ضربه کاری کرونا به صنف قنادان!
روزهای ابتدایی فروردینماه بود که علی بهرهمند، رئیس اتحادیه قنادان تهران از ضرر 80 درصدی این صنف در پی شیوع کرونا در کشور با غلات نیوز سخن گفت و اظهار کرد: ایام عید که پیک کار قنادان است، این صنف به دلیل شیوع کرونا در کشور مجبور به تعطیلی واحدهایشان شدند. این روزها قنادان برای بازار شب عید آماده میشدند که کرونا بازارشان را کساد کرد!
قدرت شریفی، مدیر قنادی الماس غرب در گفتوگو با غلات نیوز گفت: ما برای ایام عید حداقل 10 تن محصول تولید کرده بودیم که فقط حدود 200 تا 300 کیلو را توانستیم بفروشیم و مابقی را میان کادر بیمارستانی و نیازمندان کشور پخش کردیم.
وی افزود: در این ایام بالغ بر 470 میلیون تومان برای تأمین مواد اولیه هزینه کردیم که بخشی از آنها را به سختی عودت دادیم و بخشی دیگر در حال فاسد شدن است!
مدیر قنادی الماس غرب ادامه داد: بالغ بر 350 میلیون تومان شیرینی برای ایام نوروز تولید کردیم که متأسفانه روی دستمان ماند و در نهایت تبدیل به دورریز شد. این روزها فشار روی قنادان بسیار است و من که 52 سال است قناد هستم، هیچ سالی مثل امسال، سال کاری تلخی را تجربه نکرده بودم!
در ادامه بهزاد بهمنی، مدیر قنادی پارس خاطرنشان کرد: قنادان به دنبال کسب مال نیستند، اغلب پیشکسوتند و به کارشان عشق دارند و هدفشان شیرین کردن کام مردم است. قطعاً شغلهای دیگر سختی و زیان کمتر و درآمد بیشتر دارد اما ادامه کار قنادی تنها با عشق میسر است.
وی ادامه داد: بسیاری از قنادان را سراغ دارم که این روزها با اینکه ضررهای بسیاری را متحمل میشوند، فقط برای درآمدزایی چند کارگر چراغ مغازههایشان را روشن نگه داشتهاند.
مدیر قنادی پارس افزود: شرایط هنوز به حالت عادی بازنگشته و زمان میبرد تا اوضاع مثل قبل شود. ما در تولید محصولات شیرینی، تمام پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنیم منتها مردم هنوز از خرید شیرینی در این شرایط واهمه دارند. قنادان جزو اصناف صبور هستند و هیچ کاری از دستمان برنمیآید جز اینکه با شرایط سازگار باشیم.
بهمنی خاطرنشان کرد: تمام سعی و تلاش ما این است که چراغی که 50 سال روشن نگه داشتهایم، خاموش نشود!
در بخش بعدی، مسعود رحمتخواه، مدیر قنادی ناریسا بیان کرد: در حال حاضر با 30 درصد ظرفیتمان کار میکنیم و هنوز مردم از خرید شیرینی فاصله میگیرند و میترسند!
وی افزود: چشم امید قنادان به بازار شب عید بود که به خاطر فروش خوب میتوانستند هزینههای کل سالشان را پوشش دهند اما متأسفانه امسال تأمین نشد و در کنار آن شیرینیهایی که تولید کردیم، به فروش نرفت و روی دستمان ماند.
رحمتخواه ادامه داد: هرسال فاصله زمانی 15 اسفند تا 15 فروردینماه پیک فروشمان بود که امسال تا آخر فروردین مجبور به تعطیلی شدیم.
این قناد اظهار کرد: همزمان با شیوع کرونا در کشور، قنادان متضرر شدند و متأسفانه تا کنون هیچ قدمی برای جبران این ضرر و زیان از سوی مسئولین برداشته نشده و بعید میدانم قدمی هم برداشته شود!
مدیر قنادی ناریسا در ادامه گفت: در کنار هزینههای مضاعفی که کرونا به ما تحمیل کرده، هزینه تأمین اقلام بهداشتی هم اضافه شده و توقع داریم حداقل متولیان مربوطه تمهیداتی در این زمینه برای صنف در نظر بگیرند.
رحمتخواه خاطرنشان کرد: این روزها صنف قنادی در آستانه ورشکستگی است. فروش یک سوم شده و هزینه تأمین مواد اولیه رو به افزایش است و اگر شرایط به همین منوال پیش رود، صنعت قنادی در کشورمان تعطیل خواهد شد.
تاریخ: شنبه ١٠ خرداد ١٣٩٩ ساعت: ١٥:٢٩
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|