تهدیدسلامتبا مصرفسبوسِنانوایی
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه هرگونه افزودنی بهغیر از افزودنیهای مجاز در پخت نان ممنوع و تخلف است، اظهار کرد: مردم به هیچوجه از نانواییها نان سبوسدار نخرند، چراکه باید آردی که از کارخانه میآید به خمیر و نان تبدیل شود و اگر نان سبوسدار استاندارد در کشور بخواهد تولید شود باید آن سبوس در کارخانه به آرد اضافه شود که با شستوشو و گرفتن مواد مضر بتوان سبوس سالم و مفید به سبد مواد غذایی مردم اضافه کرد.
مهندس سیف افزود: سبوس حتی اگر سبوس خوراکی و مورد استفاده برای مصرف انسانی باشد چندان خاصیتی بهغیر از فیبر که به گوارش انسان کمک میکند، ندارد و این ماده خوراکی برای مناطقی است که مردم چندان میوه مصرف نمیکنند نه ایرانیها که با میوه سیر میشوند.
وی افزود: در کشور اروپایی سبوس چندان مصرف ندارد و این نشان میدهد که این ماده غذایی چندان ارزشمند نیست. البته متاسفانه در برخی از موارد مشاهده شده که از سبوس دامی در نانواییها استفاده میشود که نه تنها هیچ خاصیّتی ندارد، بلکه مضر است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: با مصرف سبوس دامی سم وارد بدن خودمان میکنیم؛ چرا که همهی سموم، فلزات سنگین و باقیماندههای شیمیایی روی سبوس دامی مینشیند و با مصرف آن به سلامت خودمان آسیب میزنیم.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: رواج مصرف سبوس در کشور حاصل تبلیغات نادرست و زیادی است که در جامعه رواج داده شده است و در نتیجهی آن مردم تصوّر میکنند که سبوس دوای شفابخشی است که حاضرند بابت آن پول اضافه پرداخت کنند.
مهندس سیف تأکید کرد: مصرف سبوس در کشور ما به ویژه در پخت نانهایی که تخمیر کامل در آنها انجام نمیشود نه تنها فایده ندارد بلکه زیانآور است؛ چرا که اگر سبوس تخمیر نشود مادهی موجود به نام فیتاز در آن تبدیل به اسید فیتیک شده و سبب میشود جذب ویتامین D و کلسیم در بدن مختل و سبب کوتاهی قد شود.
تاریخ: دوشنبه ٧ خرداد ١٣٩٧ ساعت: ١٢:٤٥
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|