرد) کمک میکند، تصریح کرد: ما تلاش میکنیم ارتباط مستمر با مشتریانمان را حفظ و آنها را راضی نگه داریم. در واقع تعامل فیمابین، منجر به ثبات کیفیت و در نتیجه حفظ مشتری خواهد شد.
وی ادامه داد: کارخانه آرد دانهسایان در راستای تولید آرد باکیفیت، گندمها را برحسب نوع و درجه کیفیشان در سیلوهای جداگانه ذخیره میکند. آزمایشهای مربوط به گلوتن روی تمام گندمها انجام و گندمها به بهترین نحو اختلاط میشوند. ضمن اینکه لحظه به لحظه درصد رطوبت و خاکستر آرد در آزمایشگاه کارخانه اندازهگیری شده و در نهایت پخت آزمایشی و تنوری را روی آرد انجام خواهیم داد.
مدیرکنترل کیفیت کارخانه آرد دانهسایان در بخش پایانی اظهاراتش ضمن ارائه پیشنهادهایی در راستای افزایش کیفیت گندم گفت: متولی اصلی گندم در کشور، وزارت جهاد کشاورزی است که باید به جهت ارتقاء کیفیت گندم وارد عمل شود. دولت باید از کشاورزان حمایتهای ویژه مالی و غیرمالی داشته باشد و همچنین آموزش کشاورزان در صدر امور قرار گیرد. درواقع گندم مرحله ابتدایی زنجیره از مزرعه تا سفره است و باید بر کیفیسازی آن تأکید شود. در صورتی که این مسأله مورد توجه متولیان امر قرار گیرد، زنجیره از مزرعه تا سفره به نحو احسن و با برترین کیفیت تأمین خواهد شد. لذا در کنار آموزش کشاورزان، وزارت جهاد کشاورزی باید برای غنیسازی زمینها و اصلاح بذرها نیز وارد عمل شود.
تاریخ: يکشنبه ١٦ دی ١٣٩٧ ساعت: ٠٩:٢١
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|