گفتوگو با نانوای سبز، دوستدار سلامت و محیط زیست
اختصاصی/ در سرزمین ایران، هستند نانوایانی که با خلاقیتبخشی به حرفهشان،رنگ و بوی دیگری به این شغل سخت و طاقتفرسا دادهاند و گرمای سوزان تنور را تبدیل به گرمایی شیرین و دلنشین کردهاند.
بهرامی با بیان اینکه 20 طرح خلاقانه کشوری داریم که از میان آنها 3 طرح به عنوان طرح ملی در سراسر کشور اجرایی شده است، اظهار کرد: هدف ما همواره حفظ سلامت جامعه و محیط زیست است. مشتریان ما در قبال استفاده از دستگاه کارتخوان و حمل نان با سفره پارچهای، دو عدد نان رایگان از ما هدیه خواهند گرفت. ما همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور سختگیریهای بیشتریدر نانواییمان اعمال کردیم.
وی ادامه داد: مشتریان ما الزاماً باید قبل از تحویل گرفتن نان،دستهایشان را در روشویی که ما در خارج نانوایی نصب کردهایم، شستوشو دهند و دستکشهای یک بار مصرفشان را در سطل محیط زیستی کنار نانوایی بیندازند. همچنین استفاده از دستگاه کارتخوان این روزها در نانوایی ما اجباری است.
بهرامی افزود: به دلیل ازدحام مشتریان در بعد از ظهرها، ما صفها را به صورت شمارهگذاری روی زمین مشخص کردهایم و تا زمانی که مشتریان روی شمارههای مشخص شده نایستند، عرضه نان را انجام نخواهیم داد.مسلماً این اقدام به منظور رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و حفظ سلامت مشتریان است و انتظار داریم مردم نیز در رعایت این مسأله با ما همکاریهای لازم را داشته باشند.
این نانوای کارآفرین خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از حضور مردم در نانواییها و کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا، در نظر داریم فعالیتمان را در آینده نزدیک به حالت غیرحضوری تغییر دهیم، اینگونه که مراجعه حضوری مشتری به محل نانوایی دیگر لازم نیست و ما از طریق سرویس پیک، نان مورد نیاز مشتریان را در اختیارشان قرار میدهیم.
بهرامی در ادامه خاطرنشان کرد: کنار نانوایی تابلوهایی داریم که نقاشی کودکان را روی آن نصب میکنیم. کودکانی که به همراه پدر و مادرشان با سفره پارچهای برای خرید نان به نانوایی ایران زمین مراجعه میکنند، از ما جوایزی دریافت خواهند کرد و نقاشیشان روی تابلوی ما به یادگار ثبت میشود تا سالها خاطراتی را از نانوای سبز کشور به یاد داشته و دوستدار محیط زیست شوند.
وی افزود: نانوایی ایران زمین دارای یک ایستگاه مطالعه است که این روزها به دلیل خطر ابتلا به ویروس کرونا و رعایت موارد بهداشتی، آن را جمع کردهایم و به جای آن یک تابلو اعلانات قرار گرفته وجهت ارتقای آگاهی مردم، روزانه مطالب علمی و پزشکی مرتبط با ویروس کرونا روی آن قرار میگیرد.
این نانوای خلاق در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: نانوایی ایران زمین دارای چندین شعبه در شهرستان خرمدره بود که به دلیل مشکلات متعدد مجبور به تعطیلی شدیم. امیدواریم بتوانیم اولین مجتمع سبز ایران را به زودی راهاندازی کنیم و روزی برسد که نانوایی سبز خرمدره در سراسر کشور شعبه داشته باشد.
بهرامی با بیان اینکه هدف ما ارائه نان سالم است، گفت: ما جزو اولین کسانی هستیم که جوش شیرین و نمک را از نانمان حذف کردیم تا محصول سالمتری به سفرههای مردم راه یابد. نان ما به واسطه استفاده از 7 نوع ترکیبات گیاهی جایگزین نمک و جوش شیرین، درمانگر بسیاری از مشکلات گوارشی بوده و ماندگاری بالایی دارد.
وی ادامه داد: در این سالها اگرچه تقدیرنامهها و تندیسهای فراوانی دریافت کردیم اما نه جوایز مالی به ما تعلق گرفته و نه به سهمیه آرد دریافتیمان اضافه شده است اما با این حال از همه مسئولین شهرستان خرمدره که در مسیر فعالیتمان با ما همراه شدند، تشکر میکنیم.
در ادامه این گفتوگو، نانوای سبز به دغدغهها و چالشهای پیش روی نانوایان اشاره کرد و خطاب به متولیان نان گفت: یک نانوا قبل از شما از خواب بیدار میشود و تنورش را داغ میکند تا نان سفرهها را به سلامتی تأمین نماید. در طول این سالها به قیمت همه کالاها در کشور چند برابر اضافه شده اما نرخ نان کماکان ثابت مانده و افزایش نرخ ناچیز بوده است. نانوایان در مقابل گرمای تنور سوختند و عمر و سلامتیشان را پای تنور سوزان گذاشتند اما دریغ از توجه!
وی افزود: نانوایی از شغلهای تخصصی و حرفهای است اما هیچ توجهی به این صنف نمیشود و نانوایان از نگاه و عنایت مسئولین به دورند!
به گفته بهرامی،یکسانسازی نرخ نان باید در کشور اتفاق بیفتد و مسئولین عدالت را در صنف نانوایی اجرایی کنند و به درد دل نانوایان گوش دهند. نانوایان سالها در مقابل تنور میایستند و حتی سلامتیشان را از دست میدهند و حداقل انتظارشان این است که امتیازی هرچند کوچک به آنها تعلق بگیرد. نانوایان، قشر زحمتکش جامعه،همواره در همه دورانها یار و یاور مردم بوده و میمانند.
تاریخ: يکشنبه ٢٨ ارديبهشت ١٣٩٩ ساعت: ١٠:٤٤
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|