رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در گفت وگو با غلات نیوز:
سیاست گذاری و پشتیبانی از شرایط تولید از مهم ترین مولفههای تاثیرگذار در تحقق خودکفایی/ نقش 50 درصدی فرایند استحصال آرد وعمل آوری خمیر در کیفیت نان
اختصاصی/ دکترمظفر روستایی با بیان اینکه تحقق خودکفایی گندم در کشور نیازمند مولفه های متفاوتی است که آب یکی از آنهاست، اظهارکرد: برای رسیدن به خودکفایی گندم باید همه شرایط و مولفه های تولید را در کشور بهینه کنیم، سیاست گذاری و پشتیبانی از شرایط تولید از مهم ترین مولفههای تاثیرگذار در تحقق خودکفایی است. همچنین اینکه براساس نیاز در زمان مناسب و به مقدار مناسب انواع مختلف بذر را در اختیار داشته باشیم یکی دیگر از مولفهها در ضریب خوداتکایی گندم خواهد بود.
دکتر روستایی با بیان اینکه شرایط تولید گندم دیم در کشور غیرقابل پیش بینی است، خاطرنشان کرد: درواقع در تولید گندم دیم، نه شروع بد می تواند یک پایان بد را رقم بزند و نه یک شروع خوب می تواند تضمینی برای پایان خوب باشد، بارندگی هایی که در سه ماه اسفند امسال و فروردین و اردیبهشت ماه سال آینده داریم تعیین کننده وضعیت تولید گندم دیم در کشور خواهند بود.
وی با تاکید بر اینکه برای پایداری تولیدگندم دیم در کشور تغذیه یک نکته کلیدی و تاثیرگذار خواهد بود، گفت: به عبارتی دیگر برای افزایش و همچنین پایداری گندم دیم در کشور باید 80 درصد کود اوره را در زمان کاشت به صورت جایگذاری مصرف کنیم، اگر این اتفاق در کشور بیافتد و برنامه ریزی های لازم انجام شود قطعا شاهد افزایش و پایداری تولید در سالهای بعد خواهیم بود.
اما تحقق خودکفایی در کشور مولفه های متفاوتی دارد که آب یکی از آنهاست.
تاریخ: دوشنبه ٩ بهمن ١٤٠٢ ساعت: ٠٩:١٥
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|