سرپرست مرکز پژوهشهای غلات اعلام کرد
افزایش کیفیت گندم تولیدی در سالجاری / وزارت بهداشت و مؤسسهی استانداردناظرین کیفیت نان هستند
سرپرست مرکز پژوهشهای غلات شرکت با اشاره به آزمایشهای انجام شده بر روی 700 نمونه گندم ارسالی از استانهای مختلف گفت: نتایج آزمایشات نشان دهندهی کاهش افتهای مفید و غیر مفید و بیانگر افزایش کیفیت گندمها در سالجاری نسبت به سال گذشته است.
نصر گفت: با تاکیداتی که برای نمونهگیری گندمها شده بود، در سال گذشته 400 نمونه گندم داخلی از استانهای کشور در آزمایشگاه مرکزی، آزمایش شده اما در سالجاری تاکنون 700 نمونه آزمایش شده و تا 100 نمونه نیز به حجم آن اضافه خواهد شد که نشان دهندهی عملکرد 2 برابری در این بخش هستیم.
وی افزود: بررسیهای اولیهی گندم 20 استان کشور تا امروز انجام شده و 11 استان دیگر نیز نمونههایش به ما رسیده که تا آخر مهر ماه آنالیز کامل گندمها را به سر انجام خواهیم رساند و نتایج را اعلام میکنیم.
نصر اعلام کرد: میانگین افت مفید گندمها از 1/53 درصد در سال گذشته به 1/39 درصد در سالجاری و میانگین افت غیر مفید گندمها از 1/46 درصد به 1/36 درصد کاهش یافته که نشان دهنده کیفیت بالاتر و پاکی بیشتر گندمهای خریداری شده در فصل جاری است.
سرپرست مرکز پژوهشهای غلات خاطر نشان کرد: حلقهی اول تامین غذای پر مصرف مردم، گندم است که معیار و ملاک ارزیابی کیفیت آن استاندارد 104 است و این استاندارد اجباری نیست، اما حلقه دوم، در زنجیرهی تأمین، آرد است که استاندارد اجباری 103 را دارد که این 2 استاندارد بر روی سایت سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی قرار دارد؛ البته استاندارد آرد یک اصلاحیه هم خورده است.
وی گفت: برخلاف استاندارد گندم، استاندارد شماره 103 آرد اجباری است و معاونتهای نظارتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مؤسسهی استاندارد، موظف به نظارت کامل بر اجرای این استاندارد در کارخانجات آرسازی و صدور دستورالعمل تولید آرد برای 307 واحد تولیدی آرد هستند.
وی تأکید کرد: این سازمانهای نظارتی موظف به کنترل و نظارت مستمر بر تولیدات واحدهای آردسازی و خروجی آرد آنها هستند و پاسخگویی در خصوص کیفیت آرد مصرفی و در نتیجه نان مردم وظیفهی این 2 نهاد است و شرکت بازرگانی دولتی ایران هیچگونه مسؤولیت و وظیفهای در قبال کیفیت آرد و نان ندارد.
نصر عنوان کرد: در استاندارد 103 این موضوع مطرح شده که باید سالی 2 بار سرب و کادمیوم آردهای تولیدی اندازهگیری شود و بار میکروبی و اندازهی سبوس در تجدید نظر سوم و اصلاحیه اول استاندارد 103 مطرح شده و دانشگاههای علوم پزشکی استانها و ادارات کل استاندارد استانها، دستگاههای مسؤول در این زمینه هستند.
وی با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی ایران بر حسب احساس مسؤولیت در زمینهی سلامتبخشی و ارتقای کیفیت تولید نان آزمایشات لازم از آردهای تولید شده را انجام میدهد، تاکیدکرد که این موضوع وظیفهی ذاتی این شرکت نیست.
سرپرست مرکز پژوهشهای غلات در خصوص پایش کیفیت نان گفت: کیفیت نان باید با تعیین نمونه و حجم مناسبی از نمونه و آزمایشات لازم ارزیابی شود و صرف نمونه قراردادن تولید نان یک واحد و یا گفتن یک فرد که شاخص حسی در سنجش کیفیت نان است، سنجش علمی و دقیق محسوب نمیشود و نمیتواند ارزیابی مناسبی به حساب بیاید.
نصر با اشاره به اینکه استاندارد ارزیابی کیفیت نان استاندارد ملی شمارهی 2628 است، تصریح کرد: شرکتهای غله و خدمات بازرگانی مناطق و استانها از کل نانهای تولیدی نمونه برداری میکنند و با انجام آزمایشات نتایج را به مرز پژوهشهای غلات ارائه میدهند که تحت عنوان گزارش کیفیت نان در هر ماه منتشر میشود.
وی گفت: کیفیت نان در این پایش براساس نمره دریافتی از 100 مشخص میشود به این صورت که: دامنهی0درصدی تا 60 نمره ضعیف و نیازمند ارتقای کیفیت است، نمرات 60 تا 80 درصد سطح کیفی متوسط، 80 تا 90 سطح کیفی خوب و 90 تا 100 کیفیت خیلی خوب نان را نشان میدهد.
نصراضافه کرد:در حال حاضر نتایج پایش گویای آن است که ما با حفظ کیفیت نان کشور، در دامنه کیفیت خوب قرار داریم و نمرهی کیفیت نانهای سنتی ما در حال حاضر 83 است که شامل کیفین خوب انواع نان سنتی تافتون، لواش، بربری و سنگک میشود.
سرپرست مرکز پژوهشهای غلات درپایان مهمترین آسیب کنونی نان را عدم افزایش قیمت نان از سال 1393 تاکنون دانست و گفت: درسالهای اخیر نانوایان برای جبران هزینه های خود به کاهش وزن چانهها روی آورده اند ولی کاهش وزن چانه هم به خاطر کوچکشدن بیش از حد دیگر جواب نمی دهد، لذا برای کشش آمدن چانه، برخی نانوایان به استفاده از جوهر قند یا بلانکیت در تولید نان روی آورده اند که این موضوع سلامت مردم را با خطر جدی مواجه خواهد کرد و باید نگاهی ویژه به رفع این آسیب داشته باشیم.
تاریخ: دوشنبه ١٠ مهر ١٣٩٦ ساعت: ٠٩:٢١
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|