کارخانه آرد قم از ظرفیت روزانه 150 تن تولید برخوردار است ضمن اینکه حدود 12 هزار تن ظرفیت ذخیرهسازی بتنی و فلزی هم دارد. کارخانه آرد قم در حال حاضر تلاش میکند تا با ارائه آردی باکیفیت، بازار داخلی کشور را تامین نماید. یکی از اهداف این کارخانه در آینده، ورود به بازار صادراتی است و بازار کشورهای عراق و افغانستان را نشانه گرفته است.
خوشامدی، رئیس هیات مدیره کارخانه آرد قم در گفتوگو با غلات نیوز بیان کرد: عمدهترین مشکل ما در حال حاضر، تامین نقدینگی است و در این راستا از دولت توقع حمایت داریم. با توجه به ظرفیت استان قم، وجود 5 کارخانه بسیار زیاد است. در گذشته استان قم 2 کارخانه داشت اما هماکنون تعداد کارخانهها به 5 واحد رسیده و بدین ترتیب تولید کارخانهها با کاهشی بسیار مواجه شده است.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی تنها حمایتی که میتوان از کارخانهها کرد، مقابله با توزیع آرد خارج از شبکه به استان قم است تا کارخانهها با رونق فروش در بخش آزاد تقویت شوند البته خوشبختانه شرکت غله استان در تلاش است تا از ورود آردهای خارج از شبکه به استان قم جلوگیری نماید.
خوشامدی در خصوص کیفیت گندمهای تحویلی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم بیان کرد: در حال حاضر گندمهایی که شرکت غله استان در اختیار ما قرار میدهد، از سطح کیفی بسیار مطلوبی برخوردار است و خوشبختانه از زمانی که جناب رادمنش سمت مدیریت غله استان را عهدهدار شده است، گندمهای باکیفیت را از استانهای دیگر خریداری و به کارخانهها تزریق میکند و ما مشکلی در خصوص کیفیت گندم نداریم.
رئیس هیات مدیره کارخانه آرد قم در ادامه گفت: متاسفانه دلیل اینکه واحدهای آزادپز به خرید آرد از استانهای دیگر تمایل دارند، سفید بودن آرد سایر استانهاست و با توجه به اینکه کارخانههای استان قم موظف به تولید آرد 12 درصد سبوسگیری شده هستند، واحدهای آزادپز به سراغ استانهای دیگر میروند، به همین دلیل اخیرا بخشنامهای به کارخانههای استان قم صادر شده که بر مبنای آن از این پس مکلف به تولید آرد 12 درصد سبوسگیری برای واحدهای آزادپز خواهیم بود.
کارخانه آرد قم تلاش میکند حتیالامکان بدون نیاز به هرگونه افزودنی، کیفیت آرد را افزایش دهد. تورج زلفیگل، مسئول کنترل کیفیت و مسئول فنی کارخانه آرد استان قم ضمن بیان این مطلب خاطرنشان کرد: خوشبختانه کیفیت گندمهای دریافتی مطلوب است و با این شرایط، نیازی به استفاده از بهبوددهندهها و آنزیم نیست. افزودن هرگونه موادی به آرد باید با مجوز وزارت بهداشت صورت گیرد ضمن اینکه یک نوع افزودنی برای همه آردها و یا گندمها قابل استفاده نیست و نمیتوان به صورت یکنواخت از یک نوع آنزیم استفاده کرد. در واقع استفاده از آنزیم در فرایند تولید آرد، به تخصص بالای علمی و تجهیزات تخصصی نیاز دارد.
وی درباره وضعیت نان سبوسدار در استان قم بیان کرد: در واقع نان استاندارد سبوسدار، نانی است که از آرد حاوی سبوس تولید شده باشد اما برخی از واحدهای نانوایی، اقدام به اضافه کردن سبوس به صورت جداگانه روی سطح نان کرده و تحت عنوان نان سبوسدار به مشتری عرضه مینمایند که البته خوشبختانه این اقدام غیر علمی در واحدهای نانوایی استان قم به جز چند واحد آزادپز صورت نمیگیرد.