صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  وضعیت تولید دانه‌های روغنی کلزا و کاریناتا در اروگوئه

  کلزا و کاریناتا دو محصول مهم قابل کشت در زمستان هستند که کشت آنها در اروگوئه همچون سایر مناطق جهان به نحو قابل ملاحظه ای افزایش یافته است.

            

به گزارش غلات نیوز از  روابط عمومی انجمن غلات ایران ، وزارت دامداری، کشاورزی و شیلات اروگوئه اعلام کرده است که کشت محصولات زمستانی در این کشور طی یک سال گذشته به میزان ۱۱ درصد رشد داشته است. در این میان، وسعت کشت دانه کلزا  و دانه کاریناتا برای سال جاری ۱۶۰ هزار هکتار پیش بینی می‌شود که در مقایسه با سال ۲۰۲۰ رشد ۴۰ درصدی را به خود اختصاص خواهد داد. کاریناتا محصول تقریبا جدیدی است که در اروگوئه از سوی شرکت UPM برای صادرات به اروپا و عمدتا برای تولید سوخت های زیست محیطی برای هواپیما (موسوم به بایو جت ها) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دانه کلزا (یا کانولا)
کلزا در اروگوئه پس از جو و گندم سومین محصولی به حساب می آید که در زمستان کشت می‌شود. کشت این محصول اگرچه برای نخستین بار به اوایل قرن پیش باز می‌گردد، اما از سال ۲۰۱۰ بصورت مستمر در دستور کار قرار گرفته و از سال ۲۰۱۳ سودآوری آن آغاز شد. در سال ۲۰۱۳ دوازده هزار هکتار زمین زیر کشت کلزا رفت و در سالهای بعد کشت آن به مراتب افزایش یافت، بطوریکه در سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ سالانه ۵۳ و ۵۵ هزار هکتار زمین مورد کشت قرار گرفت. در جدول ذیل روند فزاینده کشت کلزا و کاریناتا در اروگوئه نشان داده شده است که البته سهم کاریناتا در این میان بسیار اندک است.

 

دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری وزارت دامداری، کشاورزی و شیلات اروگوئه سال ۲۰۱۹ اعلام کرده بود، افزایش کشت کلزا تنها به منظور پاسخ به تقاضای شرکت آلور و راهبرد تولیدی این شرکت برای تولید بیودیزل انجام نمی‌گیرد، بلکه بازیگران جدیدی نیز خارج از قراردادهای این شرکت دولتی ایفای نقش می‌کنند. برآورد می‌شود که در آن سال حدود ۸ هزار هکتار از اراضی در اروگوئه از سوی شرکت یو.پی.ام برای کاشت کاریناتا اختصاص یافته باشد.

از جمله اصلی ترین شرکت هایی که به منظور صادرات کلزا، اقدام به خرید از اروگوئه می‌کنند، شرکت های چند ملیتی کارگیل (Cargill)، باراکا ارو (Barraca Erro) و کیلافن (Kilafen) هستند. این شرکت ها همچنین برای تولید بذر مناسب، اصلاح ژنتیکی و تسهیل ساز و کار تجاری به اروگوئه کمک می‌کنند.

شرکت تجارت محصولات کشاورزی دل پالاتا (ADP) نیز در زمینه تولید کنجاله کلزا برای خوراک دام فعالیت می‌کند. این شرکت دارای اراضی مختلف در استان‌های سوریانو، کلونیا، پایساندو و فلورس است.

طبق بهای مرجع در بازار پاریس، ارزش معامله هر تن کلزا اگرچه بیشتر از هر تن سویا است اما بازده آن کمتر است، بطوریکه کاشت کلزا نیازمند زمین‌های مناسب و غنی است و از هر هکتار حداکثر ۲ هزار کیلو محصول برداشت می‌شود. اما سویا در فصل تابستان قابل کشت است و از هر هکتار زمین آن حداکثر ۵ هزار کیلو محصول برداشت می‌شود. بهای کلزا در اروگوئه به ازای هر تن بطور متوسط ۴۰۸ دلار مورد معامله قرار گرفته است.

دانه کاریناتا:

کاریناتا یک گیاه ریشه ای دارای دانه‌های روغنی است. این محصول قابل کشت در فصل زمستان بوده و برای تولید سوخت های زیست محیطی پایدار (از طریق استخراج روغن آن) همچنین تولید کنجاله با پروتئین فراوان برای خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد. طبق آمارهای موجود در اروگوئه ۴۸ درصد از برداشت این محصول برای تولید روغن و ۵۲ درصد برای خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از جمله مهمترین شرکت هایی که در زمینه کاریناتا فعالیت می‌کند، شرکت فنلاندی UPM  است. این شرکت بصورت مشترک با تولید کنندگان در استان‌های مرزی و مرکزی اروگوئه پنجمین کمپین کشت کاریناتا را در دست انجام دارد، چرا که این محصول در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته به عنوان یک محصول مهم برای مصارف زیست محیطی همچنین خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کشت کاریناتا از طریق انعقاد قرارداد صورت می‌گیرد، بطوریکه UPM برای خرید صد در صد دانه‌ها ضمن تعیین مشخصات و کیفیت محصول، نسبت به خرید اقدام نموده و محصول را مطابق با  شرایط مورد توافق در قرارداد از زارع تحویل می‌گیرد.

مرجع خرید کاریناتا بر اساس شاخص بازار بورس یورونکست پاریس (Euronext Paris) در اروپا است که البته نحوه کاشت و کیفیت محصول نیز به قیمت نهایی اضافه می‌شود. در مجموع در برداشت سال گذشته قیمت کاریناتای پاک و خشک شده به ازای هر تن ۳۸۲ دلار تا ۴۱۵ دلار ارزش گذاری شد. برداشت حدود ۱۲۰۰ کیلو در هر هکتار می‌تواند هزینه‌های مختلف کشت کاریناتا را در اروگوئه بصورت صد در صد پوشش دهد. پیتر بوتمی Pieter Boutmy هماهنگ کننده تولید سوخت های زیست محیطی شرکت UPM در اروگوئه در مصاحبه ای درباره ارزش افزوده کاریناتا اظهار نمود: طی چهار سال اخیر حدود ۳۰ هزار هکتار از این محصول زیر کشت رفته است. بازده متوسط هر هکتار زمین بین ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلوگرم در هر هکتار بوده است.

در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۱۹ کانادا با ۱۹ میلیون تن، اتحادیه اروپا با ۱۶.۸ میلیون تن، چین با ۱۳.۱ میلیون تن و هند با ۷.۷ میلیون تن به ترتیب چهار تولید کننده برتر کلزا در سطح جهانی بودند. اروگوئه در سال ۲۰۲۰ در مجموع به میزان ۲۵ میلیون دلار کلزا به بازارهای خارجی صادر کرده است که در میان آنها انگلستان (با حدود ۱۰ میلیون دلار)، رژیم صهیونیستی (با ۶.۴ میلیون دلار) و آمریکا (با بیش از ۴ میلیون دلار) سه خریدار عمده دانه کلزا از اروگوئه بوده اند. محصول کلزا به بهای ۳۵۲ دلار در هر تن مورد معامله قرار گرفت که این موضوع از افزایش بهای کلزا و اختصاص زمین‌های بیشتر برای تولید آن حکایت دارد.

اروگوئه در زمینه تولید محصولات اساسی ظرفیت خوبی دارد و در حال حاضر ظرفیت تولید محصولات غذایی برای ۴۰ میلیون نفر را دارد. این کشور در سال های گذشته تلاش زیادی را در زمینه تولید دانه‌های روغنی بکار بسته است و در این عرصه به دستاوردهای خوبی دست پیدا کرده است.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٧ فروردين ١٤٠٣        ساعت:     ١٢:٠٢

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...