صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

  دلایل عدم استقبال نانوایان از تولید نان سبوس‌دار/ آسیابان تابع مشتری، نانوا هم تابع مشتری خود!

  اختصاصی/ متأسفانه عدم نظارت بر اجرای استاندارد و کوتاهی دستگاه‌های متولی در سال‌های اخیر، رفته رفته نان سفید را در سفره جامعه جایگزین نان‌های سبوس‌دار کرده است،تا جایی که امروزه تولید نان با آرد کامل یا آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده، تقریباً متوقف گردیده و به صورت اندک در برخی از نقاط کشور نانوایان داوطلبانه به تولید نان با آرد کامل یا 7 تا 12 درصد می‌پردازند.

            

 اما سال‌هاست که فرهنگ مصرف نان در کشورمان مسیر غلطی را پیش گرفته و مسئولیت تغییر گرایش ذائقه جامعه به مصرف نان‌های مضر سفید را متاسفانه هیچ‌کس بر عهده نمی‌گیرد و کماکان بسیاری از نانوایان کشور با بهانه عدم استقبال مردم و کیفیت پایین آردهای سبوس‌دار،در برابر تولید نان کامل مقاومت می‌کنند.
در این گزارش به سراغ محمدرضا خواجه، متخصص نان‌های سنتی کشور رفتیم تا دلیل عدم استقبال نانوایان از تولید نان‌های سبوس‌دار را جویا شویم که وی در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد:درواقع دلیل اصلی فرار نانوایان کشور به ویژه نانوایان سنگک‌پز از آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده،ترس از فرار مشتری است!پس از آزادسازی 20 درصدی نان در سال 92 و حذففاصله صنفی در کشور،نانوایی‌ها به صورت قارچ‌گونه در کشور رشد کردند و این رشد مازاد بر نیاز بدون رعایت حریم صنفی در کشور، سبب شد نانوایان برای جلب و جذب مشتری همسایه، شروع به رقابت ناسالم برای پخت نان سفید کنند که متأسفانه این رقابت ناسالم به تدریج در میان نانوایان تبدیل به یک فرهنگ شد. به مرور مردم به مصرف نان سفید گرایش یافتند و نانوایان هم برای جلوگیری از فرار مشتریانشان به تولید نان سفید روی آوردند.
خواجه ادامه داد: اینکه نانوایان در مقابل تولید نان‌های سبوس‌دار مقاومت کرده و کیفیت پایین آرد را بهانه می‌کنند،مورد تأیید نیست. البته درست است که در مواقعی گندم‌ها نوسان کیفی دارند اما نمی‌توان گفت کیفیت پایین آرد، مانع تولید نان سبوس‌دار است. اگر نانوایان اصفهان ثابت کردند در شرایط قوی و ضعیف بودن آردها، می‌توانند نان کامل تولید و عرضه ‌کنند پس در این صورت سایر نانوایان کشور هم خواهند توانست.

نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات استان اصفهان افزود: به عقیده من بهترین راه برای احیای آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده در کشور، جایگزینی تافتون سبوس‌دار به جای سنگک سبوس‌دار است،همان‌طور که ما این روش را در اصفهان پیش گرفته‌ایم. چرا که با توجه به اندازه نان تافتون نسبت به نان سنگک، نانوایان در پهن کردن نان دیگر بهانه‌ای بابت سستی آرد نخواهند داشت.
خواجه در ادامه با بیان اینکه استاندارد آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده در میان نانوایان سنگک رعایت نشده و سنگک‌های امروزی با آرد نول و بربری پخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: آسیابان تابع مشتری خود است،همان‌طور که نانوایان تابع مشتریان خود هستند و برای جلب رضایتشان نان سفید تولید می‌کنند! در حالی که تولید آرد سبوس‌دار در هر استان باید به شکل یک قانون درآید و در هر استان یک آسیابان فقط آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده تولید کند.
متخصص نان‌های سنتی تصریح کرد: اگر کارخانه‌ها از آرد، نول‌کشی نکنند، مشکل ضعف آرد برطرف خواهد شد. نول‌کشی از آرد، تضعیف شبکه گلوتنی خمیر را به دنبال دارد و آرد کامل واقعی، هیچ وقت ضعیف نیست!


 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٢٩ بهمن ١٣٩٨        ساعت:     ١٣:٤٣

 


خروج




پربازدیدترین

تخصیص گندم وارداتی به استان تهران و البرز

اختصاصی/ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی تهران از تخصیص 40 هزار تن گندم وارداتی به استان تهران و البرز خبر داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۱,۹۷۰ down
chf فرانک سويس ۴۴,۰۱۰ down
sek کرون سوئد ۴,۲۲۳ down
nok کرون نروژ ۳,۹۵۵ down
dkk کرون دانمارک ۶,۲۳۶ down
inr روپيه هند ۵۵۸ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۳,۹۳۳ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۴۳۰ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۰۷۰ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۷ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ eq
cad دلار کانادا ۲۹,۸۵۷ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۲۷۹ down
zar راند ۲,۳۴۱ down
try لير ترکيه ۶,۴۸۸ down
rub روبل روسيه ۵۳۰ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۵۱ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۵,۷۳۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ eq
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۴۳۱ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۰۶۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۵۱ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۷۰۲ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۵۳۶ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۴۳۰ up
cny یوان چين ۵,۹۱۶ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۸,۴۷۵ down
myr رينگيت مالزی ۹,۶۴۰ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۲۵۱ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۶,۵۴۳ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۴۹۱ up
gel لاری گرجستان ۱۲,۶۶۰ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۵۷۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۰ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۲۱۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۸۲۰ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۲۷۴ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۹۵ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

توان الکتریک
پارس ترک
سیلو داران تهران
.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت