در گفتوگو با غلات نیوز مطرح شد؛
خطر سرطانزا بودن نانهای سوخته
اختصاصی/ رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: آرد سوخته یا قسمتی از نان سوخته، تبدیل به آکریلآمید میشود که در طولانیمدت میتواند منجر به تجمیع سموم بدن شده و ترکیبات سمی سرطانزا ایجاد نماید.
نسرین یادگاری در گفتوگو با غلات نیوز اظهار کرد: متأسفانه در راستای رسیدگی به وضعیت سوختگی نان در واحدهای خبازی، قانونی تعریف نشده و در اصل بررسی این موضوع، وظیفه بازرسان بهداشت محیط است.
وی ادامه داد: این مسأله دلایل مختلفی دارد که از جمله آن تمیزی تنور است. نانوایان باید مرتب تنور را با ابزارهای نانوایی تمیز کنند تا باقیمانده خمیر قبلی روی دیواره تنور، به نان بعدی نچسبد.
یادگاری افزود: در مواقعی که دمای تنور مناسب و به طور استاندارد تنظیم نباشد، نانهایی که در فاصله نزدیک به کوره قرار گرفتهاند گاهی بر اثر دما یا حرارت نامناسب، یا میسوزند یا خمیر میشوند.
این کارشناس تغذیه در ادامه اظهار کرد: البته سوختگی نان با میزان مهارت نانوایان هم ارتباط مستقیم دارد. در مواقعی که نانوایان خمیر را به یک اندازه مناسب و یکسان در تنور پهن نمیکنند، ممکن است بخشهایی از خمیر دچار سوختگی شده و بخشهایی نیز به صورت کامل پخته نشود که این مسأله غالباً در پختهای تنوری اتفاق میافتد و نانوا باید از مهارت کافی برخوردار باشد.
یادگاری در خاتمه بر عدم مصرف نانهای برشته نیز تأکید کرد و گفت: گاهی مشتریان از نانوایان تقاضای نانهای برشته دارند اما باید گفت مصرف این نانها هم ضررهای بسیاری دارد و باید از آن خودداری شود.
تاریخ: شنبه ٥ بهمن ١٣٩٨ ساعت: ١٠:٠٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|