نان در رودان نیازمند فرهنگسازی
اختصاصی/در شرایطی که سهم مصرفی نان در سبد غذایی جامعه بیش از پیش ارتقاء یافته، ضروری است که نسبت به کیفیسازی آن اقدام شود.
در این راستا به سراغ رئیس اتحادیه نانوایان این شهرستان هم رفتیم که وی فقط تأکید کرد کیفیت نان لواش رودان در حد زیر صفر است و حاضر به ارائه توضیحات کامل درباره بیکیفیتی نان نشد.
این در حالی است که خدیجه شیبانی، کارشناس بهداشت محیط شهرستان رودان نیز با تأکید بر اینکه کیفیت آرد مد نظر نانوایان نمونهبرداری شده و کیفیت آرد این واحد تولیدی از وضعیت استانداردی برخوردار است، گفت: متأسفانه نانوایان لواشپز ما خواستار آرد سفید هستند و تبحر کافی در تولید نان با آردهای سبوسدار ندارند.
به گفته شیبانی، متاسفانه تاکنون اقدامی در راستای اصلاح الگوی تولید و مصرف نان و توسعه فرهنگ نانهای سبوسدار در شهرستان رودان صورت نگرفته است.
در ادامه، مدیر کنترل کیفیت یکی از واحدهای تولیدی آرد شهرستان رودان در گفتوگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: کارخانههای آرد طبق اعلام سازمان بهداشت، غذا و دارو و استاندارد، موظف به تولید آرد سبوسدار هستند. اما متأسفانه فرهنگ تولید و مصرف نانهای سبوسدار در رودان جا نیفتاده و نانوایان ما به شدت خواستار آرد سفیدند.
وی افزود: طبق مصوبه دستوری سازمانهای فوق، آرد لواش باید به صورت 15 درصد سبوسگیری شده تولید شود اما متأسفانه نانوایان لواشپز رودان از ما درخواست آرد ستاره (آردی که درصد سبوسگیریاش بین 20 تا 25 درصد باشد) دارند.
محمدرضا خواجه، کارشناس نانهای سنتی و مدرس سازمان فنی و حرفهای کشور در گفتوگو با غلات نیوز گفت: طی بازرسیها و مشاهدات میدانی که از واحدهای نانوایی رودان صورت گرفت، مشخص شد متاسفانه نانوایان رودان تمایل شدیدی به تولید نان با آرد نول دارند که این نگرش، فاجعه است و باعث تشدید بیماریهای غیر واگیر از جمله چاقی، دیابت و سکته میشود.
خواجه افزود: متاسفانه این باور غلط در میان نانوایان لواش رودان وجود دارد که علت نچسبیدن نان به سطح تنور، کیفیت پایین آرد است در صورتی که علل نچسبیدن نان به تنور به سفتی زیاد خمیر، سفیدی زیاد آرد، بالا بودن گلوتن و یا چسبندگی خمیر برمیگردد.
وی ادامه داد: متاسفانه واحدهای نانوایی لواش رودان به دستگاهی به نام شاطر ماشینی یا 4 غلتکی مجهز هستند که فقط به دلیل نبود کارگر یا نیروی انسانی اختراع شده و لزوماً نیاز به استفاده از خمیرترش سفت و تازه دارد در حالی که باید گفت تولید چنین دستگاههایی و جایگزینی آن به جای نیروی انسانی ماهر، منشأ خرابی نانهای کشور است. متاسفانه این دستگاهها سرطانزا هستند زیرا تمایل به جوهر قند، آرد سفید، خمیر سفت و خمیر نارس را بیشتر میکنند.
خواجه برای مقابله با آرد ضعیف به نانوایان رودان توصیه کرد: کاهش زمان خواب، کاهش آب، کاهش مخمر و افزایش نمک خمیر و همچنین استفاده از ویتامین ث در این شرایط به نانوایان توصیه میشود.
تاریخ: شنبه ٥ مرداد ١٣٩٨ ساعت: ١٠:٥٨
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|