در همایش ملی آرد کامل نان سالم مطرح شد؛
سهم ۳۰ درصدی گندم و نان در دور ریز مواد غذایی کشور / اجرای طرح غنی سازی آرد با ویتامین دی در کشور
اختصاصی/ اولین همایش ملی آرد کامل نان سالم امرز ۲۰ اسفندماه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران با حضور مسئولین و دست اندرکاران صنعت آرد ونان برگزار شد.
در ابتدای این همایش ملی، دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار نان در اقتصاد کشور و در سبد تغذیه جامعه تصریح کرد: هر ایرانی روزانه بین ۱۸۰ الی۳۲۰ گرم نان مصرف می کند، با بهینه سازی مصرف نان و درواقع اصلاح الگوی مصرف نان به سمت نان کامل می توانیم سلامتی را به ارمغان بیاوریم وی با تاکید بر اینکه صنعت نان از مزرعه تا مصرف نیاز به تغییرات اساسی دارد، افزود: اگرچه در سالهای اخیر در راستای استراتژی آرد ونان کامل گام های بلندی برداشته شده اما کافی نیست و متاسفانه هنوز نان سفید بیشترین مطلوبیت را میان مردم دارد لذا با توجه به اینکه هنوز نان کامل سهم اندکی در سفره جامعه دارد لازم است اقدامات فرهنگ سازی، راهبردی و میان بخشی در کشور در این راستا صورت گیرد. رئیس همایش ملی آرد کامل نان سالم با تاکید براینکه زنجیره تامین نان از بخش ابتدایی تولید گندم تا انتهای زنجیره باید اصلاح شود خاطرنشان کرد: حرفه خبازی نیازمند آموزش های مدرن و تغییرتکنولوژی است متاسفانه در چند سال اخیر صنعت خبازی کشور به دلیل چالش های اقتصادی مجبور شده تا از برخی اصول خبازی چشم پوشی کند. دکتر زالی در ادامه تصریح کرد: اصلاح الگوی تولید و مصرف نان در کشور نیازمند یک اهتمام جدی است و در این راستا باید از همه ظرفیت های کارشناسی، علمی و پژوهشی و تحقیقاتی استفاده شود. به گفته رئیس دانشگاه شهید بهشتی ۳۵ میلیون مواد غذایی در ایران تبدیل به دور ریز می شود که از این میزان ۳۰ درصد دورریز ( بالاترین سهم) مربوط به گندم و نان است. دکتر زالی با اشاره به تعریف استاندارد مدرن و جدید با ۱۶ مولفه برای صنعت گندم و نان گفت: صنعت آسیابانی کشور آماده پیوستن به طرح تولید آرد کامل خواهد بود. در بخش بعدی همایش دکتر حیدر محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به نقش مستقیم نان در تامین امنیت غذایی کشور خاطرنشان کرد: اهمیت صنعت نان تا جایی است که بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار سازمان برنامه بودجه کشور در سال۱۴۰۲ به گندم تخصیص داده شده است که در مقایسه با یارانه سایر کالاها و دارو رقم بسیار سنگینی است. دکتر محمدی ادامه داد: باتوجه به نظارت بازرسین معاونین بهداشت از واحدهای نانوایی، نانی که امروز تولید می شود جزو نان کامل نیست، متاسفانه تقاضای مردمی کماکان از نان های سفید بیشتر است و این امر نیازمند فرهنگ سازی خواهد بود. وی باتاکید بر ضرورت اصلاح روش پخت نان کامل در نانوایی ها ادامه داد: دانشگاه های علوم پزشکی، اساتید گوارش و تغذیه، رسانه ها و همچینن مجموعه های تحقیقاتی و صاحبنظران باید نان کامل را به مردم تبیین کنند. رئیس سازمان غذا و دارو در خاتمه از اجرای طرح غنی سازی آرد با ویتامین دی خبر داد و گفت: در مراحل نهایی بررسی طرح غنی سازی آرد با ویتامین دی هستیم و پس از بررسی نتایج اجرای آزمایشی، طرح در کل کشور عملیاتی خواهد شد. دکتر محمد ایزدی، رئیس مرکز پژوهش های غلات، سید محمد رضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت معدن و تجارت ایران، مهدی اسلام پناه رئیس سازمان ملی استاندارد کشور، حسین راغفر عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، حسین یزدجردی رئیس کانون انجمن های صنفی صنایع آرد ایران، نسترن کشاورز عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دکتر محمد مرتضویان رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور از دیگر سخنرانان همایش ملی آرد کامل، نان سالم بودند. در بخشی از این همایش ملی از برخی مسئولین و نانوایان برتر تولید کننده نان کامل در تهران با اهدای لوحی تقدیر شد. برگزاری پنل تخصصی آرد کامل، نان سالم از دیگر بخش های همایش بود.
تاریخ: يکشنبه ٢٠ اسفند ١٤٠٢ ساعت: ٢١:٣٣
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|