صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نحوه نظارت بر شرایط بهداشتی نانوایی‌های بندرعباس چگونه است؟

  نانوایی‌ها از جمله صنوفی هستند که مردم مراجعات زیادی به آنها دارند و حفظ کیفیت و بهداشت در این صنف می‌تواند تضمین کننده سلامت سبد غذایی خانواده هم باشد، از این رو نیاز است تیم‌های بازرسی به صورت منظم از واحدهای تولید نان بازدید کنند.

            

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس ، بالا بودن قیمت نان و کیفیت پایین آن در هرمزگان همواره نقل محافل مردم بوده است که مسئولان و نانوایان باورها و دلایل خود را برای این مسئله دارند.

در گزارش‌های قبل جهت بررسی این موضوع سراغ فرماندار بندرعباس و رئیس اتحادیه نانوایان بندرعباس رفتیم که فرماندار بالا بودن قیمت را قبول نداشت و تنها اندکی از نانوایی‌ها را با کیفیت پایین می‌دانست و گفت که با نظارت‌های صورت گرفته با آنها نیز برخورد قانونی می‌شود.

رئیس اتحادیه نانوایان بندرعباس نیز باور داشت که قیمت نان واقعی نیست و با افزایش هزینه‌های جاری و حقوق کارگری، قیمت آن بسیار بالاتر از این باید باشد.

احترامی همچنین اظهار داشت: نباید انتظار داشت تا قیمت نان افزایش پیدا می‌کند، کیفیت نان هم بهتر شود چرا که کیفیت به مواد اولیه‌ای که در اختیار نانوا قرار می‌گیرد نظیر آرد، ماشین آلات نانوایی، مواد افزودنی به نان و مهارت نانوا، بستگی دارد.

در این گزارش جهت بررسی نظارت‌های لازم بر نانوایی‌ها و تخلفات صورت گرفته، به سراغ رئیس مرکز بهداشت بندرعباس رفته‌ایم.

    کیفیت نان زیر ذره‌بین تسنیم| وقتی کیفیت نان در بندرعباس با قیمت برابری نمی‌کند / گلایه‌مندی مردم از این وضعیت ‌
    کیفیت نان زیر ذره‌بین تسنیم ـ 2| دلایل افت کیفیت نان بندرعباس چیست؟
    علت کیفیت پایین نان سنگگ و بربری در بندرعباس چیست؟

نظارت‌ها مستمر انجام می‌شود

در این رابطه یحیی میرزاده رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندرعباس اظهار داشت: بازدید و نظارت برنانوایی‌ها در حالت عادی به صورت حداقل ماهیانه یک بار انجام می‌شود. در صورت شکایت مردمی و یا نواقص بهداشتی در اسرع وقت بازرسی از نانوایی اعلام شده انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در صورت وجود تخلفات بهداشتی در شرایط عادی، برای نقص بحرانی اخطاریه تعطیلی 48 ساعته و برای نواقص ساختمانی حداکثر 60 روز مهلت داده می‌شود.

میرزاده افزود: در صورت عدم رفع نقص و تخلفات گفته شده در مهلت داده شده، در مورد نقص بحرانی پس از 48 ساعت و برای نقص ساختمانی و غیر بحرانی پس از حداکثر 60 روز واحد نانوایی مذکور پلمب می‌شود.

برخورد با متخلفان در ایام کرونایی قاطعانه است

در این رابطه رئیس مرکز بهداشت بندرعباس اظهار کرد: برای شرایط حال حاضر در ایام کرونا، بنا به دستور قضائی درصورت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، واحد نانوایی متخلف بلافاصله پلمب می‌شود.

میرزاده افزود: در حال حاضر در نظارت‌های صورت گرفته، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی بیشترین تخلفات بهداشتی نانوایان می‌باشد.

تخلفات دیگر واحدهای نانوایی

میرزاده در این زمینه تصریح کرد: فقط در حال حاضر کمتر از 5 درصد از نانوایی‌ها از جوش شیرین استفاده می‌کنند، ولی حدود 40 درصد از آنها از نمک بیش از حد استاندارد استفاده می‌کنند که در این گونه موارد پرونده متخلفان به تعزیرات حکومتی ارسال می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت بندرعباس ابراز کرد: از ابتدای اسفند 98 تا پایان تیر 99، تعداد 2 هزار و 424 مورد از نانوایی‌ها توسط کارشناسان بهداشت محیط شناسایی شده است.

وی ادامه داد: همچنین تعداد 226 مورد گشت مشترک با ادارات خصوصاً فرمانداری، صمت و اتاق اصناف، تعزیرات حکومتی، اماکن و غیره انجام شده است که در مجموع تعداد 205 نانوایی متخلف پلمب شده است.

نان‌های فله در سوپرمارکت‌ها باید جمع‌آوری شود

در این رابطه رئیس اتحادیه نانوایان بندرعباس گفت: وجود نان در سوپرمارکت‌ها باعث ضرر و زیان‌های زیادی به واحدهای نانوایی می‌شود. در سال گذشته نزدیک به پنجاه واحد نانوایی استان ورشکسته شد که سهمی از دلایل آن همین کاهش خرید نان از نانوایی‌ها و تهیه از سوپرمارکت است.

وی تاکید کرد: همچنین با توجه به شیوع ویروس کرونا در این ایام، خرید نان از سوپرمارکت ها بهداشتی نیست چرا که تماس دست با نان فله‌ای در سوپر مارکت زیاد می‌شود و عاملی برای انتقال ویروس است.

احترامی خاطرنشان کرد: طبق گفته متخصصان، پخت نان با دمای بالای 60 درجه، هیچ ویروسی را باقی نمی‌گذارد و تهیه آن از نانوایی به صورت مستقیم در پلاستیک و کیسه مخصوص مشتری بهترین روش خرید نان است.

وی ابراز کرد: ما به طور مکرر درخواست‌های بسیار زیادی به فرمانداری، شبکه بهداشت و سازمان صمت داده‌ایم که جهت جلوگیری از ضرر و زیان نانوایان و حفظ سلامت مردم، این نان‌ها را از سوپرمارکت ها جمع‌آوری کنند.

میرزاده در این زمینه اظهار کرد: اعلام کرده‌ایم نان‌های بدون بسته‌بندی جمع‌آوری شده و به سوپرمارکت هایی که این گونه نان را توزیع می‌کنند اخطار می‌دهیم.

 

                                     تاریخ:      شنبه ١١ مرداد ١٣٩٩        ساعت:     ١٣:٥٦

 


خروج




برنامه جهانی غذای سازمان ملل به لبنان کمک‌رسانی می‌کند

(WFP) در روز 7 آگوست اعلام کرد که قصد دارد بعد از انفجار مهیب در بیروت که خسارات زیادی از جمله به سیلوهای غلات این کشور وارد کرد، به ارسال گندم و آرد گندم به لبنان بپردازد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۵,۱۵۴ up
chf فرانک سويس ۴۶,۲۴۱ up
sek کرون سوئد ۴,۸۵۰ up
nok کرون نروژ ۴,۶۹۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۶۹۳ up
inr روپيه هند ۵۶۱ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۳۸۴ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۴,۹۶۳ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۷۹۵ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۱ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۵۴ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۸۷۴ down
zar راند ۲,۴۲۵ up
try لير ترکيه ۵,۹۶۰ down
rub روبل روسيه ۵۷۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۲ down
syp لير سوريه ۸۳ up
aud دلار استراليا ۳۰,۲۳۴ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۵۹ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۶۱۲ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۷۳ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۸۹۴ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۰ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۶۵۲ up
cny یوان چين ۶,۰۴۸ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۱۱۸ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۲۳ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۴۴۵ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ down
eur یورو ۴۹,۸۶۹ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۰۴۰ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۶۸۳ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۸۰ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۸ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۲۳۰ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۵,۶۰۶ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۵ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت