صفحه اصلی > نان > اتحادیه 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 پاسخ یک مقام مسئول در وزارت بهداشت به غلات نیوز:

  مصرف زیاد جوش شیرین را در نان صد درصد نفی می کنم/ استفاده از این افزودنی در سراسر کشور به شدت تحت کنترل است

  اختصاصی/ مصرف جوش شیرین در گذشته یکی از ملزومات تولید نان بود تا جایی که برای این افزودنی به نانوایان سنتی سهمیه ای هم تخصیص می دادند و اگر نانوایی آن را مصرف نمی کرد برایش جریمه اعمال می شد! اما این قانون در سالهای اخیر به یکباره تغییر کرد و جوش شیرین به یک افزودنی غیرمجاز در نانوایی ها تبدیل گشت و در حال حاضر نانوایی که دست به استفاده از این افزودنی زده باشد متخلف محسوب شده و به مراجع غذایی معرفی می شود.

            

اگرچه در این میان کنترل و نظارت ها از واحدهای صنفی نان سنتی به منظور ممنوعیت استفاده از این افزودنی شدت گرفت اما هنوز هم با توجه به قانون ممنوعیت استفاده از این افزودنی در تولید نان، جوش شیرین  کماکان توسط بسیاری از نانوایان سنتی پز استفاده می گردد.
بیژن نوروز مقدم رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در گفت وگو با غلات نیوز در این خصوص توضیح داد: در حال حاضر مصرف جوش شیرین در واحدهای نانوایی حداقلی است. در یک کیسه آرد ۱۰۰ کیلویی فقط یک گرم جوش شیرین اضافه می شود که در این صورت یک گرم در شش عدد نان تافتون تقسیم شده و بنابراین ضرری هم نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه مصرف جوش شیرین در حد بسیار کم برای تولید نان های مسطح لازم است، اظهار کرد: در مدت ١٠ سال گذشته کلیه نان های مسطح شهر تهران توسط واحد علوم آزمایشگاهی دانشگاه تهران بررسی گردید و این مرجع رسما اعلام کرد که میزان مصرفی این افزودنی در نان های سنتی برای مصرف کننده ضرر رسان نیست. حالا که از ۱۰ سال گذشته تا کنون مصرف این افزودنی کمتر هم شده بنابراین هیچ گونه ضرری سلامت مصرف کنندگان نان را از بابت جوش شیرین تهدید نخواهد کرد.
اما متولی اصلی سلامت نان وزارت بهداشت است که باتوجه به جایگاه نان در سبدغذایی جامعه موظف است سلامت این محصول را تضمین‌ نماید که در این راستا استفاده از افزودنی ها در فرایند تولید نان مورد توجه خواهد بودو باتوجه به حساسیت نان باید به دقت کنترل شود .چنانچه در سالهای اخیر متاسفانه شاهد بودیم استفاده از افزودنی هایی غیرمجاز و خطرناک ( جوهر قند) در میان نانوایان سنتی بسیار باب شد.
سیدرضا غلامی رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در گفت وگو با غلات نیوز بیان کرد: قانون ممنوعیت مصرف جوش شیرین در واحدهای نانوایی از دهه ۸۰ در سطح کشور مطرح گردیده و بر اساس هماهنگی و برنامه ریزی در کشور به منظور بررسی میزان جوش شیرین مصرفی در نان از کلیه واحدهای نان های سنتی توسط مراکز بهداشت شهرستان ها با هماهنگی اتحادیه های صنف نانوایان نمونه برداری و آزمایش خواهد شد.
غلامی با اشاره به تدوین طرح تحول سلامت در دو الی سه سال اخیر و سنجش میزان استفاده از جوش شیرین در غالب این طرح اظهار کرد: کنترل مصرف این افزودنی در نانوایی ها به شدت انجام می شود و در صورتی که موردی از این بابت مشاهده گردد واحد صنفی متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.
غلامی خاطرنشان کرد: نمی توان با قطعیت عدم مصرف جوش شیرین را در واحدهای صنفی نان تایید کرد اما اینکه مطرح می شود مصرف این افزودنی در واحدهای صنفی زیاد است را صد در صد نفی می کنم که البته بیشترین مصرف جوش شیرین در واحدهای لواش پز اتفاق می افتد.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مصرف جوش شیرین توسط بازرسین بهداشت محیط سراسر کشور با هماهنگی اتحادیه ها به صورت مستمر تحت کنترل است، تصریح کرد: متاسفانه برخی نانوایان برای استفاده از جوش شیرین به دنبال بهانه جویی هستند درحالیکه افزودنی ها و بهبوددهنده هایی با هماهنگی سازمان غذا و دارو در کشور تولید می شود که جایگزین این افزودنی خواهد بود اما متاسفانه برخی از نانوایان به صورت غیر رسمی از جوش شیرین استفاده می کنند.
اما در مجموع با توجه به آنچه که گفته شد به نظر می رسد بیش از هرچیز در وهله اول افزایش سطح آگاهی نانوایان نسبت به افزودنی ها بسیار حائز اهمیت است که از متولیان سلامت انتظار می رود با برگزاری دوره های آموزشی تخصصی و ویژه آشنایی با افزودنی ها برای نانوایان در این زمینه اقدام نمایند.
اگرچه فرهنگ مصرف بهبود دهنده ها در میان نانوایان سنتی نسبت به سنوات گذشته رو به رشد بوده اما همچنان میزان مصرف افزودنی های مجازی که تحت نظارت سازمان غذا و دارو تولید می شوند در این صنف بسیار ناچیز است، پیشنهاد می شود دولت با تخصیص یارانه در تامین بهبود دهنده های مجاز نانوایان را به عدم استفاده از جوش شیرین غیرمجاز تشویق نماید.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٢٨ ارديبهشت ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٠٦

 


خروج




ارائه سه نرخ برای یک محصول، زمینه فساد را فراهم می‌کند

اختصاصی/ رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران در خصوص خبری که مبنی بر کشف هزاران کیسه آرد یارانه‌ای دپو شده آلوده در کارگاه جنوب تهران منتشر شد، گفت: قطعا تا زمانی که برای یک محصول، سه نرخ متفاوت ارائه می‌شود، فساد جریان پیدا می‌کند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۶/۲۶
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۱۳۵ down
chf فرانک سويس ۴۲,۳۵۲ down
sek کرون سوئد ۴,۳۵۰ down
nok کرون نروژ ۴,۶۸۵ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۹۲ down
inr روپيه هند ۵۸۵ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۱۸۱ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۹۶۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۸۳۰ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۰ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۹۴ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۵۸۶ down
zar راند ۲,۸۵۶ down
try لير ترکيه ۷,۳۲۹ up
rub روبل روسيه ۶۵۷ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۰۹ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۷۲۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۵ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۵۱۶ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۶۶۲ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۲۷ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۳۸۹ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۸۷ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۱۲ down
cny یوان چين ۵,۹۲۵ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۷,۳۸۹ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۵۰ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۳۰۸ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ eq
eur یورو ۴۶,۲۳۸ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۴۴ down
gel لاری گرجستان ۱۴,۲۳۹ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۸۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۵۳۶ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۲۷۰ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۷ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۷ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

اصلاح الگوی تولید و مصرف نان کامل با حضور باشگاه هواداران نان کامل در نمایشگاه ایبکس محقق شد:
آسیابانان نیاز به نگاه ویژه دولت دارند مدیرعامل کارخانه وحدت سراوان:
iran Grain الگویی از یک کنفرانس بین‌المللی غلات در ایران دکتر یزدجردی در گفت‌وگو با غلات نیوز:
کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
آذر-غله
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.