صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 مدیرکل شرکت غله استان مرکزی مطرح کرد:

  اقدامات شرکت غله با همکاری سایر نهادهای ذی‌ربط استان در راستای افزایش سبوس نان

  اختصاصی/ جواد حسنی ارتقاء فرهنگ مصرف نان‌های سبوس‌دار را در سطح استان مرکزی از اهم برنامه‌های شرکت غله برشمرد و به تشریح اقدامات صورت گرفته با همکاری نهادهای ذی‌ربط استان در این راستا پرداخت.

            

مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی و عضو هیأت مدیره شرکت غله  و خدمات بازرگانی منطقه یک در گفت‌وگو با غلات نیوز تصریح کرد: استان مرکزی در حال حاضر از 4 کارخانه آردسازی فعال برخوردار است که مجموعاً 9 هزار تن آرد تمام یارانه‌ای و حدود 3 هزار و 500 تن آرد نیمه یارانه‌ای تولید و عرضه می‌کند.
واحدهای آردسازی استان ماهیانه 65 هزار تن ظرفیت آسیابانی دارند اما مجموعاً میزان تولید صرفاً در 10 الی 12 هزار تن خلاصه می‌شود.
حسنی با اشاره به ظرفیت ذخیره‌سازی استان گفت: استان مرکزی از 700 هزار تن ظرفیت ذخیره‌سازی مکانیزه برخوردار است که 80 هزار تن آن دولتی و مابقی متعلق به بخش خصوصی است (سیلوهای فلزی و بتنی با برخورداری از پراکنش متفاوت هستند). در کنار این‌ها 150 هزار تن ظرفیت روباز و حدوداً 200 هزار تن هم انبار داریم.
عضو هیأت مدیره شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک در ادامه درباره وضعیت کیفیتی گندم‌های استان مرکزی اظهار کرد: گندم‌های تولیدی استان عمدتاً از شرایط قابل قبولی برخوردارند البته سراسر کشور شرایط متوسط کیفی را از لحاظ تولید گندم دارند به جز چند استان استثنا که شرایط اقلیمی‌شان متفاوت است. اما استان مرکزی استان تولیدکننده گندم به شمار آمده و بیش از دو برابر نیاز استان تولید و به سایر نقاط کشور ارسال می‌کند. از این‌رو ما عمدتاً مصرف‌کننده گندم‌های محلی خودمان هستیم. ضمن اینکه از لحاظ کیفیت نان هم استان مرکزی در کشور از جایگاه خوبی برخوردار است.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: آردهایی که از واحدهای تولیدی استان به خبازی‌ها تحویل داده می‌شود تمام استانداردهای لازم منطبق با نوع نان تولیدی را دارد. هم‌اکنون برای واحدهای سنگک‌پز آرد 10 درصد سبوس‌گیری شده، واحدهای لواش و تافتون 15 درصد و واحدهای صنفی بربری 18 درصد سبوس‌گیری شده توزیع می‌شود. البته بعضاً ممکن است آردهایی با درصد سبوس‌گیری بالا وارد استان شود که باید گفت متأسفانه ذائقه مردم به اشتباه به مصرف نان‌های سفید گرایش یافته و از سوی دیگر با توجه به اینکه تولیدکننده این آردها کارخانه‌های استان ما نیستند، نمی‌توانیم برخورد جدی اعمال کنیم. اما مجموعاً تلاش کرده‌ایم در واحدهای آردسازی استان رنج استاندارد سبوس‌گیری رعایت شود.
حسنی افزود: در همین راستا در حال تدارک یک خط تولید آرد کامل (راه‌اندازی یک واحد جدید) در سطح استان هستیم که از سوی بخش خصوصی ظرف دو یا سه ماه آینده رسماً اجرایی خواهد شد. هم‌اکنون این طرح در مرحله نصب ماشین‌آلات است و مقرر شده صرفاً به تولید آرد کامل بپردازد که البته از پتانسیل تولید آرد سایر غلات هم برخوردار است.
مدیرکل شرکت غله استان مرکزی ادامه داد: همچنین طبق برنامه‌ریزی که با دانشگاه علوم پزشکی استان داشته‌ایم حدوداً 25 واحد خبازی در سطح استان به صورت پایلوت برای پخت نان با آرد کامل انتخاب شده‌اند و به مرور به تعداد این واحدها افزوده خواهد شد. همچنین تلاش کرده‌ایم از طریق رسانه صدا و سیما هم اقداماتی در راستای فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی مردم نسبت به فواید نان‌های سبوس‌دار و گرایش به سمت مصرف این نوع نان‌ها صورت گیرد.
حسنی در ادامه بیان کرد: در سال‌های گذشته با تلاش و همکاری میان دستگاه‌های ذی‌ربط استان خوشبختانه سند نان تهیه و تدوین شد. در این سند از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید نان، مرحله کاشت گندم و مؤلفه‌ها، معضل‌ها و همه شرایط بخش‌های این زنجیره و راهکارها در یک بازه زمانی چهار تا پنج ساله دیده شده است. تا کنون 50 درصد از آن سپری گردیده و امیدواریم در انتهای کار به آنچه مورد انتظار و ایده‌آل است، رسیده باشیم. اما هرچند که با توجه به خودکفایی استان مرکزی در تولید گندم شرایط اختلاط برایمان محدود است، از سایر دستگاه‌ها تشکر می‌کنم که در اجرای سند نان ما را همیاری نمودند و توانستیم با حداقل بضاعت شرایط خوبی را در حوزه آرد و نان استان رقم بزنیم تا نانی که در حال حاضر به دست مردم می‌رسد، از کیفیت خوبی برخوردار باشد.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ١٩ تير ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٢٧

 


خروج




تأکید بر حمل به موقع گندم کشور برای حفظ تعادل موجودی استان‌ها

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در نشست شورای راهبری زنجیره تأمین گندم بر حمل به موقع گندم در کشور برای تأمین نیاز مصرفی استان‌ها تأکید کرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۱۴۲ down
chf فرانک سويس ۴۲,۵۴۰ down
sek کرون سوئد ۴,۴۷۱ down
nok کرون نروژ ۴,۸۹۴ down
dkk کرون دانمارک ۶,۳۰۸ down
inr روپيه هند ۶۱۱ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۹۵۴ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۳۲۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۸۲۹ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۶ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ down
cad دلار کانادا ۳۲,۱۲۰ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۱۷۵ down
zar راند ۳,۰۰۵ down
try لير ترکيه ۷,۳۵۲ down
rub روبل روسيه ۶۶۷ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۰ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۴۲۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۸۸۳ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۷۳۰ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۹۲ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۹۹۱ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۰۶ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۷۴ up
cny یوان چين ۶,۱۰۳ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۸۸۱ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۰۵ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۵۹۶ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ eq
eur یورو ۴۷,۰۹۶ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۹۴۵ down
gel لاری گرجستان ۱۴,۶۸۷ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۰۹ down
afn افغانی افغانستان ۵۱۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۶۲۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۳۳۰ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛
مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

.
.
.
مرشدی
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.