غلات نیوز گزارش میدهد
مشروح گفت و گوی ویژه خبری پر حاشیه شب گذشته
اختصاصی/ موضوع بررسی کیفیت آرد و نان در کشور تنها به گفت و گوی ویژه خبری قبل با موضوع چراغ سبز دولت برای افزایش نرخ نان که شرح آن را در غلات نیوز خواندید ختم نشد و مجدد شب گذشته گفت و گوی ویژه خبری پر حاشیه دیگری با موضوع؛ از قیمت تا کیفیت گندم، آرد و نان با حضور دکتر یزدجردی رییس کانون انجمن های صنفی صنایع آرد ایران
در ابتدا کرمی رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه حجیم گفت : کلیه تولید کنندگان نان از کیفیت آرد ناراضی هستند و متاسفانه کیفیت آرد های دریافتی به لحاظ پروتین و گلوتن سطح پائینی دارند. ما به عنوان حلقه آخر تولید نان مستقیما با مشتری در ارتباط هستیم و مردم از کیفیت نان راضی نیستند . از زمانی که واردات گندم خارجی به کشور ممنوع شد ما با افت کیفی آرد مواجه شدیم حتی این موضوع را با انجمن صنفی کارخانجات آرد و شرکت بازرگانی دولتی هم مکاتبه کرده ایم اما متاسفانه پاسخ مثبتی دریافت نکردیم.
در واقع گندم های ایران به سه دسته تقسیم میشوند 30 درصد از گندم ها درجه خوب، حدود 40 درصد متوسط و 30 درصد ضعیف هستند که اختلاط مناسب میان اینها صورت نمی گیرد و قطعا اگر اختلاط استاندارد انجام شود مشکلات کم تر خواهد شد.
در ادامه ارتباط تلفنی با سیف مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی برقرار شد و وی پیرامون صحبت های دکتر یزدجردی عنوان کرد: دوستان در برخی حوزه ها استدلال هایی می آوردند که شاید صورت منطقی درست نباشد. در فصل خرید امسال پروتئین 42 درصد از گندم های خریداری شده بنابر استاندارد 104 بالای 12 درصد بود.
وی ادامه داد: بین النهرین مهد بذرهای مناسب گندم است، چطور می شودکه گندم های ما قابلیت تبدیل به آرد را ندارند؟ ما از ماه آینده فروش سبدی را وارد بازار می کنیم تا مشتریان گندم را به صورت جداگانه خریداری و خودشان اختلاط را انجام دهند.
کیفیت نان به مولفه های آموزش و سرعت عمل نانوا در پخت بستگی دارد و نانوایان ما باید صبور باشند تا نان خوبی تولید کنند البته امروزه بسیاری از نانوایان کشور نان خوب تحویل مردم می دهند و آمارها نشان می دهد ظرف چهار سال گدشته کیفیت نان در کشور بهبود یافته است.
سیف با بیان اینکه آرد تولیدی در کشور دارای مشخصه ها و استانداردهای مشخص است و نانوایان باید شرایط استاندارد را برای پخت نان فراهم کنند خاطرنشان کرد: اگر کارخانه ای، آردی با مشخصه های پایین تر از حد استاندارد ارائه دهد نانوا نباید تحویل بگیرد. کیفیت گندم کشور جوابگوی تحویل یک نان تخت کیفی خواهد بود و ما با 42 درصد گندم درجه یک، 26 درصد گندم درجه 2 و 32 درصد گندم درجه 3 قادر هستیم نان خوب و باکیفیتی را در کشور تامین کنیم. ما هنرستانی را در اختیار اتحادیه حجیم قرار داده ایم و اعلام آمادگی می کنیم که با آرد فعلی کارخانه ها نان در این هنرستان تولید شود و کیفیت آرد و نان مشخص گردد.
دولت امروز تلاش می کند و هزینه های زیادی پرداخت می کند که اختلاط گندم در کشور انجام شود ما نمی گوییم که کارمان بی نقص است و از همه دوستان دعوت می کنیم که در این زمینه به ما کمک کنند.
ما تلاش می کنیم در سال 97 بخشی از این ماموریت ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم و فقط ما به تفاوت آن را بپردازیم.
یزدجردی در واکنش به صحبت های سیف با بیان اینکه در اختلاط گندم کشور نقص وجود دارد گفت : ما افتخار می کنیم که در صنعت گندم کشور خودکفا شده ایم اما بخشی از گندم های کشور ضعیف هستند که باید به خوراک دام اختصاص داده شوند و در مقابل گندم مرغوب خارجی وارد کنیم تا بتوانیم کیفیت نان را تامین نماییم. ما 10 میلیون تن گندم مصرف می کنیم و دولت حدود 11 الی 12 میلیارد تومان بابت آن سوبسید پرداخت می کند اما متاسفانه انحصارشده و دولت مداخله فراوانی در آن می کند بنابراین تا زمانی که این چرخه معیوب به همین صورت بچرخد گندمی را تحویل می گیریم که افت و فضولات بالایی دارد و کارخانه ها و به تبع آن نانوایان و در نهایت مصرف کنندگان ضرر خواهند کرد.
می کنند استاندارد استفاده از نمک از سال 95 به بعد 400 گرم اعلام شده در حالیکه این میزان تا قبل از سال95 ، 800 گرم بود و نانوا بر اساس ضعف یا قدرت آرد به میزان اندازه نمک به خمیر نان اضافه می کرد. مسئولین از کیفیت بالای گندم و آرد در کشور می گویند اما وقتی نانوا هنگام پخت نان با خمیری بسیار سست مواجه می شود چگونه می تواند از این آرد نان مناسبی تولید کند؟
این در حالی است که طبق اعلام پژوهشکده غلات 50 درصد از کیفیت نان به کیفیت گندم و آرد، 30 درصد به نانوا و 20 درصد به تجهیزات نانوایی مربوط می شود.
تاریخ: دوشنبه ٦ آذر ١٣٩٦ ساعت: ١٠:١٩
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|