صفحه اصلی > آرد > انجمن صنفی کارخانجات 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 در گفت وگو با رئيس هيات مديره کانون انجمن هاي صنفي صنايع آرد ايران مطرح شد:

  واردات گندم در شرايط کنوني مورد نظر دولت نيست

  کيفيت گندم هاي ارائه شده به کارخانجات مطلوب نيست ولي مديران شرکت غله مصرانه به دنبال رساندن سطح کيفي گندمها به حد استاندارد هستند. دکتر حسين يزدجردي، رئيس کانون انجمن هاي صنفي صنايع آرد ايران در آغاز گفت وگو با ذکر اين مطلب در خصوص مبحث واردات اظهار داشت: در شرايطي که دولت سوبسيد بالايي بابت گندم پرداخت ميکند واردات گندم اتفاق نخواهد افتاد،

            

زيرا هميشه اين شبهه وجود دارد که گندمهاي خارجي وارد پروسه خريد تضميني شود و اگر دولت سياست افزايش تعرفه واردات را نيز عملي نمايد رغبتي براي واردات وجود نخواهد داشت. لذا با توجه به اينکه به هر صورت حجم توليد گندم در کشور بالاست و از لحاظ کمي خودکفا هستيم و در شرايطي که دولت با مشکلات عديدهاي مواجه است و ارز نيز خيلي سهل به دست نميآيد شايد واردات از نظر دولت تصميم درستي نباشد.

گله آسيابانها به حق است، بخشي از گندمها کيفيت لازم را ندارند
وي با بيان اينکه گله آسيابانها در خصوص کيفيت پايين گندم ها و افت بيش از حد و غير مجاز بهحق است، اظهار داشت: علاوه بر مديران صنعت مسئولين وزارت جهاد نيز اذعان دارند که بخشي از گندم توليدي در کشور گندم باکيفيتي براي طبخ نان نيست بنابراين بايد تمهيداتي در اين خصوص اتخاذ گردد که اين گندمها وارد چرخه توليد آرد نشوند و به عنوان خوراک دام مصرف شود.

گندمهايي را که کيفيت مصرف انساني ندارند را به دامداريها بدهند/ واردات جو و ذرت را ممنوع نمايند
وي با بيان اينکه هيچ بذري بعنوان گندم دامي در دنيا کشت نميشود بلکه بر اساس شرايط اقليمي، کاشت، داشت و برداشت يا شرايط نگهداري بخشي از گندمها کيفيت لازم را براي مصارف انساني ندارند، اين دسته از گندمها به صورت جداگانه انبار و به عنوان گندم دامي استفاده ميشوند بنابراين شايسته است که در کشور ما نيز اين تصميم منطقي اتخاذ شود و گندم کيفيت پايين براي مصرف دام در نظر گرفته و به جاي آن واردات جو و ذرت ممنوع گردد.
دکتر يزدجردي با بيان اينکه مسئولين غله منطقه يک همت قابل تقديري در جهت اختلاط مناسب گندم آسياباني و استانداردسازي کيفيت گندم ارسالي به کارخانجات دارند افزود: از زمان مديريت آقاي زندي در شرکت غله و خدمات بازرگاني منطقه يک تا کنون تعامل مناسبي بين بخش خصوصي و غله وجود دارد و اعمال مديريت مناسب موجب شده مراجعات ما به شرکت مذکور کمتر از گذشته باشد و اقدامات در حيطه اختيارات منطقه يک به نحو احسن انجام ميشود. در بحث کيفيت گندمها نيز با توجه به وضعيت موجود آسيابانان با استفاده از افزودنيها سعي در استحصال آرد کيفي دارند.
رئيس کانون انجمنهاي صنفي صنايع آرد ايران در ادامه به مقوله تغيير مديريتها در شرکتهاي منطقهاي اشاره کرده و گفت: تغيير مديريت مطلوب نيست چرا که تا مديران مستقر شده به حوزه مديريتشان اشراف پيدا ميکنند و فصل اجرايي کردن سياستهاي مؤثر ميرسد شاهد توديع و معارفه مديران ميشويم و دوباره برميگرديم به نقطه اول، البته بيشتر مديراني که در حال حاضر معرفي ميشوند مديراني هستند که از وزارت جهاد کشاورزي به اين حوزه وارد ميشوند و کمتر با اداره شرکتهاي منطقهاي آشنايي دارند و اين موضوع نيز ميتواند در اين زمينه مشکلساز شود که لازم است بگويم مديريت آقاي رسولي از اين قاعده مستثني بود و ايشان با اعمال مديريتي شايسته و استفاده از اطلاعات کارشناسي مديران موجود عملکرد مناسبي را ارائه نمودند.
دکتر يزدجردي در بخش ديگري از گفتوگو به احداث خط توليد و کارخانه جديد آردسازي کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 350 واحد آردسازي فعال با 24 ميليون تن ظرفيت توليد داريم که اگر مصرف ما نيز به همين ميزان بود، خودکفا بوديم و ظرفيت اضافه و کم نداشتيم. اين در حالي است که مصرف ما فقط 10 ميليون تن است و 14 ميليون تن ظرفيت مازاد داريم. طبيعي است که احداث کارخانه جديد در اين وضعيت هيچ منطقي ندارد.
وي با بيان اينکه طي جلساتي که کانون با وزارت صنعت و معدن، GTC و بانکهاي عامل داشته است، مقرر شده تسهيلاتي براي احداث واحد جديد ارائه نشود و سهميهاي نيز به واحدهاي تازه تأسيس تعلق نگيرد؛ اظهار داشت: اگر ما يک گام جلوتر از يکسانسازي نرخ يعني آزادسازي نرخ و رقابتي شدن بازار را هم داشته باشيم با فرض حذف واحدهاي ضعيف هم با 10 ميليون تن مصرف، بازاري براي واحدهاي جديد وجود نخواهد داشت.
رئيس هيات مديره کانون انجمنهاي صنفي صنايع آرد ايران با تأکيد بر اينکه دولت به صورت تدريجي بايستي نرخ بازرگاني گندم را به نرخ تضميني آن نزديک نمايد متذکر شد: در حال حاضر فاصله عميقي بين قيمت تضميني و بازرگاني گندم وجود دارد که اگر دولت بخواهد يک شبه نرخ را آزاد نمايد، شاهد افزايش شديد قيمتها در بازار خواهيم بود که بنده به عنوان مسئول صنعت آردسازي  اعتقاد دارم که توليد با گندم 1300 توماني موجب افزايش بي رويه قيمت نان ميشود و مصرفکنندگان نان به دنبال استفاده از کالاهاي جايگزين خواهند بود و لذا بايستي به دنبال سياست جديدي در خريد تضميني گندم باشيم.
وي با بيان اينکه افزايش سالانه قيمت خريد تضميني به منظور تأمين هزينههاي کشاورز و ثابت نگه داشتن قيمت نان سياست قابل قبولي نيست، خاطرنشان کرد: بهتر است دولت به جاي بالا بردن همه ساله نرخ خريد تضميني همان ابتدا يارانه توليد را به کشاورز و بر اساس سطح زير کشت پرداخت نمايد و سپس از کشاورز بخواهد تا گندمش را با نرخ بازرگاني عرضه کند. در اين فضا رقابت و کيفيت اتفاق ميافتد و دولت نيز ناچار به پرداخت هزينه هنگفت عمليات خريد و ذخيره گندم نخواهد بود.
وي افزود: در حال حاضر کل زنجيره توليد و مصرف که شامل دولت،کشاورز، آسيابان، نانوا و مصرفکننده ميشود از وضعيت موجود ناراضي هستند و لازم است دولتمردان راه حل منطقي براي اين مشکل پيدا کنند.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٤ شهريور ١٣٩٦        ساعت:     ١١:٠٤

 


خروج




پربازدیدترین

دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...