مدیرعامل کارخانه آرد شریعت آشخانه در گفتوگو با غلات نیوز مطرح کرد:
آردسازان به جای دغدغه تولید، دغدغه حاشیههای تولید را دارند
اختصاصی/ کارخانه آرد شریعت آشخانه در سال 1365 احداث و در انتهای سال 1367به بهرهبرداری رسیده است. این واحد تولیدی از ظرفیت تولید سالیانه 45 هزار تن آرد و ظرفیت ذخیرهسازی 30 هزار تن گندم برخوردار است.
این واحد تولیدی در سال 92 از سوی اداره استاندارد به عنوان برگزیده استانی و کشوری انتخاب شده و نیز در سه سال متوالی مقام واحد تولیدی برتر را از سوی سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده از آن خود کرده است.
سیدمحمودرضا شریعت، مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره کارخانه آرد شریعت آشخانه، معتقد است نهادهای دولتی همواره باید نگاهی ویژه به پیشکسوتان هر صنعت در کشور داشته باشند.
در سال جاری و در فصل برداشت و خرید تضمینی گندم، این شرکت توانست در بازه زمانی کوتاه و به صورت 24 ساعته، مقدار 50 هزار تن گندم از کشاورزان تحویل گرفته و همزمان بارگیری انجام دهد و همین همکاری موجب گردید که علاوه بر رضایت کشاورزان،از خروج گندم شهرستان و استان از طریق دلالان، جلوگیری گردد که امیدوارم اداره کل غله، این موارد را در عملکرد مالی این شرکت لحاظ نماید.
*کارخانه آرد شریعت آشخانه، اولین واحد R&D آردسازی را در سطح استان دارد
مدیرعامل کارخانه آرد شریعت آشخانه با بیان اینکه در تولید آرد باکیفیت بیش از هرچیز بخش آزمایشگاه دخیل است، تصریح کرد: فعال بودن واحد آزمایشگاه کارخانه و برخورداری از امکانات آزمایشگاهی مدرن،در تولید آرد باکیفیت نقش بسزایی دارد.
در واحد آزمایشگاهی ما، مشخصات فیزیکی و شیمیایی گندمها قبل از ورود به خط تولید کاملاً آنالیز میشوند.
در واقع باید گفت بهترین روش برای ارتقاء کیفیت آرد، در کنار ماشینآلات مدرن آسیابانی و علم و تخصص آسیابانان،برخورداری از یک آزمایشگاه متخصص و خوب و همچنین بهکارگیری نیروهای متخصص در این بخش از کارخانه است.
شریعت در ادامه گفت: قطعاً در صورتی که بهترین امکانات آسیابانی در اختیار افراد غیرمتخصص قرار گیرد، آرد کیفی به دست نخواهد آمد. به ویژه اینکه تنوع آردسازی بالاخص در صنعت شیرینی بسیار افزایش یافته و تولید هر نوع شیرینی نیازمند یک آرد مخصوص با ویژگیهای متفاوت است.
وی افزود: افرادی که بدون هرگونه تخصص در جایگاه آسیابان به صنعت آردسازی ورود میکنند بیش از هرچیز به دنبال کسب درآمد هستند و مسلماً کسی هم که فقط به این بعد توجه کند، برای کیفیت ارزش قائل نمیشود. لذا باید گفت این مسأله میتواند زمینهساز بسیاری از مشکلات و چالشها باشد.
مدیرعامل کارخانه آرد شریعت آشخانه با بیان اینکه آموزشهای دورهای و مداوم برای نیروهای فنی کارخانه بسیار ضروری است، ابراز کرد: آسیابانی مبحثی پیچیده است و همواره نیاز به آموزش و بهروزرسانی علم و دانش در این صنعت، امری ضروری به شمار میرود. لذا دولت باید زمینه آموزش را در قالب ایجاد دانشکدهها یا مؤسسههای آموزشی در هر استان از کشور فراهم آورد تا آسیابانان و فعالان صنعت آردسازی از این فضا استفاده نمایند.
این آسیابان معتقد است اصلیترین دغدغه آردسازان در کشور، تأمین گندم کیفی است. خرید گندم برحسب شاخصههای کیفی، کیفیت را در صنعت آرد کشور به ارمغان خواهد آورد. این در حالی است که متأسفانه هم اکنون در خرید تضمینی گندم، صرفاً میزان افت گندمها حائز اهمیت بوده و واریته گندمها به هنگام خرید،مورد سنجش قرار نمیگیرد لذا ضروری است که در جدول خرید تضمینی گندم، تجدید نظر شود.
شریعت در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: انتظار ما به عنوان آسیابان از دولت، اجرای قوانین است. به فرض مثال در بحث تحویل گندم، دولت سیلوهای دولتی، مراکز خرید بخش خصوصی و کارخانههای آرد را اولویتبندی کرده که بر مبنای آن، اولویت اول در تحویل گندم، سیلوی دولتی است. در برخی شرایط که گندمها باید از سوی کارخانه آرد تحویل گرفته شود، متأسفانه قانون رعایت نشده و سلیقهای عمل میشود.
انتظار ما این است که دید مسئولین و نهادهای دولتی به صنعت آسیابانی، تخصصی و علمی باشد. البته شایان ذکر است که خوشبختانه با ورود مهندس موسوی به اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان، بخشی از مشکلات رفعشدنی است زیرا مدیریت جدید غله، نگاهی علمی و تخصصی به صنعت آرد استان دارد.
*قلب تپنده کارخانه آرد، آزمایشگاه است
در ادامه روحالله رحمانی، مدیر کنترل کیفیت و مدیر تولید کارخانه آرد شریعت آشخانه با بیان اینکه آزمایشگاه، قلب تپنده کارخانه است، گفت: تشخیص کیفیت گندم قبل از ورود به مرحله تولید از سوی مدیران کنترل کیفیت، بسیار مهم است. در واقع کنترل تولید کارخانه به دست آزمایشگاه هدایت میشود.
وی ادامه داد: بهترین راه برای رسیدن به کیفیت ایدهآل در آرد، مدیریت گندم و استفاده از گندم مرغوب به جای اصلاحکنندههاست.
رحمانی با بیان اینکه عمدهترین چالش ما تأمین گندم کیفی است، گفت: کیفیت گندمهای شمال استان (بخش مانه و سمرقان)،مانند گندم استان گلستان است و نسبت به گندمهای سایر نقاط، بجنورد از کیفیت بسیار مرغوبتری برخوردار است.
مدیر تولید کارخانه آرد شریعت آشخانه در ادامه اظهار کرد: با مشتریانمان به صورت مستمر در ارتباط هستیم و بدین منظور پرسشنامههایی به منظور نظرسنجی تعبیه شده و ماهیانه یک بار به خریداران آرد کارخانه ارسال میشود.
البته در صورتی هم که نانوایان نسبت به آرد دریافتی اعتراضی داشته باشند، سریعاً به واحد نانوایی مراجعه و آرد را مورد آزمایش قرار خواهیم داد.
رحمانی در خاتمه با اشاره به نقش گندم در تولید آرد باکیفیت گفت: مسلماً گندم اصلیترین ماده اولیه تولید آرد است و در صورتی که کیفیت نداشته باشد،هرچه هم که تجهیزات آزمایشگاه تکمیل باشد و مدیران تولید و کنترل کیفیت متخصص باشند، نمیتوان به کیفیت در تولید آرد دست یافت. لذا باید گفت با مواد اولیه بیکیفیت، نمیتوان انتظار تولید یک محصول باکیفیت را داشت.
تاریخ: چهارشنبه ٤ دی ١٣٩٨ ساعت: ٠٩:٠٠
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|