ماشین سازان صنعت نان موظف به اخذ چه نشان هایی هستند؟
اختصاصی/متاسفانه در صنعت تولید ماشین آلات پخت نان تولیدکنندگان غیرحرفه ای بسیاری به بازار ورود کرده اند افرادی به اصطلاح تولیدکننده که اصلا فاقد نشان استاندارد نبوده و تولیداتشان فاقد علائم و نشان استاندارد است .
اما سوال این است که باتوجه به خطراتی که دستگاه های فاقد استاندارد می توانند برای سلامت کاربر داشته باشد و حتی از کیفیت محصول خروجی هم بکاهند چرا با آن ها به جد مقابله نمی شوند و اینکه تولیدگران بر اساس چه معیارهایی برای حضور در یک نمایشگاه سنجیده می شوند؟ باتوجه به اینکه یک نمایشگاه بین المللی محل ارائه محصولات یک صنعت فراتر از بازارهای داخلی است وجود تولیداتی فاقد نشان های استاندارد و تولید غیر اصولی موجب سلب اعتماد بازارهای خارجی شده و نیز حتی می تواند به کلی یک صنعت را زیرسوال ببرد!
محمود مرشدی دبیر انجمن ماشین آلات صنعت نان و شیرینی در این باره به غلات نیوز گفت: به طور کلی تعداد۸۰ تولیدکننده ماشین آلات پخت نان و شیرینی در کشور فعالیت دارند که فقط ۱۵ نفر عضو انجمن و البته دارای استانداردهای ملی هستند. ناگفته نماند که پروسه اخذ مجوز با اخذ نشان استاندارد کاملا متفاوت بوده و تولیدکنندگان در کنار اخذ مجوز باید دارای نشان استاندارد ملی هم باشند.
تعریف استاندارد ملی ایمنی برای کاربر و بهداشتی برای مصرف کننده است و متاسفانه در تولیدات غیرقانونی این دو فاکتور اساسی و مهم اصلا رعایت نمی شود.
مرشدی با بیان اینکه متاسفانه مجوز اخذ شده توسط بسیاری از تولیدگران مربوط به این صنعت نیست و نظارتی روی این مساله وجود ندارد اظهار کرد: حتی هستند تولیدکنندگانی که بدون مجوز کار می کنند و هنوز یک دستگاه متولی برای رسیدگی به این مساله تعریف نشده است! متاسفانه دولت به بهانه ایجاد اشتغال زایی با تولیدکنندگان زیرزمینی مقابله نمی کند درحالیکه باید ساز وکاری پیاده کند تا کارگاه های غیرقانونی ملزم به اخذ مجوزشوند.
وی در خصوص پروسه اخذ مجوز توضیح داد: کارگاه های تولیدی خرد که در داخل و یا حومه شهر فعالیت می کنند موظف به اخذ مجوز صنفی از اتحادیه مربوطه صنف هستند اما تولیدکنندگانی که در غالب پروژه های کارخانه ای و شهرک های صنعتی مشغول به فعالیتند باید مجوز صنعتی را الزاما از سازمان های صنعت معدن و تجارت اخذ نمایند. درواقع اخذ مجوز لازمه شروع کار است.
دبیرانجمن ماشین آلات پخت نان و شیرینی در ادامه با بیان اینکه علاوه بر اخذ مجوز و استاندارد تولیدکنندگان باید نظام نامه تولید هم داشته باشند، اظهار کرد: درواقع نظام نامه تولید (ISO، سیستم های مدیریتی تولید) مربوط به دانش و تخصص است که برخورداری از آن برای تولیدکنندگان این صنعت الزامی است درحالیکه متاسفانه بسیاری از فعالان این صنعت از آنبی خبرند!
مرشدی همچنین در خصوص نحوه برخورد انجمن با تولیدکنندگان غیرقانونی ابراز کرد: با ادارات بهداشت ، درمان و استاندارد استان مکاتبه هایی در این خصوص کرده ایم اما متاسفانه تاکنون جوابی اخذ نشده است. بر این اساس انجمن هنوز اهرم و ابزاری را یافت نکرده که بتواند به واسطه آن نانوایان را ملزم به استفاده از دستگاه های استاندارد کند.
وی با تاکید بر اینکه اتحادیه های مربوطه صنف باید نانوایان را ملزم به خرید دستگاه های استاندارد کنند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر اتحادیه ها باید برخورداری از تحهیزات مناسب و استاندارد را به عنوان یکی از شروط اصلی صدور مجوز نانوایی لحاظ کنند و دولت برای تجهیز نانوایی ها به ماشین آلات استاندارد تسهیلاتی را به این صنف قائل شود.
تاریخ: سه شنبه ٤ دی ١٣٩٧ ساعت: ٠٥:٥١
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|