وزیر اقتصاد مطرح کرد:
سیاست دولت بر توزیع مستقیم یارانه به مردم متمرکز شده/ ارز ترجیحی جدیدی شکل نخواهد گرفت
سیدعلی مدنی زاده با بیان اینکه سیاست دولت بر توزیع مستقیم یارانه به مردم و پرداخت یکسان آن متمرکز شده است، گفت: در واقع به جای تخصیص ارز ترجیحی به زنجیره همان یارانه را به مردم می دهیم تا خودشان بر اساس نیازشان خرید کنند.
وزیر اقتصاد در تبیین سیاست های دولت در خصوص جراحی اقتصادی اعلام کرد؛ ادامه نظام چند نرخی ارز عملا غیرممکن بود و سیاست دولت حرکت به سمت تک نرخی شدن کامل ارز بود.
وی با اشاره به آمارها بیان کرد: علی رغم تخصیص ارز ترجیحی برای مهار تورم کالاهای اساسی بیشترین تورم دقیقا در این بخش به ویژه مواد غذایی رخ داده است.
به گفته مدنی زاده، بخش قابل توجهی از این ارز یارانه ای یا منجر به قاچاق نهاده ها می شد یا پس از حداقل فرآوری با قیمت های جهانی صادر می گردید و در نهایت منابع حمایتی درنظر گرفته شده برای مردم به هدر می رفت و به دست مصرف کننده نهایی نمی رسید.
وی در بخشی از اظهاراتش با تاکید براینکه هیچ نرخ ارز ترجیحی جدیدی شکل نخواهد گرفت، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی اکنون تسلط کامل بر بازار ارز دارد، واردات هیچ کالایی با ارز ترجیحی انجام نمی شود و استان های مرزی رکورد واردات کالاهای اساسی را ثبت کرده اند.
مدنی زاده افزود: همچنین عرضه ارز به شدت افزایش یافته زیرا واردکنندگان برای واردات کالا یا تهاتر آزادی عمل دارند و فرایندپر هزینه پیچیده تخصیص ارز با بروکراسی سنگین حذف شده است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه تیم اقتصادی به صورت مستمر بازار را رصد کرده و هرگونه خلل در واردات یا زنجیره تولید با ورود دستگاه های مرتبط رفع شده، اظهار کرد: بر اساس براوردهای اخیر حتی در برخی کالاهای اساسی کاهش قیمت نسبت به هفته گذشته مشاهده شده است.
مدنی زاده با بیان اینکه 700 هزار میلیارد تومان سرمایه درگردش برای پشتیبانی از واردات و تویع کالاهای اساسی تخصیص یافته است، تصریح کرد: تخصیص ارز با نرخهای ترجیحی منابع ارزی کشور را به جای حمایت از تولیدکنندگان داخلی صرف واردات و صادرات غیرمنطقی میکرد.
وزیر اقتصاد بیان کرد: یکسان سازی نرخ ها به نفع تولیدکننده داخلی است و با حذف پیچیدگی های تخصیص ارز تولید و صادرات تقویت خواهد شد. نگرانی ها درباره کمبود موجودی را رد کرد و از ثبت رکورد تاریخی در ترخیص کالاهای اساسی خبر داد.
خبرنگار : ادمین
-
24 شهریور 1405تولید جهانی غلات در مسیر بزرگترین افت از سال۲۰۱۸؛ دریای سیاه همچنان تهدید اصلی بازار -
23 شهریور 1405تولید جهانی غلات در مسیر بزرگترین افت از سال۲۰۱۸؛ دریای سیاه همچنان تهدید اصلی بازار -
22 شهریور 1405عقبنشینی قیمت سویای شیکاگو پس از رکوردشکنی -
15 شهریور 1405قیمت ذرت در نزدیکی بالاترین سطح سه ساله -
11 شهریور 1405تغییر مسیر غلات صادراتی روسیه به بنادر بالتیک
-
تأکید بر بهرهگیری از ظرفیت بندر فریدونکنار در تأمین گندم مازندران
3 روز قبلادامه مطلب -
نظارت بر تولید نان در همدان تشدید میشود
3 روز قبلادامه مطلب -
خراسان رضوی در توسعه تولید «نان کامل» پیشتاز شد | فعالیت ۷۵۰ نانوایی در استان
3 روز قبلادامه مطلب -
شیوه خرید گندم نیازمند اصلاح و استفاده از ظرفیت بورس است
3 روز قبلادامه مطلب -
87 هزار میلیارد ریال از مطالبات گندمکاران استان ایلام پرداخت شد
3 روز قبلادامه مطلب -
نهمین جلسه کارگروه آرد ونان فدراسیون صنایع غذایی کشاورزی ایران برگزار می شود
3 روز قبلادامه مطلب -
دستورات بلااجرای دولت، زنجیره واردات نهاده را زمینگیر کرد
4 روز قبلادامه مطلب -
تأثیر آزادسازی قیمت آرد بر نانهای حجیم و آزادپز چیست؟
4 روز قبلادامه مطلب
-
16 خرداد 1405در روزهای جنگ ۶۰۰ تن آرد کمکی برای مدیریت بازار نان توزیع شد -
09 آذر 1404کاهش و یا افزایش مصرف آرد با نانینو؟ -
12 آذر 1404اجبار نانوایان آزادپز برای ورود به نانینو! -
27 خرداد 1405لیست شرکت کنندگان نمایشگاه ایران اگروفود ۱۴۰۵ منتشر شد -
30 اردیبهشت 1405بازدید رئیس انجمن آردسازان از کارخانه آرد آراد/ در این بازدید بر توانمندی های ویژه کارخانه آرد آراد تاکید شد -
09 آذر 1404تحول مهم در بازار برنج کشور -
08 آذر 1404عمده های گندم های تخصیصی به کارخانجات آرد، وارداتی است/ مشکلی در زمینه تولید آرد کیفی نداریم -
27 خرداد 1405کاهش قیمت آتی غلات و روغن نباتی در پی توافق ایران و آمریکا -
25 بهمن 1404آغاز ثبتسفارش ذرت دامی و جو از امروز -
08 آذر 1404بلاتکلیفی ۴ هزار نانوای سنتی!/ اتحادیه نانوایان تهران رئیس دارد یا ندارد؟!