صفحه اصلی > گفتگو 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم:

  ما در رعایت استانداردهای مربوط به کاهش سبوس گیری آرد در سطح کشور پیشرو هستیم

  اختصاصی/ رادمنش گفت: برای اینکه بتوانیم وظیفه و تکلیفمان را در قبال مردم به نحو احسن انجام دهیم، باید روی مباحث غذایی مردم که نان، پایه و اساس آن در سبد غذایی مردم است، توجه و نظارت لازم را معطوف نماییم. استاندارد 103 آرد که بر مبنای آن درصد سبوس‌گیری آرد سنگک باید بین 7 تا 12 درصد باشد، باید در سطح کشور رعایت ‌شود.

            

درواقع هرچه نان کامل‌تر باشد، ارزش غذایی سفره‌هایمان غنی‌تر خواهد شد. با ارائه نان سبوس‌دار، سطح سلامت جامعه افزایش می‌یابد و ضرورت توجه بیشتر به اصول اولیه در سلامت غذایی مردم نیازمند  دقت و نظارت بیشتر است.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: به طور کلی استان قم از حدود900 واحد نانوایی برخوردار است که از این تعداد 603 واحد، دولتی‌پز و الباقی آزادپز هستند که از این تعداد متاسفانه نزدیک به 100 واحد بدون مجوز فعالیت می‌کنند.

رادمنش گفت: از آذرماه سال 95 که در شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مشغول به فعالیت شدم، بررسی‌های اولیه حاکی از آن بود که نان استان قم بسیار سفید است و متأسفانه نانوایان استان از آرد با درصد سبوس‌گیری بالای 21 درصد در واحدهای نانوایی استفاده می‌کنند. در اولین جلسه شورای سیاست‌گذاری گندم، آرد و نان استان، این مسأله مطرح گردید. گویا این موضوع یکی از دغدغه‌های چندین و چند ساله مسئولین استان بوده است لیکن منتج به نتیجه مورد نظر نشده بود. در اولین اقدام، مصوبه‌ای در شورای سیاست‌گذاری گندم، آرد و نان استان صورت پذیرفت مبنی بر اینکه به صورت جدی مبحث افزایش سبوس نان در استان در اولویت جدی قرار گیرد و مصوب شد که آرد سنگک با حداقل 15 درصد و سایر آردها حداقل 18 درصد سبوس‌ توسط کارخانه‌های استان تولید شوند. اگر به یک‌باره آرد سنگک را به 7 یا 12 درصد می‌رساندیم، شرایط سختی را به لحاظ عدم پذیرش نانوا و مردم ایجاد می‌کرد. به همین خاطر ابتدا از 21 درصد به 18 رساندیم، به مرور درصد سبوس‌گیری، 15 شد و در نهایت از بهمن‌ماه سال 96 میزان سبوس‌گیری آرد ویژه سنگک در استان قم به 12 درصد استاندارد رسید.

وی ادامه داد: در درجه اول باید محلی که آرد خبازی‌ها تولید می‌شد، مورد رصد قرار می‌گرفت. در زمانی که من مسئولیت شرکت غله را پذیرفتم، متأسفانه نظارت چندانی روی کارخانه‌ها نبود لذا از همان روز اول تلاش ما این بود که کارخانه‌ها را متوجه این امر کنیم که هرگونه ناهماهنگی در اجرای دستورات اداره کل شرکت غله، منتج به این خواهد شد که سهمیه‌ای از ما دریافت نخواهند کرد. بر این اساس طی جلساتی که با کارخانه‌ها گذاشتیم، دستورالعمل‌هایی که برایشان ارسال کردیم و مکاتبات متعددی که انجام دادیم، در نهایت برای تولید آرد سبوس‌دار مجاب شدند. بدین ترتیب هماهنگی‌های لازم با معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل محترم استاندارد استان قم هم صورت پذیرفت مبنی بر اینکه بازدیدهای دوره‌ای از کارخانه‌ها به طور مداوم انجام شود.

رادمنش در ادامه گفت: در واقع سبوس‌دار کردن آرد در واحدهای آردسازی بخشی از کار ما بود، بخش دیگر این بود که باید نانوایان را به انجام این کار مجاب می‌کردیم. به همین خاطر بنرهای تبلیغاتی درباره فواید سبوس در نان چاپ گردید و در محل نانوایی‌ها به‌خصوص واحدهای سنگک نصب شد. علاوه بر این مصاحبه‌های متعددی هم با شبکه‌های مجازی و روزنامه‌های محلی و شبکه رادیو و تلویزیون استان در این راستا انجام شد. با اینکه نزدیک به 15 ماه است این اقدام در استان صورت می‌گیرد اما متأسفانه همچنان با مقاومت‌هایی از سوی برخی از نانوایان روبه‌رو هستیم. واحدهای آردسازی استان به طور مرتب حداقل ماهیانه دو مرتبه رصد می‌شوند و نمونه‌گیری‌ها صورت می‌گیرد هرچند که بازرسی از وظایف و تکالیف قانونی شرکت غله نیست.
وی در ادامه در خصوص سبوس‌هایی که به صورت جداگانه در واحدهای نانوایی روی سطح نان اضافه می‌شوند، اظهار کرد: این موضوع را در سطح استان قم به طور جدی و از طریق مراجع ذی‌صلاح استاندارد، غذا و دارو و بهداشت پیگیری کردیم و به یقین هیچ نانوایی حق انجام چنین کاری را ندارد.

مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم در ادامه با اشاره به فواید نان سبوس‌دار تصریح کرد: نان، قوت غالب مردم جامعه به‌خصوص اقشار کم‌درآمد است بنابراین باید نانی را در اختیار مردم قرار دهیم که حاوی ارزش غذایی بسیار بالایی باشد. در واقع وقتی نان سفید به مردم عرضه می‌شود، زمینه بروز برخی از بیماری‌ها تسهیل می‌گردد. لذا ضرورت موکد دارد که با توجه به اهمیت و ارزش غذایی بسیار بالای سبوس در نان، به این مسأله توجه بیشتری معطوف شود. متأسفانه در حال حاضر مشکلی که بابت افزایش سبوس نان در سطح استان با آن مواجه هستیم، عدم رعایت استانداردهای مربوطه توسط واحدهای آزادپز است که لازم است با جدیت و اهمیت بیشتری توسط اتحادیه نانوایان استان و سایر دستگاه‌های نظارتی، واحدهای آزادپز را نیز مکلف به رعایت نمایند. 


 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٠٠

 


خروج




پربازدیدترین

۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به گندمکاران کشور پرداخت شد

معاون وزیرجهاد گفت:در خرید تضمینی سال‌جاری از محل صرفه جویی، با پرداخت ۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به اقتصاد گندمکاران کشور کمک کردیم.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۰۵۶ up
chf فرانک سويس ۴۲,۳۴۷ down
sek کرون سوئد ۴,۶۶۴ down
nok کرون نروژ ۴,۹۱۱ down
dkk کرون دانمارک ۶,۴۰۶ down
inr روپيه هند ۵۸۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ down
kwd دينار کويت ۱۳۸,۴۶۶ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۰۷۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۲۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۵ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۲۷ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۳۴۶ down
zar راند ۳,۰۶۱ up
try لير ترکيه ۷,۸۳۶ up
rub روبل روسيه ۶۳۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ down
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۰۵۲ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۵۷ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۱۰۷ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۰۲ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۳۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۵۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۱۷ up
cny یوان چين ۶,۲۰۷ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۶۰۴ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۴۴۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۷,۸۱۵ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۳۵ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۵۱ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۶۲ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۵۱۱ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۳ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۳۴۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۱ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:
گمرک جمهوری اسلامی ایران شرایط واردات گندم عبور موقت را تسهیل بخشد سیف در گفت‌وگوی اختصاصی با غلات نیوز تأکید کرد:
کیفیت پایین گندم‌های دریافتی از سیلوی بخش خصوصی مدیرعامل کارخانه آرد کرج (کردان):
87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس