چاره کار نانوایان برای مقابله با آرد سست فقط نمک است؟!
اختصاصی/ هر ساله با آغاز فصل گرما مشکل سستی آرد در واحدهای خبازی نمود پیدا میکند که نانوایان روشهای مختلفی را برای رفع این مشکل به کار میگیرند. از جمله این روشها افزایش مصرف نمک است که این مسئله برای نانوایان دردساز شده و منجر به اعمال جریمه های سنگین می شود.
وی بیان کرد: سستی و یا تضعیف شبکه گلوتنی آرد از جمله مشکلاتی است که با شروع فصل گرما نانوایان سنتی با آن مواجه میشوند.
خواجه به دلایل سستی آرد اشاره نمود و افزود: حمله سن به مزارع و تخریب گلوتن موجود در گندم، استفاده از گندمهایی که خواب کافی نداشتهاند در فرایند استحصال آرد و همچنین ضعف کیفیتی گندم در برخی مناطق کشور از دلایل اصلی سستی آرد است که منجر به این میشود نانوا در واحد نانوایی به هنگام پخت نان با یک خمیر به اصطلاح ناچسب مواجه شود.
وی ادامه داد: به منظور مقابله با این امر باید قبل از ورود به چرخه آسیابانی حداقل سه ماه خواب گندم رعایت شود و نیز در مناطقی که با گندم ضعیف مواجه هستند نیز ضروری است تا گندم قوی برای اختلاط در اختیار واحدهای آسیابانی قرار گیرد.
خواجه افزود: قارچزدگی، نمزدگی، سیلزدگی و کپکزدگی گندم نیز از سایر مواردی هستند که منجر به تضعیف شبکه گلوتنی گندم میشوند و سستی آرد تولیدی را نیز به دنبال دارند.
متخصص نانهای سنتی در ادامه به راهکارهایی که نانوایان باید برای رفع این مشکل به هنگام پخت نان اعمال کنند، اشاره نمود و اظهار کرد: در شرایطی که نانوا با یک آرد سست مواجه است باید راهکارهایی را برای رفع این مشکل و تولید نان مطلوب به کار بگیرد. از جمله این راهکارها این است که خواب خمیر و میزان آب خمیر را کمتر کنند علاوه بر این مصرف مخمر و خمیر ترش را نیز در فرایند تولید نان کاهش دهند.
خواجه ادامه داد: تزریق حداقل یک قرص ویتامین C به یک کیسه آرد، تزریق حدود 100 گرم بهبوددهنده به دو کیسه آرد و افزایش نمک خمیر متناسب با ضعف گندم از جمله راهکارهایی است که ما در فصول گرم سال برای مقابله با سستی آرد به نانوایان توصیه میکنیم.
تاریخ: يکشنبه ٥ ارديبهشت ١٤٠٠ ساعت: ١٠:٢١
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|