سایه جنگ اوکراین بر سر امنیت جهانی غذا
فایننشال تایمز نوشت: حملات متقابل اوکراین و روسیه به صادرات کشاورزی یکدیگر، می تواند امنیت جهانی غذا را به خطر بیندازد و منجر به بروز بحران جهانی غلات شود.
به گزارش غلاتنیوز از ایرنا، این روزنامه انگلیسی هشدار داد مرحله جدید تنش ها بین مسکو و کی یف می تواند تاثیرات خطرناکی در خارج از مرزهای اروپا داشته باشد که یکی از آن ها می تواند بحران عرضه غلات باشد که ناشی از دور تازه حملات علیه صادرات کشاورزی دو کشور است.
این گزارش نوشت: از ماه ژوئیه (تیر) تاکنون، کی یف در حملات خود علیه اهداف روسی بر مجموعه جدیدی از اهداف متمرکز شده است: کشتی های روسی که محصولات کشاورزی را از طریق دریای سیاه صادر می کنند. این حملات همچنین شامل حمله به زیرساخت های بندری و راه آهن در دریای آزوف است. هفته گذشته اوکراین به سه پایانه غلات در بندر نووراسییسک (Novorossiysk) حمله کرد که بیش از ۴۰ درصد از صادرات غلات روسیه را انجام می دهد. مقامات، صادرات از این بندر را تا تکمیل تعمیرات متوقف کرده اند.
روسیه نیز حمله به بنادر اوکراین در دریای سیاه را تشدید و حتی چندین کشتی به مقصد بزرگترین بندر در منطقه اودسای اوکراین را غرق کرده است. در نتیجه، صادرات کشاورزی هر دو کشور به شکل قابل توجهی کاهش یافته و یا حتی به طور کامل متوقف شده است.
با توجه به اهمیت روسیه و اوکراین برای بازارهای جهانی غذا این موضوع بسیار نگران کننده است. برای مثال در خصوص گندم، مسکو و کی یف در مجموع ۲۷ درصد از صادرات جهانی این محصول را در اختیار دارند که عمدتا از طریق دریای سیاه حمل می شود. روسیه و اوکراین عرضه کنندگان اصلی گندم در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا هستند.
فایننشال تایمز با اشاره به اهمیت جدی فصل جاری برای تولید کنندگان گندم نوشت: به دلیل جنگ خلیج فارس انتظار می رود قیمت های سوخت و کودهای شیمیایی افزایش یابد. این در حالیست که موج های گرما در تولیدات اروپا و آمریکا تاثیر گذاشته است.
قیمت های گندم در سال ۲۰۲۵ میلادی بیش از ۲۵ درصد افزایش داشته است و همچنان این روند افزایش قیمت ها ادامه دارد. سازمان ملل متحد پیش بینی کرده که امسال حدود ۵۰ میلیون نفر فقط به دلیل عوامل آب و هوایی، با ناامنی غذایی مواجه خواهد شد. اگر گندم روسیه و اوکراین به بازار نرسد، این می تواند بحران امنیت غذایی به مراتب بزرگتری را در آینده به بار آورد.
این رسانه انگلیسی خاطرنشان کرد، در حالی که نمی توان بسرعت مانع از تاثیرات موج های گرما شد، اما می توان به اختلال در عملیات تدارکات محصولات غذایی در دریای سیاه رسیدگی کرد. در آغاز جنگ اوکراین، بسیاری از سهامداران، مسکو را تحت فشار قرار دادند تا با کی یف درباره عبدر آزاد غلات اوکراین به توافق برسد. اما حتی پس از آن که این توافق در نهایت کنار گذاشته شد، روسیه و اوکراین تا همین تابستان امسال، هیچگونه اقدام نظاممندی برای جلوگیری از صادرات محصولات کشاورزی انجام ندادند.
جامعه بین المللی اکنون باید دو طرف را تحت فشار قرار دهد تا به این توافق ناگفته همچنان متعهد باشند. در نهایت در حالی که مزایای نظامی این حملات برای دو کشور قابل توجه نیست، پیامدهای منفی احتمالی آن برای بسیاری از کشورهای چشمگیر خواهد بود.
فایینشال تایمز در پایان خواستار تشکیل گروه تماس بین المللی و طراحی مجموعه ای از سیاست های تنبیهی و تشویقی برای مسکو و کی یف با هدف حفظ جریان آزاد کالاهای کشاورزی شد و نوشت: در حالی بعید است که جنگ اوکراین و روسیه بزودی پایانی یابد، استفاده از دیپلماسی برای محدود کردن خطرناک ترین ابعاد این درگیری می تواند موثر باشد و راه را برای تنش زدایی گسترده تر در آینده هموار کند.
خبرنگار : ادمین
-
19 مهر 1405نخستین محموله گندم بخش خصوصی وارد کشور شد -
19 مهر 1405رشد 20 درصدی خرید گندم در استان مرکزی/ کیفیت گندمهای خریداری شده از کشاورزان ارتقا یافت -
19 مهر 1405گذار دولت از تصدیگری به تنظیمگری بازار گندم، آزادسازی قیمت آرد و پرداخت مستقیم یارانه نان؛ راهکارهای نجات تولید نان سنتی به روش صنعتی -
19 مهر 1405آزادسازی از مزرعه تا سفره، نهتنها در بخش صنف و صنعت بلکه در تمام زنجیره ضروری است -
19 مهر 1405گلایه گندمکاران از عدم تسویه مطالبات/ سال زراعی شروع شد، نرخ گندم اعلام نشد
-
نخستین محموله گندم بخش خصوصی وارد کشور شد
17 ساعت قبلادامه مطلب -
رشد 20 درصدی خرید گندم در استان مرکزی/ کیفیت گندمهای خریداری شده از کشاورزان ارتقا یافت
18 ساعت قبلادامه مطلب -
سیاستهای نادرست و چندنرخی بودن آرد، مانع توسعه نان صنعتی در کشور
19 ساعت قبلادامه مطلب -
گذار دولت از تصدیگری به تنظیمگری بازار گندم، آزادسازی قیمت آرد و پرداخت مستقیم یارانه نان؛ راهکارهای نجات تولید نان سنتی به روش صنعتی
19 ساعت قبلادامه مطلب -
آزادسازی از مزرعه تا سفره، نهتنها در بخش صنف و صنعت بلکه در تمام زنجیره ضروری است
19 ساعت قبلادامه مطلب -
کشف ۳۸۳ کیسه آرد یارانهای در سوله صنعتی کرمانشاه؛ جریمه ۸.۸ میلیارد ریالی متخلف
20 ساعت قبلادامه مطلب -
گلایه گندمکاران از عدم تسویه مطالبات/ سال زراعی شروع شد، نرخ گندم اعلام نشد
20 ساعت قبلادامه مطلب -
دیدار مدیرکل غله مازندران با وزیر جهاد کشاورزی؛ گفتوگو درباره تأمین گندم و کالاهای اساسی استان
20 ساعت قبلادامه مطلب
-
12 آذر 1404اجبار نانوایان آزادپز برای ورود به نانینو! -
09 آذر 1404کاهش و یا افزایش مصرف آرد با نانینو؟ -
27 خرداد 1405لیست شرکت کنندگان نمایشگاه ایران اگروفود ۱۴۰۵ منتشر شد -
16 خرداد 1405در روزهای جنگ ۶۰۰ تن آرد کمکی برای مدیریت بازار نان توزیع شد -
30 اردیبهشت 1405بازدید رئیس انجمن آردسازان از کارخانه آرد آراد/ در این بازدید بر توانمندی های ویژه کارخانه آرد آراد تاکید شد -
09 آذر 1404تحول مهم در بازار برنج کشور -
08 آذر 1404عمده های گندم های تخصیصی به کارخانجات آرد، وارداتی است/ مشکلی در زمینه تولید آرد کیفی نداریم -
29 اردیبهشت 1405سامانه فروش گندم و آرد نوع ۶ در تهران بازگشایی شد -
02 خرداد 1405توزیع قطره چکانی گندم نوع ۶ و کمبود آرد -
27 خرداد 1405کاهش قیمت آتی غلات و روغن نباتی در پی توافق ایران و آمریکا