کارخانه آرد ستاره امید قم از ظرفیت تولید 75 هزار تن آرد در سال برخوردار است.
علیرضا خرمیروز، رئیس هیات مدیره کارخانه آرد ستاره امید قم در گفتوگو با غلات نیوز با بیان اینکه گندمهای تحویلی شرکت غله استان به کارخانهها از سطح کیفی مطلوب و استاندارد برخوردار است، اظهار کرد: خوشبختانه شرکت غله و خدمات بازرگانی استان با پیگیریها و تلاشهایی که دارند، بهترین گندم را در اختیار ما قرار میدهند.
وی بیان کرد: براساس بخشنامهای که در راستای تولید آرد سبوسدار به کارخانههای استان ابلاغ شده، ما موظف به تولید آرد با سبوسگیری 12 درصد هستیم. شرکت غله استان روی این مساله بسیار تاکید دارد و ما هم تابع دستوراتشان هستیم و ضوابط را رعایت میکنیم. ضمن اینکه این اقدام به نفع سلامت مردم است و خوشبختانه در استان قم رعایت میشود.
رئیس هیات مدیره کارخانه آرد ستاره امید قم در بخش بعدی سخنانش خواستار حمایت دولت از آردسازان کشور شد و گفت: کشور ما دارای گندمهای خاصی است و قطعا ما برای صادرات نیاز به گندمهایی با درجه کیفی بالا داریم لذا از دولت توقع میرود که دست کارخانهها را برای ورود موقت گندم باز بگذارد که متاسفانه اخیرا جلوی این امر را گرفتهاند و قرار بر این بود که بحث صادرات از طریق عبور موقت را به انجمن صنایع آرد ایران واگذار کنند که فعلا خبری از آن نیست.
وی افزود: سیاست عرضه گندم صادراتی در بورس هم که در گذشته اجرایی میشد، اگر از استانهایی مانند خوزستان گندم میدادند، بسیار خوب میشد اما متاسفانه از استانهای مرغوب کشور گندم به صورت محدود در بورس عرضه میشد و ما به مشکل برمیخوردیم.
خرمیروز در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه فرهنگ استفاده از آرد سبوسدار میان خبازان استان به مرور در حال جا افتادن است، گفت: اگر نانوایی در خصوص تیره بودن آرد به کارخانه اعتراض کند، توجیهش میکنیم علاوه بر اینکه ما برخی شعارهایی را در خصوص فواید سبوس در قالب بنر در محل نانواییها نصب کردهایم و همچنین روی کیسههای آردی که از کارخانه روانه واحدهای خبازی میشوند، فواید سبوس درج گردیده است. در واقع ما در کنار شرکت غله استان تلاش میکنیم تا به فرهنگسازی آرد و نان سبوسدار کمک کنیم.
در ادامه، شیرین رستگار، مدیر کنترل کیفیت و مسئول فنی کارخانه آرد ستاره امید قم در گفتوگو با خبرنگار ما به ارائه راهکارهایی درباره ارتقاء کیفیت نان پرداخت و در این خصوص توضیح داد: گام اول برای ارائه نان باکیفیت، در درجه اول مستلزم آموزش نانوایان است. متاسفانه گاهی برخی از نانوایان با کارخانه تماس میگیرند و سوالاتی میپرسند که برایمان بسیار عجیب است. در درجه دوم، فرهنگسازی نان تیره است که باید به شکل اساسی اجرایی شود. لازمه این امر، ورود رسانههای جمعی است که باید نان تیره را برای مردم جا بیندازند. متاسفانه در حال حاضر فقط قشر تحصیل کرده ما از فواید سبوس آگاه هستند و فرهنگسازی باید در سطح وسیع انجام شود.
رستگار در ادامه تصریح کرد: قطعا کیفیت گندم برای تولید آرد سبوسدار، بسیار حائز اهمیت است، در حالی که کیفیت گندمهای داخلی کشور چندان برای تولید آرد سبوسدار 12 درصد مناسب نیست و نانوا حین پخت دچار مشکل خواهد شد. لذا اجازه واردات گندم خارجی را به کارخانهها بدهند تا ما با اختلاط بتوانیم آرد سبوسدار کیفی تولید کنیم و نانوا هنگام پخت دچار مشکل نشود.