دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران:
نان لواش باید از چرخه مصرف حذف شود
اختصاصی/دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران، نانهای لواش را بیکیفیتترین نوع نانهای سنتی موجود در کشور دانست و حذف آن را از چرخه تولید، موجب بهبود سلامت مصرفکنندگان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف نان در ایران برابر با 170 کیلوگرم و ایران جزو 5 کشور اول مصرفکننده نان است، افزود: متاسفانه همچنان شاهد استفاده از جوش شیرین در تعداد زیادی از نانواییهای کشور هستیم.
پارسایی سهم مصرف نانهای سنتی کشور را برابر با 90درصد اعلام کرد و گفت: خوشبختانه با اطمینان میتوان گفت که در نانهای صنعتی ما از خمیرمایه استفاده میشود و جوش شیرین در تولید این نانها نقشی ندارد.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران با تاکید بر اینکه بر اساس مصوبه عالی سلامت، استفاده از جوش شیرین ممنوع است، افزود: به دلیل عدم نظارت در این بخش متاسفانه شاهد استفاده آن در نانهای سنتی هستیم که این مساله در دراز مدت باعث از بین رفتن سلامتی افراد خواهد شد.
ایران، بی نصیب از مصرف خمیرمایه
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه سهم مصرف ایران در سال 96 از 32 هزار تن تولید کشور با سرانه مصرف بالای نان برابر با 20هزار تن بوده است، گفت: مابقی آن را به کشورهای پاکستان، سوریه، عراق، امارات و لبنان صادر کردهایم.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران با بیان اینکه ظرفیت کارخانههای تولیدکننده، 45 هزار تن در سال است، افزود: متاسفانه به دلیل عدم استقبال نانوایان داخلی، 5 کارخانه کشور همچنان با ظرفیت 35هزار تن در سال فعالیت میکنند.
پارسایی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برخی از نانوایان عقیده دارند قیمت بالای خمیرمایه دلیل عدم استفاده آنها از این مواد و روی آوردن به جوش شیرین است، گفت: قیمت تمام شده خمیرمایه در هر قرص نان با احتساب 8هزار و 964 تومان برای هر کیلوگرم خمیر مایه خشک، در نان سنگگ و بربری 16 تومان، تافتون 8 تومان و لواش 5 تومان در یک قرص نان است که قیمت بالایی نیست.
وی با تاکید بر اینکه مصرف جوش شیرین در کیک و شیرینی به دلیل مصرف کم افراد در ماه و سرانه پایین آن، نمیتواند برای افراد خطر آفرین باشد، افزود: مصرف هر روزه نان و در برخی مواقع 3 وعده در دهکهای پایین جامعه، قطعا در دراز مدت مشکلات گوارشی را برای افراد در بر خواهد داشت.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران در خصوص راهکار این موضوع با بیان اینکه افزایش کنترل و برخورد جدیتر با متخلفان و فرهنگسازی و آشناسازی مردم با نان باکیفیت میتواند موثر باشد، تاکید کرد: آزادسازی قیمت نان نیز میتواند منجر به رقابتی شدن این محصول شود و عرضه محصول کیفیتر را برای مصرفکنندگان به همراه داشته باشد.
تاریخ: يکشنبه ٩ ارديبهشت ١٣٩٧ ساعت: ١٤:٣٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|