نان این روزها پرمصرفتر از همیشه است/ چه تدابیری برای بهبود سلامت و کیفیت پرمصرفترین غذای جامعه اندیشیده و عملیاتی شده است؟!
اختصاصی/ همزمان با رشد صعودی تورم در کشور، تقاضا برای مصرف نان از سوی جامعه بیشتر شده لذا افزایش مصرف نان، اهمیت کیفیت و سلامت نان تولیدی را بیش از پیش حساس و مهم کرده است.
یک کارشناس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این خصوص به غلات نیوز گفت: متاسفانه در شرایط حاضر، درصد سبوسگیری آردها در واحدهای آسیابانی رعایت نمیشود و ما به دنبال آن هستیم که درصد سبوسگیری را به حد استاندارد برسانیم.
وی با تاکید بر ضرورت گامهای عملیاتی در راستای اصلاح الگوی تولید و مصرف نان در جامعه افزود: متاسفانه در حال حاضر غالب آردهای مصرفی در واحدهای خبازی، ۱۵ و۱۸درصد سبوسگیری شده است در حالی که استاندارد برای درصد سبوس آردهای انواع نان سنتی، تعریف مشخصی ارائه کرده اما به آن توجهی نمیشود.
این کارشناس ادامه داد: از قدیم الایام از نان سنگک به عنوان نان سبوسدار و نانی که جنبه درمانی دارد، یاد شده اما متاسفانه امروز نان سنگک با آرد ۱۵ و ۱۸ درصد سبوسگیری شده و بعضا در برخی واحدهای نانوایی با آردهای سفیدتر که فاقد ارزش غذایی هستند، تولید و به مشتری عرضه میشود.
کارشناس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه بیان کرد: موضوع کاهش سبوسگیری آرد و اهمیت تولید نان سبوسدار در کارگروه امنیت و سلامت غذایی استان، به عنوان یک مسأله جدی مطرح شده اما متاسفانه هنوز به جایی نرسیده است.
این کارشناس بر ضرورت سالمسازی نان در کشور تاکید کرد و گفت: متاسفانه در طول سالیان اخیر به دلیل به فراموشی سپردن دو مسأله مهم و حساس سلامت و کیفیت نان و مدیریتهای غیرتخصصی، رفته رفته شاهد رواج تولید آردهای سفید و به تبع آن تولید نانهای فاقد ارزش غذایی در کشور بودهایم و فرهنگ غلط مصرف نان سفید در میان مردم کشور جا افتاده است همچنین مشکلات و چالشهایی که صنف نانوایان با آن مواجه شده، متاسفانه کیفیت و سلامت نان را نشانه رفته است لذا باتوجه به وضعیت کنونی در راستای اصلاح وضعیت نان، متولیان باید هرچه سریعتر وارد عمل شده و با تصمیمات اصولی و مدیریت صحیح و کارآمد، اوضاع متشنج را سامان بخشند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تاثیر مصرف نان سالم در مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: در حال حاضر با ویروسی در کشور مواجه هستیم که سیستم ایمنی بدن را تحتالشعاع قرار میدهد، مصرف نان سبوسدار به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک خواهد کرد و باید در راستای ترویج تولید و مصرف نان سبوسدار اقدام شود.
حال سوال از وزارت بهداشت به عنوان متولی بهداشتی نان در کشور این است که در شرایط فعلی، با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف نان از سوی جامعه و نیز شیوع ویروس کرونا در کشور، چه تدابیری برای ارتقای سلامت و کیفیت نان و اصلاح الگوی تولید و مصرف و نیز ترویج تولید نان سبوسدار اندیشیده و اجرایی کرده است؟!
تاریخ: سه شنبه ١٩ اسفند ١٣٩٩ ساعت: ١٠:٢٥
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|