میرسلیم:
استانداردهای آرد و خمیر نانهای 4 گانه تدوین میشود
عضو کمیسیون اصل نود مجلس، گفت: یکی از اقدامات مهم تدوین استانداردهای آرد و خمیر در مورد نانهای 4 گانه یعنی مقدار سبوس و جنین گندم و نیز درصد نمزدگی انواع نانهای سنتی بوده و مقرر شده سازمان ملی استاندارد با همکاری وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وجهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت این استانداردها را تدوین و ارائه کند.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا این بررسی فقط مختص نانهای حجیم است یا شامل نانهای سنتی هم می شود، عنوان کرد: در کشور ما اغلب از نانهای سنتی 4 گانه یا مسطح استفاده می شود و تولید و مصرف نانهای حجیم هنوز خیلی رایج نشده است.
وی تصریح کرد: بعد از تدوین استاندارد لازم است در هر استان به صورت آزمایشی 3 آسیابدار مبادرت به تولید آرد کامل کنند و بر این فرآیند آزمایشی شورای عالی سلامت و امنیت غذائی و وزارت امور اقتصادی دارائی نظارت و اشراف داشته باشند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، گفت: شیوه پخت بسیار مهم است و باید با استفاده از خمیری انجام گیرد که با خمیرمایه مناسب ورآمده باشد. استفاده از موادی نظیر جوش شیرین یا گرد پخت مجاز نیست و بر این اقدام در نانواییها، وزارت بهداشت و نیز سازمان ملی استاندارد باید نظارت تخصصی داشته باشند.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به تفاوت نرخ تولید آرد و نان کامل باید توجه کرد تا ضرری متوجه مردم که مصرف کنندهاند نشود و تولید کننده آرد و نانوا نیز خسارت نبینند. بر این نکته وزارت کشور از طریق فرمانداریها باید نظارت داشته باشد و وزارتخانههای بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و صنعت، معدن و تجارت نیز همکاری کنند.
تاریخ: سه شنبه ١٢ دی ١٤٠٢ ساعت: ١٠:٣٣
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|