زگهواره تا گور دانش بجوی!
حلقه مفقوده آموزش در صنعت تخصصی نان!
اختصاصی/ آموزش یکی از مهمترین پیشنیازهای صنعت نان است چنانکه کشورهای موفق و پیشرفته در صنعت نان با توجه و تکیه بر این اصل مهم، پیشروی کردهاند. نیروی انسانی آموزشدیده و متخصص، بزرگترین سرمایه یک صنعت به شمار میآید بالاخص در صنعتی تخصصی و مهم که نقش نیروی انسانی بسیار پررنگ است. اما متأسفانه اصل مهم آموزش تولیدکنندگان نان در کشور ما نادیده گرفته شده در حالی که با ریشهیابی در علل کیفیت نان، خواهیم یافت که توقف آموزش در طول سالیان اخیر و ورود افراد غیرحرفهای و غیرمتخصص به شغل تخصصی نانوایی، از دلایل اصلی افت کیفیت نان است.
محمدجواد کرمی، رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمهحجیم و مدیر آکادمی ملی نان ایران در گفتوگو با غلات نیوز در این خصوص اظهار کرد: در کشور آلمان که یکی از کشورهای موفق در صنعت نان است، برای آموزش تولیدکنندگان نان ارزش زیادی قائل هستند به طوری که شاطران نانوایی باید به طور متوسط 5 سال تحت آموزش قرار گیرند تا تبدیل به یک نانوای متخصص و حرفهای شوند؛ مسألهای که متأسفانه در ایران اصلاً به آن توجه نمیشود.
وی افزود: متأسفانه در سالهای قبل، مدیران صنعت آرد و نان به این نتیجه نرسیده بودند که آموزش تا چه حد میتواند کیفیت نان را تحتالشعاع قرار دهد و بیتوجهی به این اصل، یکی از مهمترین ضعفهای صنعت نان به شمار میآید.
کرمی با اشاره به تأسیس آکادمی ملی نان ایران با الگوبرداری از آکادمی نان آلمان گفت: آکادمی ملی نان ایران اتفاقی خوشایند و مثبت برای صنعت آرد و نان کشورمان است و میتوان امید داشت که با راهاندازی این آکادمی، شاهد تحولی بزرگ در صنعت نان باشیم.
مدیر آکادمی ملی نان ایران خاطرنشان کرد: از طریق بانک اطلاعاتی آکادمی، کارگران آموزشدیده جذب واحدهای صنفی نانوایی خواهند شد. در دهه 80 بود که هنرستان فنی آرد و نان در محل فعلی آکادمی ملی نان ایران از سوی دکتر کریمی، مدیرکل وقت غله و خدمات بازرگانی استان تهران راهاندازی شد اما بعد از دکتر کریمی و با ورود مدیران بعدی به اداره کل غله تهران، رفته رفته هنرستان فنی آرد و نان جمعآوری شد. از سال 97 بود که دکتر کریمی، ریاست کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان را بر عهده گرفت و فعالیتش را مجدداً در صنعت آرد و نان آغاز کرد. با اهمیت قائل شدن برای آموزش در صنعت مهم نان، وی تلاش کرد تا مجدداً این مهم را که متأسفانه سالها در صنعت نان مغفول مانده بود، دوباره روی کار بیاورد لذا به همت وی استارت آکادمی ملی نان ایران در محل هنرستان قبلی فنی آرد و نان در سال 97 زده شد. این آکادمی به عنوان بزرگترین مرجع آموزشی نانوایان کشور هماکنون فعالیت خود را در راستای آموزش تخصصی و حرفهای نانوایان با هدف ارتقای کیفیت نان در کشور آغاز کرده است.
تاریخ: يکشنبه ٣٠ شهريور ١٣٩٩ ساعت: ١٤:٣٣
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|