صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  چگونه بدون خمیرمایه می‌توان نان پخت؟!

  اختصاصی/ رئیس هیأت مدیره شرکت بهبوددهنده شهاب کیا آرمان (آردیا) توضیحاتی را پیرامون نقش مخمر در تولید نان ارائه کرد.

            

دکتر نخچیان در گفت‌وگو با غلات نیوز اظهار کرد: مخمر یک ماده بیولوژیکی است که به تولید گاز در خمیر کمک می‌کند. در واقع مخمر با مصرف قند خمیر، الکل و گاز CO2 تولید خواهد کرد که الکل ساختار بافت خمیر و نان را ایجاد کرده و گاز CO2 منجر به ور آمدن خمیر و ایجاد بافت مناسب در نان خواهد شد.
وی افزود: همچنین وجود مخمر در نان، به بهبود قابلیت جویدن نان کمک کرده و نیز اسید فیتیک را تجزیه می‌کند.
دکتر نخچیان با بیان اینکه هیچ‌گونه ماده‌ای جایگزین خمیرمایه در نان نخواهد بود، افزود: در واقع اگر بخواهیم ماده‌ای را جایگزین خمیرمایه در فرایند تولید نان کنیم، در اصل دو نقش خمیرمایه حذف خواهد شد. شاید بتوان با مواد شیمیایی باعث ور آمدن خمیر و ایجاد بافت مناسب شد اما عملیات تخمیر در نان صورت نخواهد گرفت و در اصل پروسه جذب آهن و روی در خمیر نان فقط با خمیرمایه قابل انجام است.
رئیس هیأت مدیره شرکت بهبوددهنده شهاب کیا آرمان (آردیا) خاطرنشان کرد: به طور طبیعی آرد دارای مخمر و باکتری‌های لاکتیکی است و همین دو مؤلفه نقش مخمر را ایفا می‌کنند. به طور مثال اگر نانوا بدون مخمر اقدام به پخت نان کند، در یک پروسه 20 ساعته به طور میانگین، نان قابل پخت خواهد بود اما چون این امکان در واحدهای صنفی نانوایی وجود ندارد، نانوایان به منظور تسریع در عمل‌آوری خمیر از خمیرمایه استفاده می‌کنند.
وی بیان کرد: خمیرترش سنتی معمولاً گاز کمی را در فرایند تولید نان آزاد می‌کند که همین مسأله باعث می‌شود نانوایان برای جبران آن به استفاده از ماده افزودنی جوش شیرین روی بیاورند در حالی که مخمر (خمیرمایه) با تولید گاز طبیعی نیاز به جوش شیرین را در فرایند تولید نان حذف خواهد کرد. لذا نانوایان در صورت استفاده از خمیرمایه، دیگر نیازی به مصرف جوش شیرین در تولید نان نخواهند داشت.

 

                                     تاریخ:      سه شنبه ١٣ خرداد ١٣٩٩        ساعت:     ١١:٣٠

 


خروج




پربازدیدترین

اجرای پروژه سیستم سطح‌سنج در سیلوهای کشور در راستای هوشمندسازی مراکز ذخیره سازی گندم

اختصاصی/ احمدعلی عبدلی از اجرای طرح سیستم سطح‌سنج به صورت پایلوت در سیلوهای کشور خبر داد و گفت: در راستای هوشمندسازی مراکز ذخیره‌سازی گندم این سیستم به زودی در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۹۸۷ up
chf فرانک سويس ۴۴,۸۰۴ up
sek کرون سوئد ۴,۵۸۱ up
nok کرون نروژ ۴,۴۸۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۳۹۸ up
inr روپيه هند ۵۶۱ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۴۵۱ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۱۲۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۱۴۹ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ down
cad دلار کانادا ۳۱,۰۸۳ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۶۱۴ up
zar راند ۲,۴۸۰ up
try لير ترکيه ۶,۱۲۲ down
rub روبل روسيه ۵۹۰ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۳ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۳۰۶ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۱۸۳ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۷۶۸ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۲ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۸۶۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۰ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۱۰ down
cny یوان چين ۶,۰۰۵ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۴,۶۹۰ up
myr رينگيت مالزی ۹,۸۴۵ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۱۱۵ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۷,۶۵۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۲۳۶ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۷۴۷ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۱۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۶ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۱۹۷ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۹۰۹ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۶ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۷۱ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت