پخت سنگک یارانهای در مازندران با آرد 15 درصد سبوسگیری شده! / مقصر تولید نان سفید در مازندران نانوایان هستند یا آسیابانان یا مسئولین؟!
به گفته یک منبع آگاه در استان مازندران، با اینکه خرید آرد 12 درصد سبوسگیری شده از ابتدای امسال برای نانوایان یارانهای سراسر کشور در سامانه اجباری شده اما در استان مازندران این امر اجرایی نشده و نانوایان به جای آرد 12 درصد، سنگک را با آرد 15 درصد میپزند!
به گفته این منبع آگاه، با اینکه نانوایان حواله آرد 12 درصد را در سامانه صادر میکنند اما از طرف کارخانههای آرد استان، آرد 15 درصد سبوسگیری شده تحویل میگیرند!
قدرت رضایی مدیرعامل آرد نکا و عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارخانههای آرد استان مازندران در گفتوگو با غلات نیوز ضمن تایید این موضوع توضیح داد: دلیل اینکه کارخانهها آرد 15 درصد سبوسگیری شده تحویل نانوایان سنگک میدهند، اعتراض خود نانوایان به رنگ تیره آرد است و متاسفانه این مسأله را به گردن کارخانههای آرد میاندازند و میگویند کیفیت آردها خوب نیست!
وی افزود: به طور طبیعی هرچه میزان سبوس در آرد بیشتر باشد، کیفیت آرد پایینتر میآید و پخت آن به مهارت بالایی نیاز دارد.
رضایی ادامه داد: متاسفانه نانوایان مازندران به شدت خواهان آرد سفید هستند و به پخت نان با آرد سفید عادت کردهاند و وقتی آرد به دلیل برخورداری از سبوس بیشتر، تیره باشد فکر میکنند کیفیت پایینی دارد!
اصغرزاده معاون سازمان صمت استان مازندران در گفتوگو با غلات نیوز در این خصوص توضیح داد: بر اساس تصمیمات کارگروه آرد و نان استانی، آرد ویژه نان بربری در سامانه 18 درصد و آرد سایر نانهای سنتی مانند سنگک، تافتون و لواش 15 درصد سبوسگیری شده تعریف شده است و بر این اساس نانوایان سنگک یارانهای باید آرد 15 درصد از سامانه خریداری نمایند.
وی افزود: باتوجه به اینکه در سنوات قبل استقبال از نان سفید از سوی مردم مازندران بسیار زیاد بود، با پیگیری و تلاش کارگروه آرد و نان استان برای اصلاح الگوی مصرفی نان، آرد واحدهای سنگک هماکنون از 20 و 21 درصد به 15 درصد سبوسگیری رسیده است.
تاریخ: چهارشنبه ٨ مرداد ١٣٩٩ ساعت: ٠٩:٣٢
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|