صفحه اصلی > ماکارونی > ماکارونی 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  ۸ خاصیت ماکارونی که باید بدانید

  ماکارونی گندم کاملی است، و سرشار از اسید فولیک است، برای رشد مو خوب است. اگر از ریزش مو رنج می‌برید در برنامه غذایی خود حتما از ماکارونی استفاده کنید. اسید فولیک همچنین به کاهش آکنه و جوش صورت کمک زیادی می‌کند.

            

به گزارش غلات نیوز ، از آنجایی که تهیه‌ی ماکارونی برخلاف نان نیاز به تخمیر و پخت نداشته است، تهیه‌ی ماکارونی برای انسان‌های اولیه آسان‌تر بوده است. به نقل از بیتوته مدارک تاریخی، پیدایش ماکارونی را به اتروسک‌ها (Etruscan: مهم‌ترین تمدن، پیش از تمدن رومی در شبه‌جزیره‌ی ایتالیا هستند)، رومی‌ها، عرب‌ها و چینی‌ها نسبت می‌دهد. امروزه بیش از ۶۰۰ نوع ماکارونی تولید می‌شود.

 

آشنایی با خواص ماکارونی



فرآورده‌های ماکارونی، فرآورده‌هایی مانند اسپاگتی، ماکارونی، ورمیشل، نودل و لازانیا را در برمی‌گیرد؛ علاوه بر این انواع مختلف دیگری برحسب فرهنگ غذایی وجود دارد. تحقیقات تاریخی به طور دقیق منشاء اصلی ماکارونی را مشخص نمی‌کند. در واقع احتمالاً تهیه و مصرف ماکارونی پیش از نان بوده است. از آنجایی که تهیه‌ی ماکارونی برخلاف نان نیاز به تخمیر و پخت نداشته است، تهیه‌ی ماکارونی برای انسان‌های اولیه آسان‌تر بوده است. مدارک تاریخی، پیدایش ماکارونی را به اتروسک‌ها (Etruscan: مهم‌ترین تمدن، پیش از تمدن رومی در شبه‌جزیره‌ی ایتالیا هستند)، رومی‌ها، عرب‌ها و چینی‌ها نسبت می‌دهد. امروزه بیش از ۶۰۰ نوع ماکارونی تولید می‌شود.

ارزش تغذیه‌ای ماکارونی


ارزش تغذیه‌ای ماکارونی در اصل وابسته به آردی است که در تهیه‌ی ماکارونی از آن استفاده می‌شود. این ماده‌ی غذایی غنی از نشاسته است، در حالی که میزان پروتئین آن حدود ۷ تا ۸ برابر کم‌تر از میزان نشاسته‌ی آن است. از نظر عناصر معدنی به خصوص آهن و روی، در مقایسه با غذا‌های دیگر که منبع اصلی املاح معدنی و ویتامین‌ها هستند، در حد متوسطی است. تجزیه‌ی اسید‌های آمینه‌ی ترکیبات پروتئینی ماکارونی در مقایسه با ترکیبات پروتئینی غذا‌های دیگر مانند شیر، تخم مرغ و پروتئین سویا که روزانه مصرف می‌کنیم، نشان می‌دهد که از نظر اسید آمینه‌ی ضروری لیزین در حد پایینی قرار دارد و به دلیل همین محدودیت اسید آمینه‌ای، ارزش تغذیه‌ای آن کاهش می‌یابد؛ بنابراین فاکتور ارزش بیولوژیکی و فاکتور میزان پروتئین ماکارونی در مقایسه با تخم مرغ و گوشت پایین‌تر است.

از طرفی این ارزش تغذیه‌ای ماکارونی از مرحله‌ی خرید در سوپر مارکت تا پختن آن و قرار گرفتن روی میز غذا دست خوش تغییر می‌شود. در بعضی از موارد نزدیک به ۲۰ درصد ترکیبات انرژی‌زای آن به هنگام پخت از دست می‌رود، اما باید به خاطر داشته باشیم که ماکارونی هیچ‌گاه به تنهایی و بدون چاشنی خورده نمی‌شود.

ماکارونی محصولی نیمه فرایند شده است که در تهیه‌ی آن؛ فانتزی بودن، نوآوری و حتی علم تغذیه سهم زیادی دارد. از دیدگاه تغذیه‌ای ماکارونی دارای ویژگی‌های زیر است:

- ارزش انرژی زایی بالایی که به طور عمده از طریق قند‌ها تأمین می‌شود؛ ارزش چربی کم یا خیلی کم؛ قابلیت هضم آسان؛ مواد زائد کم.

۸ خاصیت مفید ماکارونی


ماکارونی غذای خوبی است، و برای سلامتی فواید بسیاری دارد. مخصوصا ماکارونی سبوس دار بسیار مفید‌تر ازماکارونی معمولی است.

۱-ماکارونی سرشار از ویتامین می‌باشد


ماکارونی سرشار از ویتامین آ. است، و برای پوست خوب است، و به رشد سلول‌های جدید پوستی کمک بسیاری می‌کند.

۲-ماکارونی به رشد مو کمک می‌کند


ماکارونی گندم کاملی است، و سرشار از اسید فولیک است، برای رشد مو خوب است. اگر از ریزش مو رنج می‌برید در برنامه غذایی خود حتما از ماکارونی استفاده کنید. اسید فولیک همچنین به کاهش آکنه و جوش صورت کمک زیادی می‌کند.

۳- ماکارونی برای سلامت قلب و عروق مفید است


ماکارونی غنی از پتاسیم است و به بهبود سلامت قلب و عروق کمک می‌کند. برای کاهش کلسترول بالا در بدن کمک میکند و مانع بیماری قلبی می‌شود.

۴- ماکارونی برای سلامتی عضلات خوب است


سرشاراز پتاسیم است برای سلامت عضلات خوب است. مصرف منظم ماکارونی برای جلوگیری از مشکل سفتی عضله بدن خوب است. همچنین به آرامش اسپاسم هاعضلانی و درد عضلانی کمک می‌کند.

۵- ماکارونی بهترین منبع برای افزایش وزن است


ماکارونی سرشار ازکربو هیدرات است و به افزایش وزن کمک می‌کند. هر صد گرم حدود ۵۰ گرم کربوهیدرات دارد و بهترین منبع برای افزایش وزن سالم است.

۶-ماکارونی به بدن انرژی می‌دهد


ماکارونی سرشار از کربوهیدرات است و به بدن انرژی می‌دهد. مصرف ماکارونی می‌تواند، سطح سوخت و ساز بدن را افزایش دهد، و شمارا فعال نگه می‌دارد و ضعف وبی حالی را کاهش می‌دهد.

۷- ماکارونی مفید برای کم خونی است


پاستا غنی از آهن است، و می‌تو اند به بیماری کم خونی در زنان باردار کمک کند. برای افزایش تشکیل سلول‌های قرمز خون بسیار خوب است، چون مانع کم خونی می‌شود. سطح هموگلوبین بدن را طبیعی نگه می‌دارد.

۸- ماکارونی برای سلامت استخوان‌ها مفید است


ماکارونی غنی از اسید‌های آمینه و پروتئین است. پروتئین به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند و از درد استخوان جلوگیری می‌کند. اگر مشکل درد مفصل دارید، حداقل دوبار در هفته حتما از ماکارونی استفاده کنید ماکارونی مزایای تغذیه‌ای زیادی دارد، که حتما باید در برنامه رژیم غذایی روزانه خود از آن استفاده کنید.

ماکارونی همراه با چاشنی


ماکارونی برخلاف دیگر مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات (مانند نان و بیسکویت)، هیچ گاه به تنهایی مصرف نمی‌شود و بیش‌تر با مواد غذایی دیگری که دارای پروتئین بالایی هستند مانند پنیر، گوشت، ماهی و ... مصرف می‌شود.

از این طریق ارزش بیولوژیکی آن نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینه‌های ضروری افزایش می‌یابد. ۷۰ گرم ماکارونی همراه با کمی سس گوجه فرنگی، ۱۰ درصد روغن زیتون و ۱۰ گرم پنیر رنده شده، غذایی را فراهم می‌کند که فاکتور پروتئینی آن به طور کامل بالا بوده و از نظر سهم دریافت انرژی از سه نوع ماده‌ی غذایی انرژی‌زا (پروتئین‌ها، قند‌ها و چربی‌ها) دارای نسبت ۵۷ درصد از قندها، ۳۰ درصد از چربی‌ها و ۱۳ درصد از پروتئین‌هاست که این نسبت از نظر متخصصان تغذیه بهترین نسبت دریافت انرژی از مواد غذایی است.

در مواردی که ماکارونی همراه با سس گوجه‌فرنگی و مقداری پنیر استفاده شود، ۲۵ تا ۳۰ درصد پروتئین و ۴۰ درصد ویتامین C. روزانه‌ی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند و در صورتی که ماکارونی همراه با سس گوشت مصرف شود، ۴۰ درصد پروتئین و ۲۵ تا ۳۰ درصد آهن روزانه‌ی مورد نیاز بدن را برآورده می‌سازد.

ماکارونی، غذای ورزشکاران


ماکارونی یک غذای پایه و اصلی برای ورزشکاران محسوب می‌شود. این گروه سعی می‌کنند با استفاده از یک رژیم غذائی مناسب قدرت فیزیکی خود را در انجام مهارت مورد نظر افزایش دهند. تغذیه، سوخت بدن است. برای این که بدن کار خود را به خوبی به انجام برساند، لازم است که هر دو عامل سوخت و مکانیسم بدن انسان به خوبی شناخته شود. در ورزش‌های هوازی، وعده‌ی غذای اصلی و غالب باید به طور عمده شامل قند‌ها و چربی‌ها باشد.

یک وعده‌ی ماکارونی که به طور معمول با سس گوجه فرنگی و روغن زیتون یا کره مصرف شود، غذای ایده‌آلی بوده و به خوبی مشخص است که نسبت دریافت انرژی به نسبت ۱-۲-۴ به ترتیب از قندها، چربی‌ها و پروتئین‌ها را تأمین می‌کند. استفاده از مقادیر بالاتری از ترکیبات کمپلکس و حتی بدتر از آن، از قند‌های ساده به منظور افزایش کارایی ورزشکار قبل از شروع فعالیت، به طور کامل غیرمنطقی و حتی خطرناک است و منجر به بیماری هیپرگلیسمی (افزایش قند خون) می‌شود.

بلاغ نیوز

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٦ آذر ١٣٩٦        ساعت:     ١٤:١٥

 


خروج




پربازدیدترین

دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...