آيا رنگ آرد ملاك ميزان سبوس موجود در آرد است ؟
مدرس آسیابانی و مدیرعامل شرکت آرد جوانه شوشتر گفت: رنگ سفید آرد تنها دلیل بر سبوس دار نبودن آرد نیست، به طور کلی آرد وابستگی بسیار زیادی به نوع گندم دارد، گندم ها دارای واریته های بسیار متفاوتی هستند که رنگ آنها مختلف است در نتیجه این رنگ در فرایند تولید به آرد منتقل می شود.
سنادی زاده ادامه داد: در عین حال آردهایی که با گندم های تیره و کهربایی تولید می شوند به واسطه رویت سبوس در آنها و یا ذرات کهربایی آرد به رنگ تیره دیده می شوند و نميتوان براي رنگ آرد تعيين تكليف خاصي نمود .
این مدرس آسیابانی در ادامه تصریح کرد: برای مقابسه رابطه رنگ با خاکستر حتما باید هر دو آرد با سبوس استحصال بالا و استحصال پایین همزمان با یک نوع گندم تولید شده باشند تا بتوانیم به صورت نسبی با یکدیگر مقایسه کنیم، در این صورت آردهایی با سبوس بیشتر قدری تیره تر دیده خواهد شد.
سنادی زاده بیان کرد: البته ملاک اصلی و اساسی برای میزان سبوس در آرد عدد خاکستر بوده و رنگ آرد ملاک اصلی برای نوع سبوس نخواهد بود و تعيين رنگ با وجود واريته هاي گندم متفاوت امر تشخيصي و يا مقايسه اي صحيح و علمي نميباشد .
مدیرعامل شرکت آرد جوانه شوشتر گفت: این امکان وجود دارد که از گندم های مناطق مختلف با رنگ و ژنوتیپ متفاوت آردهایی یکسان با رنگ هایی متفاوت دیده شود و یا آردهایی با درصد سبوس گیری بالاتر به صورت ظاهری با رنگ هایی روشن تر دیده شود. البته این امر قطعی نبوده و فقط در مناطقی که گندم های آنها روشن تر و مغز آنها سفیدتر باشد امکان پذیر است.
سنادی زاده در خاتمه تاکید کرد: قطعیت برای تعیین میزان سبوس در آرد خاکستر بوده و رنگ هیچگونه تاثیری در آن نخواهد داشت، ضمن آنکه تغییر رنگ با روش های غیر معمول آسیابانی صحیح نبوده و بايد توجه داشت كه در هنگام پخت نان ، نانهاي سبوس دار بدليل مواد موجود در سبوس عموما تيره تر خواهند بود .
تاریخ: دوشنبه ٢٧ شهريور ١٤٠٢ ساعت: ١٤:٠٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|