مدیرکل شرکت غله استان مرکزی مطرح کرد:
اقدامات شرکت غله با همکاری سایر نهادهای ذیربط استان در راستای افزایش سبوس نان
اختصاصی/ جواد حسنی ارتقاء فرهنگ مصرف نانهای سبوسدار را در سطح استان مرکزی از اهم برنامههای شرکت غله برشمرد و به تشریح اقدامات صورت گرفته با همکاری نهادهای ذیربط استان در این راستا پرداخت.
واحدهای آردسازی استان ماهیانه 65 هزار تن ظرفیت آسیابانی دارند اما مجموعاً میزان تولید صرفاً در 10 الی 12 هزار تن خلاصه میشود.
حسنی با اشاره به ظرفیت ذخیرهسازی استان گفت: استان مرکزی از 700 هزار تن ظرفیت ذخیرهسازی مکانیزه برخوردار است که 80 هزار تن آن دولتی و مابقی متعلق به بخش خصوصی است (سیلوهای فلزی و بتنی با برخورداری از پراکنش متفاوت هستند). در کنار اینها 150 هزار تن ظرفیت روباز و حدوداً 200 هزار تن هم انبار داریم.
عضو هیأت مدیره شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک در ادامه درباره وضعیت کیفیتی گندمهای استان مرکزی اظهار کرد: گندمهای تولیدی استان عمدتاً از شرایط قابل قبولی برخوردارند البته سراسر کشور شرایط متوسط کیفی را از لحاظ تولید گندم دارند به جز چند استان استثنا که شرایط اقلیمیشان متفاوت است. اما استان مرکزی استان تولیدکننده گندم به شمار آمده و بیش از دو برابر نیاز استان تولید و به سایر نقاط کشور ارسال میکند. از اینرو ما عمدتاً مصرفکننده گندمهای محلی خودمان هستیم. ضمن اینکه از لحاظ کیفیت نان هم استان مرکزی در کشور از جایگاه خوبی برخوردار است.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: آردهایی که از واحدهای تولیدی استان به خبازیها تحویل داده میشود تمام استانداردهای لازم منطبق با نوع نان تولیدی را دارد. هماکنون برای واحدهای سنگکپز آرد 10 درصد سبوسگیری شده، واحدهای لواش و تافتون 15 درصد و واحدهای صنفی بربری 18 درصد سبوسگیری شده توزیع میشود. البته بعضاً ممکن است آردهایی با درصد سبوسگیری بالا وارد استان شود که باید گفت متأسفانه ذائقه مردم به اشتباه به مصرف نانهای سفید گرایش یافته و از سوی دیگر با توجه به اینکه تولیدکننده این آردها کارخانههای استان ما نیستند، نمیتوانیم برخورد جدی اعمال کنیم. اما مجموعاً تلاش کردهایم در واحدهای آردسازی استان رنج استاندارد سبوسگیری رعایت شود.
حسنی افزود: در همین راستا در حال تدارک یک خط تولید آرد کامل (راهاندازی یک واحد جدید) در سطح استان هستیم که از سوی بخش خصوصی ظرف دو یا سه ماه آینده رسماً اجرایی خواهد شد. هماکنون این طرح در مرحله نصب ماشینآلات است و مقرر شده صرفاً به تولید آرد کامل بپردازد که البته از پتانسیل تولید آرد سایر غلات هم برخوردار است.
مدیرکل شرکت غله استان مرکزی ادامه داد: همچنین طبق برنامهریزی که با دانشگاه علوم پزشکی استان داشتهایم حدوداً 25 واحد خبازی در سطح استان به صورت پایلوت برای پخت نان با آرد کامل انتخاب شدهاند و به مرور به تعداد این واحدها افزوده خواهد شد. همچنین تلاش کردهایم از طریق رسانه صدا و سیما هم اقداماتی در راستای فرهنگسازی و آگاهسازی مردم نسبت به فواید نانهای سبوسدار و گرایش به سمت مصرف این نوع نانها صورت گیرد.
حسنی در ادامه بیان کرد: در سالهای گذشته با تلاش و همکاری میان دستگاههای ذیربط استان خوشبختانه سند نان تهیه و تدوین شد. در این سند از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید نان، مرحله کاشت گندم و مؤلفهها، معضلها و همه شرایط بخشهای این زنجیره و راهکارها در یک بازه زمانی چهار تا پنج ساله دیده شده است. تا کنون 50 درصد از آن سپری گردیده و امیدواریم در انتهای کار به آنچه مورد انتظار و ایدهآل است، رسیده باشیم. اما هرچند که با توجه به خودکفایی استان مرکزی در تولید گندم شرایط اختلاط برایمان محدود است، از سایر دستگاهها تشکر میکنم که در اجرای سند نان ما را همیاری نمودند و توانستیم با حداقل بضاعت شرایط خوبی را در حوزه آرد و نان استان رقم بزنیم تا نانی که در حال حاضر به دست مردم میرسد، از کیفیت خوبی برخوردار باشد.
تاریخ: چهارشنبه ١٩ تير ١٣٩٨ ساعت: ١٠:٢٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|