مدرس آسیابانی دانشگاه:
نیروی انسانی از داراییهای اصلی هر سازمان است
اختصاصی/ مهندس سيد مرتضي سناديزاده در خصوص اینکه آسیابانان کشور چقدر از تخصص و دانش آسیابانی برخوردارند و این مساله چقدر بر ارتقای کیفیت آرد تاثیرگذار است،
فعال صنعت آرد و مدرس آسیابانی دانشگاه در گفتوگو با غلات نیوز ضمن بیان مطلب فوق گفت: در گذشته آسيابانان شاغل در كارخانهها عموما به صورت تجربي اصول مربوط به آسياباني را آموخته و به كار ميگرفتند و علم آسيابانی صرفا براي چند شركت در امر فروش تجهيزات محدود ميشد.
این مدرس آسیابانی دانشگاه در ادامه با بیان اینکه امروزه افزايش دانش آسیابانی كاملا مشهود بوده و تعداد آسیابانان تحصيل كرده بيشتر گذشته است، تصریح کرد: خوشبختانه امروزه كارخانهها نيز براي تصدي مشاغل توليدي خود از نيروهاي داراي تحصيلات در رستههاي مهندسي استفاده ميكنند. آموزش علم آسياباني نيز رشد چشمگيري داشته و در اين ميان نقش دانشگاه جامع علمي كاربردي در امر تربيت مهندسان آردسازي و ارائه علم آسياباني به آنها بسيار مشهود است.
سنادیزاده با اشاره به اینکه نياز به بازبيني در سرفصل دروس دانشگاهي كاملا احساس ميشود، خاطرنشان کرد: اگرچه برگزاری دورههاي آموزشي كوتاهمدت به صورت تخصصي در پيشبرد اهداف علمي آسياباني موثر است اما اين کار هنوز در ابتداي مسير خود بوده و متاسفانه داراي نواقص زيادي در امر ارائه دروس و تنظيم سرفصلها است لذا نیاز به بازبینی در سرفصل دورس دانشگاهی کاملا احساس می شود.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش تاثير تخصص و علم يك آسيابان را در سه مرحله پيش از توليد، در حين توليد و پس از توليد، بسيار چشمگير دانست و ابراز کرد: قطعا اگر پيش از آغاز توليد، هر برنامهاي بر اساس اصول و علوم آسياباني طراحي گردد، منجر به كاهش خطاها و كاهش هزينهها در امر توليد خواهد شد و قابليت پيشبيني فرايند و نواقص و احتمالات آن را حاصل خواهد كرد .
همچنين در حين توليد با استفاده از علم آسياباني و با همراهي تجهيزات كنترل كيفيت ميتوان از صحت توليد و ارتقاي كيفيت آن اطمينان كافي حاصل نمود و نوسانات كمي و كيفي خط توليد را به حداقل رساند.
سنادیزاده در ادامه بیان کرد: پس از توليد محصول نيز اصول علمي آسياباني كمك شاياني به فرايند نگهداری و بستهبندي محصول و حفظ كيفيت آن خواهد نمود و همچنين نياز مشتريان در اين زمينه نيز به سرعت شناسايي شده و شرايط بهبود كيفيت محصول را در كوتاهترين زمان ايجاد خواهد کرد.
وی افزود: اطلاع و آگاهي از اصول علمي آسياباني حتي در امر تاسيس و يا نوسازي خطوط توليد نيز تاثير بسزايي داشته و در مجموع ميتواند هزينههاي تاسيس، توليد و توزيع و همچنين كيفيت محصول و ارتقاي سلامت آن را تضمين نموده و در مجموع گردش اقتصادي توليد آرد و نان را در سطح جامعه بهبود بخشيده و در عين حال كيفيت و سلامت محصول را تضمين نمايد و در نهايت از توليد ضايعات در اين صنعت جلوگيري کند.
این فعال صنعت آرد معتقد است برنامهريزي دقيق براي آموزش صحيح و بهموقع، امري بسيار مهم بوده و نيازمند همكاري و همراهي ارگانهاي بسياري است، اين امر از کارخانههای آردسازي آغاز شده و در رده بالاتر از آن به دانشگاهها و موسسات آموزشي و در نهايت به سازمانهايي نظير وزارت بهداشت و سازمان استاندارد و همچنين وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد رسيد و همچنين استفاده از اساتيد شناخته شده و متخصص كه در امر آسياباني داراي علم و تجربه بالايي باشند، بسيار اهميت خواهد داشت.
تاریخ: شنبه ٨ دی ١٣٩٧ ساعت: ٠٩:٥٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|