صفحه اصلی > نان > سنتی 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  گفت‌وگو با یک بانوی نانوا که خلاقیت را سرلوحه کارش قرار داده است/ نان سفره‌تان را ارگانیک کنید!

  اختصاصی/ بارها با بانوانی از سرزمینمان به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که حرفه نانوایی را برگزیده‌اند اما در این میان برخی از آن‌ها این حرفه سخت را با چاشنی خلاقیت و تنوع، تبدیل به شغلی شیرین و دلچسب کرده‌اند.

            

در این گزارش با مریم اژئر، یکی از بانوان سرزمینمان که با علاقه حرفه نانوایی را برگزیده به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.
وی در گفت‌وگو با غلات نیوز اظهار کرد: از سال 93 بعد از گذراندن دوره‌های قنادی و شرکت در کارگاه‌های آموزشی، در کارگاه خانگی خودم به صورت حرفه‌ای وارد شغل نانوایی شدم. ابتدا پخت نان با انواع مختلف آردها را تجربه کردم و در حال حاضر انواع نان‌های سنتی و بومی نقاط مختلف کشور و انواع نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم را تولید می‌کنم.
اژئر افزود: برای آگاهی از روند پخت نان‌های سنتی به استان‌های مختلف سفر کردم تا از نزدیک با آداب و رسوم بومی‌های کشور و با نوع پخت نان‌هایشان آشنا شوم.
وی ادامه داد: طی مدت 7 تا 8 ماه به صورت آزمایشی پخت نان‌های رژیمی تست را در کارگاه خانگی خودم امتحان می‌کردم تا به یک روش اصولی و استاندارد در پخت نان دست یابم.
این مدرس قنادی و نانوایی بیان کرد: تنوع و خلاقیت همواره در کار من جریان دارد و اخیراً نان‌های خمیرترش کاملاً ارگانیک و رژیمی تولید می‌کنم و در پخت برخی از نان‌هایم که طعم شیرین دارد از نیشکر استفاده می‌کنم. در واقع هدف من تولید نان در شرایط کاملاً ارگانیک است به همین خاطر از ترکیب خمیرمایه وحشی و خمیرترش، نان خانگی درست می‌کنم که علاوه بر عطر و بوی خاصی که به نان می‌بخشد، برای سلامتی مصرف‌کننده فواید بسیار دارد.
اژئر در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: طبیعتاً پخت نان در میان نانوایان سنتی ما از طریق کسب تجربه جریان دارد یا اینکه نسل به نسل این حرفه در یک خانواده ادامه‌دار بوده است به همین خاطر کمتر شاهد بهره‌گیری از اصول علمی در واحدهای سنتی‌پز هستیم و کمتر خلاقیت در میان این دسته از نانوایان وجود دارد در حالی که بهره‌گیری از اقدامات خلاقانه در تولید، می‌تواند منجر به بهبود کیفیت نان بشود.
وی با بیان اینکه با ترویج تغذیه سالم، سلامت جامعه تضمین می‌شود، گفت: متأسفانه با شیوع کرونا در کشور، برخی با سوءاستفاده از این وضعیت در فضای مجازی تبلیغاتی درباره پخت انواع نان‌ها به راه انداخته‌اند. لازم است در این شرایط مرجع کنترل‌کننده ایجاد گردد تا افرادی که تخصص کافی در این زمینه ندارند اجازه تبلیغات و اطلاع‌رسانی اشتباه در این فضا نداشته باشند.
اژئر افزود: پیشنهاد من این است که استادان حرفه‌ای نان، افراد خلاق، مبتکر و توانمند را در این حوزه شناسایی و نقاط ضعفشان را سنجیده و دوره‌های تخصصی جهت پیشرفت و بهبود کارشان برگزار نمایند. قطعاً این اقدام می‌تواند کمک بزرگی در جهت اصلاح تغذیه جامعه و بهبود کیفیت نان باشد.
وی ادامه داد: یکی از دلایل عدم استقبال مردم از نان‌های ارگانیک و سالم، قیمت این محصولات است و  درواقع یکی از حمایت‌هایی که می‌تواند در راستای ترویج تولید و مصرف نان سالم انجام گیرد، تامین مواد اولیه با قیمت مناسب است که قطعا بر قیمت تمام شده محصول اثر گذاشته و قدرت خرید مشتریان را پایین می‌آورد.
این مدرس قنادی و نانوایی در ادامه تصریح کرد: افراد بسیاری در کارگاه‌های خانگی شغل نانوایی را دنبال کرده و نیز نان‌های سالم تولید می‌کنند. متولیان نان با شناسایی و جذب این افراد و تشکیل کارگاه‌های بزرگ و ارائه تسهیلات می‌توانند مراکز تولید نان سالم و ارگانیک را در کشور ایجاد نموده و توسعه دهند. قطعاً در صورتی که صنعت نان علمی و حرفه‌ای پیش برود، به خواسته‌ اصلی‌مان که همان گسترش زنجیره غذایی سالم است، خواهیم رسید.
این کارآفرین اظهار کرد: بسیاری از کشورهای دنیا در صنعت نان حرف اول را می‌زنند. ما می‌توانیم با رایزنی با این کشورها، استادانی را برای آموزش تخصصی نان به کشورمان بیاوریم تا سطح علمی و حرفه‌ای صنعت نان کشورمان را ارتقاء داده و در این صنعت مهم حرفی برای گفتن داشته باشیم.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢ تير ١٣٩٩        ساعت:     ٠٩:٣٠

 


خروج




احداث 4/6میلیون تن سیلو در دولت تدبیر و امید

اختصاصی/ حسین مدرس خیابانی اظهار کرد: 4/6 میلیون تن سیلو ( 153 واحد) در دوره دولت یازدهم و دوازدهم، دولت تدبیر و امید ساخته شده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۵,۱۵۴ up
chf فرانک سويس ۴۶,۲۴۱ up
sek کرون سوئد ۴,۸۵۰ up
nok کرون نروژ ۴,۶۹۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۶۹۳ up
inr روپيه هند ۵۶۱ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۳۸۴ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۴,۹۶۳ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۷۹۵ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۱ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۵۴ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۸۷۴ down
zar راند ۲,۴۲۵ up
try لير ترکيه ۵,۹۶۰ down
rub روبل روسيه ۵۷۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۲ down
syp لير سوريه ۸۳ up
aud دلار استراليا ۳۰,۲۳۴ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۵۹ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۶۱۲ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۷۳ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۸۹۴ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۰ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۶۵۲ up
cny یوان چين ۶,۰۴۸ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۱۱۸ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۲۳ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۴۴۵ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ down
eur یورو ۴۹,۸۶۹ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۰۴۰ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۶۸۳ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۸۰ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۸ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۲۳۰ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۵,۶۰۶ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۵ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت