غنیسازی آرد در واحدهای نانوایی چگونه بیاثر میشود؟!
اختصاصی/ سالها است غنیسازی آرد با پرمیکس در فرایند آسیابانی صورت میگیرد اما ممکن است به دلیل عدم رعایت استانداردهای پخت نان در واحدهای نان سنتی، غنیسازی نتیجه معکوس داشته باشد.
مرتضی سنادیزاده، مدیرعامل شرکت آرد جوانه شوشتر و مدرس آسیابانی در گفتوگو با غلات نیوز اظهار کرد: دانه گندم به طور کامل ۲۸ درصد از آهن مصرفی بدن را تامین میکند این در حالی است که خطا در فرایند پخت نان بالاخص عدم رعایت اصول استاندارد مرحله مهم تخمیر، نتیجهای معکوس داشته و مانع جذب آهن در بدن مصرفکننده خواهد بود.
وی ادامه داد: قبل از هر چیز، اصلاح فرایند تخمیر در واحدهای نان سنتی ضروری است چرا که با رعایت پخت صحیح نان، علاوه بر ارتقای کارایی غنیسازی، نیاز به درصد کمی از غنیسازی در فرایند استحصال آرد خواهد بود.
سنادیزاده افزود: باید فرایند تخمیر در واحدهای نانوایی را اصلاح کرده و اجازه دهیم سبوس در آرد باقی بماند، در این صورت لزومی برای غنیسازی آرد به صورت ملی و در سراسر کشور نخواهد بود چرا که دانه گندم کامل، سرشار از املاح و ویتامینها است و در صورت تولید آرد کامل به دلیل حفظ تمام ارزشهای غذایی گندم در آرد، نیاز به غنیسازی در واحدهای آسیابانی کمتر خواهد بود.
این مدرس آسیابانی در خاتمه اظهار کرد: طبق آمار پژوهشکده غلات، در گذشته ۳۰ درصد نان مصرفی مردم جامعه سنگک و ۷ درصد نان لواش بود اما درحال حاضر ۳۰ درصد لواش و ۷ درصد سنگک سهم نان مصرفی جامعه است! متاسفانه این یعنی ما در این سالها معکوس عمل کردهایم و حالا میخواهیم با غنیسازی، مشکل را رفع کنیم در حالی که بیش از هرچیز باید اصلیترین مرحله پخت نان یعنی همان تخمیر را اصلاح کنیم.
تاریخ: شنبه ٤ بهمن ١٣٩٩ ساعت: ١١:١١
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|