رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در گفت وگو با غلات نیوز خطاب به مسئولین؛
با نانوایان عادلانه تر برخورد کنید!/ با پیگیری های رئیس جدید اتحادیه متراژ نانوایی برای احداث در سامانه نوین اصناف اصلاح شد
فاطمه نظری بیان کرد: متاسفانه برای نانوایی که به اجبار مرتکب تخلف کم فروشی و یا گران فروشی شده آن هم به این دلیل که در زمان مناسب نرخ نان اصلاح نشده یک بار جریمه تعزیری ثبت می شود، یک بار با نصب بنر در محل نانوایی واحد موردنظر را پلمپ و بار دیگر سهمیه آرد نانوا را کسر می کنند، در شرایطی که از کمک هزینه پرداختی نانوا هم کسر می شود! متاسفانه فشار اقتصادی شدیدی روی نانوا اعمال می شود، بارها در جلسات از مسئولین و متولیان مربوطه خواستار شده ایم که با نانوایان عادلانه تر برخورد کنند!
نظری در بخش دیگری از اظهاراتش به وضعیت تامین خمیرمایه اشاره نمود و گفت: طبق روال سابق خمیرمایه همیشه از طریق شرکت تعاونی نانوایان سنتی توزیع می شود منتها طی یک قانون جدید اعضا برای دریافت خمیرمایه باید کد نقش داشته باشند که ما این موضوع را به نانوایان اعلام کردیم تا مجدد بتوانند خمیرمایه را از طریق شرکت تعاونی تامین کنند.
وی افزود: در حال حاضر به میزان کافی به خمیرمایه دسترسی نداریم، بعضا گفته می شود بخش زیادی از خمیرمایه تولیدی در کشور صادر می شود که این اتفاق موجب کمبود عرضه خمیرمایه در کشور شده است.
علیرغم وعده هایی که اعضای سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه برای تامین این ماده اولیه به میزان نیاز به ما داده اند متاسفانه این امر تاکنون عملیاتی نشده است، البته توزیع خمیرمایه تر محدود نیست منتها به دلیل شرایط واحدهای نانوایی، نانوایان امکان نگهداری خمیرمایه تر در طولانی مدت را ندارند.
نظری ادامه داد: اتحادیه ازطریق وزارت صمت پیگیر این موضوع خواهد بود، طبیعا طبق مقررات ابتدا باید نیاز داخل تامین شود و سپس تولیدکنندگان خمیرمایه به فکر صادرات باشند!
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در ادامه با اشاره به اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان گفت: متاسفانه طی هرمرحله فرمول های تخصیصی به کارتخوان هوشمند و سامانه نانی نو سختگیرانه و پیچیده تر می شود، از سوی دیگر تصمیمات طرح هوشمندسازی به موقع به ما اعلام نمی شود تا نانوایان را نسبت به روند اجرای طرح آگاه کنیم، به فرض مثال اگر قرار است فرمول محاسبه تغییر کند نانوا باید به موقع نسبت به این امر آگاه شود و در نحوه کارکردش اعمال نماید تا کسر سهمیه برایش ثبت نشود. ما این موضوع را کتبا به ارگان های مربوطه اعلام کردیم و قرار است طی جلسه ای اتحادیه نانوایان در جریان برنامه های طرح هوشمندسازی قرار گیرد.
نظری در بخش دیگری از نظراتش با اشاره به پرداخت ناعالادنه کمک هزینه پرداختی نانوایان گفت: متاسفانه روند پرداخت 40 درصد یارانه کمک حمایتی دولت به واحدهای خبازی یکسان نیست و برای برخی نانوایان علی رغم اینکه عملکرد بدون تخلفی داشته اند در چند دوره کمتر از 40 درصد پرداخت شده است، اما افرادی که در سامانه نانی نو مسئول پاسخگویی به نانوایان هستند پاسخ شفاف و درستی در این خصوص به نانوا نمی دهند! متاسفانه تاکنون به پیگیری های اتحادیه نسبت به این موضوع پاسخی داده نشده است.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در ادامه با تاکید بر اینکه نرخ نان باید حتما بروز رسانی شود، خاطرنشان کرد: نرخ نان مربوط به سال 99، در سال 1400 اعلام شد که البته در نرخ نامه ذکر شده بود قیمت اعلامی مادامی ملاک عمل است که هزینه های تولید نان افزایش نیابدً! این درحالی است که با شروع سال 1401، 57 درصد به حقوق کارگر افزوده شد و از سال 1401 الی 1402 نیز حدود 30 درصد دیگر دستمزد کارگر افزایش یافت، با بررسی آیتم هایی که هزینه تولید نان را تشکیل می دهد از جمله حامل های انرژی، حقوق و خوراک کارگری، اجاره بها و هزینه حمل آرد قانونا بر اساس آنچه که در نرخ نامه ذکر شده اکنون باید قیمت نان اصلاح شود. حتی 40 درصد یارانه پرداختی هزینه های تولید نان را پوشش نمی دهد، لذا نرخ نان باید طبق تورم رسمی و با هزینه های سال جدید اصلاح گردد.
نظری تصریح کرد: طی نامه ای که اوایل امسال به اتحادیه ارسال شد،قرار بود محل تامین آرد کلیه واحدهای نانوایی از آرد یارانه ای نوع دو به صورت یکسان تخصیص داده شود، در حال حاضر برای نانوایی های سنگک این امر اجرایی شده و برای نان های بربری، لواش و تافتون هنوز اجرایی نشده است.
تاریخ: شنبه ١٥ مهر ١٤٠٢ ساعت: ١٠:٠٤
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|