رویین علیزاده افشار، قائم مقام مدیرعامل این واحد آسیابانی در گفتوگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که ما برای کیفیت انجام میدهیم، اختلاط انواع آردهای تولیدی است. با توجه به اینکه اختلاط تخصصی گندمها در راستای تولید آرد باکیفیت ضروری است، با اختلاط آردها به کیفیت تخصصی مورد نیاز مشتری دست پیدا خواهیم کرد.
قائم مقام مدیرعامل آرد خوشه افشان ارومیه افزود: کارخانه آرد خوشه افشان ارومیه از سال 1380 به بعد، همزمان با آغاز نهضت صنف و صنعت در استان آذربایجان غربی، به این حوزه ورود کرده و تاکنون سهم قابل توجهی از این بازار را از آن خود کرده است به طوری که ماهیانه 3 هزار تن گندم برای تأمین نیاز بازار صنف و صنعت مصرف میکنیم.
کارخانه خوشه افشان ارومیه علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی در حوزه صادرات آرد نیز ورود کرده و در سال 1386 به عنوان برترین صادرکننده شمال غرب کشور معرفی شده است. علیزاده افشار در خصوص فعالیتهای صادراتی این کارخانه اظهار کرد: از سال 1384 به بازار صادرات آرد ورود کردیم. در سال 1398 آخرین فعالیت صادراتی کارخانه انجام شد و به دلیل مشکلات و محدودیتهایی که حوزه صادرات را در بر گرفت، عملاً از این بازار کنارهگیری کردیم. البته که در صورت رفع محدودیتها، برای ورود مجدد به این بازار اعلام آمادگی میکنیم. اگرچه متأسفانه اکنون ورود به بازارهای صادراتی عملاً دشوار و غیرممکن است.
کارخانه خوشه افشان ارومیه در مدت یک سال و نیم اخیر به حوزه تولید آرد کامل ورود کرده و علاوه بر تولید آرد، تلاش نموده که در اشاعه فرهنگ تولید و مصرف نان کامل نقشآفرینی کند. علیزاده افشار در این خصوص خاطرنشان کرد: با برگزاری دورههای آموزشی، تلاش کردیم نانوایان را با مزایای آرد کامل آشنا کنیم. اگر رویکرد تولید نان با آرد کامل در سطح کشور نهادینه شود، قطعاً 30 درصد از بیماریهای دیابتی در کشور کاهش خواهد یافت.
این آسیابان در ادامه تصریح کرد: مجوز احداث کارخانه نان صنعتی را دریافت کردهایم. هدف ما تولید انواع محصولات صنف و صنعت است و بیشترین تمرکز ما در این واحد صنعتی، تولید نان با آرد کامل خواهد بود.
قائم مقام مدیرعامل کارخانه خوشه افشان ارومیه در ادامه گفت: بر اساس مصوبه دولت، در شرایطی که ماده اولیه با قیمت تمام شده دریافت میکنیم، نباید قیمت دستوری برای کالای نهایی تعیین شود و این اتفاق در حوزه نان صنعتی هم باید اجرایی گردد.
علیزاده افشار در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه با آزادسازی، همه مشکلات صنعت آرد و نان به صورت زنجیروار رفع خواهد شد، گفت: در صورت آزادسازی، کشاورز برای اینکه محصولش خریدار داشته باشد، مجبور به تولید کیفی میشود، آسیابان به دنبال گندم کیفی میرود و نانوا هم کارخانهای را انتخاب میکند که آرد باکیفیت تولید کند.
این آسیابان در ادامه اظهار کرد: از مهمترین مطالبات آسیابانان در کشور، رفع محدودیت گندم صنف و صنعت است. ما خواستار آن هستیم که دولت در این زمینه ورود نماید چرا که در صورت رفع محدودیت صنف و صنعت، عملاً فرصتی برای رانت و تخلف و خروج آرد یارانهای از شبکه اصلی مصرف، باقی نخواهد ماند.