خلا آموزش در صنف قنادی مشهود است
از سال 49 وارد دنیای شیرینیپزی شدم و در اولین قنادی که در خیابان فلسطین جای داشت کار خود را آغاز کردم. اوایل فقط به دنبال کار بودم و با پخت شیرینی آشنایی نداشتم اما به تدریج به این کار علاقهمند شدم.
بابارحیمی از قنادان پیشکسوت و البته دلسوز صنف قنادی تهران است. شیرینیهای قنادی او در منطقه غرب زبانزد است که بعد از گفتگو با او متوجه شدم دلیل این همه علاقهمندی مردم چیست؟ او که چند کاغذ کوچک در دست داست با لحنی آرام درباره نخستین شیرینیهای سنتی در دهههای گذشته با لحنی آرام درباره نخستین شیرینیهای سنتی در دهههای گذشته سخن میگفت. شیرینی باقلوا، آبنبات قیچی، ژله میوهای و میکادویی که دیگر در بازار شیرینیها کمرنگ شده است.
او میگفت: سالها با بهترین قنادیهای تهران کار کرد تا عنوان خلیفه را گرفت و خلیفه به کسی گفته میشد که به تولید شیرینی و شکلات مسلط بود. بسیاری از شیرینیهای سنتی امروز ما از میان رفته است که از آن جمله کیکهای مارسبانی، کیکهای اپل کوپر را میتوان نام برد و خاتون پنجرهای دیگر در کمتر قنادی تولید میشود. البته سوهان عسلی و بادام سوخته،گل فری، شیرینی مجلسی و سپهسالاری در کنار کیک آجیلی و شیرینی برنجی نیز کمتر دیده میشود. بسیاری از شیرینیهای سنتی را از دست دادیم.
بابارحیمی در ادامه این گفتگو گفت: اکنون کارگر قناد منتظر است تا پودر کیک آماده برایش آمده باشد و دیگر فنون پخت کیک و شیرینی در میان قنادان کمرنگ شده است.
وی با اشاره به خلأ آموزش قنادان در این صنف گفت: آموزش در صنعت شیرینی ما ضعیف است حتی اتحادیه قنادان نیز آموزش شیرینی مدرن را میدهد و همین باعث میشود تا شیرینی سنتی از بین برود. من 10 سال است که در رسانههای جمعی شیرینی سنتی را آموزش میدهم اما متاسفانه شیرینی سنتی کمرنگ شده است و زور ما به کارگر نمیرسد.
نکته جالب این گفتگو فرهای هیزمی بود که البته بابارحیمی میگفت آن سال که او شروع به کار کرد فرهای تلمبهای جای خود را به فرهای هیزمی داد. فرهایی که با نفت روشن میشد و از دست به عنوان درجه حرارت استفاده میشد که برای پخت کدام شیرینی باید چه درجهای استفاده کرد که البته از سال 1355 فرها و میکسرهای برقی رفتهرفته روی کار آمد، هرچند ضریب خطاهای زیادی داشت.
بخش دیگر جای خالی کافه قنادی صحبتهای این قناد پیشکسوت مربوط به کافه قنادیهایی بود که اکنون دیگر وجود ندارد، و این یکی از معضلات این صنف است که باید مورد توجه قرار گیرد. زمانی در قنادی چند میز و صندلی وجود داشت و در آن انواع قهوه، بستنی و کیک سرو میشد اما اکنون دیگر نیست.
بابارحیمی در پایان به همکاران خود توصیه کرد: شیرینی سنتی را از بین نبرند و با علاقهمندی و تلاش به تولید شیرینی باکیفیت بپردازند.
تاریخ: شنبه ٧ اسفند ١٣٩٥ ساعت: ١٣:٤٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|