صفحه اصلی > گفتگو 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم:

  ما در رعایت استانداردهای مربوط به کاهش سبوس گیری آرد در سطح کشور پیشرو هستیم

  اختصاصی/ رادمنش گفت: برای اینکه بتوانیم وظیفه و تکلیفمان را در قبال مردم به نحو احسن انجام دهیم، باید روی مباحث غذایی مردم که نان، پایه و اساس آن در سبد غذایی مردم است، توجه و نظارت لازم را معطوف نماییم. استاندارد 103 آرد که بر مبنای آن درصد سبوس‌گیری آرد سنگک باید بین 7 تا 12 درصد باشد، باید در سطح کشور رعایت ‌شود.

            

درواقع هرچه نان کامل‌تر باشد، ارزش غذایی سفره‌هایمان غنی‌تر خواهد شد. با ارائه نان سبوس‌دار، سطح سلامت جامعه افزایش می‌یابد و ضرورت توجه بیشتر به اصول اولیه در سلامت غذایی مردم نیازمند  دقت و نظارت بیشتر است.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: به طور کلی استان قم از حدود900 واحد نانوایی برخوردار است که از این تعداد 603 واحد، دولتی‌پز و الباقی آزادپز هستند که از این تعداد متاسفانه نزدیک به 100 واحد بدون مجوز فعالیت می‌کنند.

رادمنش گفت: از آذرماه سال 95 که در شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مشغول به فعالیت شدم، بررسی‌های اولیه حاکی از آن بود که نان استان قم بسیار سفید است و متأسفانه نانوایان استان از آرد با درصد سبوس‌گیری بالای 21 درصد در واحدهای نانوایی استفاده می‌کنند. در اولین جلسه شورای سیاست‌گذاری گندم، آرد و نان استان، این مسأله مطرح گردید. گویا این موضوع یکی از دغدغه‌های چندین و چند ساله مسئولین استان بوده است لیکن منتج به نتیجه مورد نظر نشده بود. در اولین اقدام، مصوبه‌ای در شورای سیاست‌گذاری گندم، آرد و نان استان صورت پذیرفت مبنی بر اینکه به صورت جدی مبحث افزایش سبوس نان در استان در اولویت جدی قرار گیرد و مصوب شد که آرد سنگک با حداقل 15 درصد و سایر آردها حداقل 18 درصد سبوس‌ توسط کارخانه‌های استان تولید شوند. اگر به یک‌باره آرد سنگک را به 7 یا 12 درصد می‌رساندیم، شرایط سختی را به لحاظ عدم پذیرش نانوا و مردم ایجاد می‌کرد. به همین خاطر ابتدا از 21 درصد به 18 رساندیم، به مرور درصد سبوس‌گیری، 15 شد و در نهایت از بهمن‌ماه سال 96 میزان سبوس‌گیری آرد ویژه سنگک در استان قم به 12 درصد استاندارد رسید.

وی ادامه داد: در درجه اول باید محلی که آرد خبازی‌ها تولید می‌شد، مورد رصد قرار می‌گرفت. در زمانی که من مسئولیت شرکت غله را پذیرفتم، متأسفانه نظارت چندانی روی کارخانه‌ها نبود لذا از همان روز اول تلاش ما این بود که کارخانه‌ها را متوجه این امر کنیم که هرگونه ناهماهنگی در اجرای دستورات اداره کل شرکت غله، منتج به این خواهد شد که سهمیه‌ای از ما دریافت نخواهند کرد. بر این اساس طی جلساتی که با کارخانه‌ها گذاشتیم، دستورالعمل‌هایی که برایشان ارسال کردیم و مکاتبات متعددی که انجام دادیم، در نهایت برای تولید آرد سبوس‌دار مجاب شدند. بدین ترتیب هماهنگی‌های لازم با معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل محترم استاندارد استان قم هم صورت پذیرفت مبنی بر اینکه بازدیدهای دوره‌ای از کارخانه‌ها به طور مداوم انجام شود.

رادمنش در ادامه گفت: در واقع سبوس‌دار کردن آرد در واحدهای آردسازی بخشی از کار ما بود، بخش دیگر این بود که باید نانوایان را به انجام این کار مجاب می‌کردیم. به همین خاطر بنرهای تبلیغاتی درباره فواید سبوس در نان چاپ گردید و در محل نانوایی‌ها به‌خصوص واحدهای سنگک نصب شد. علاوه بر این مصاحبه‌های متعددی هم با شبکه‌های مجازی و روزنامه‌های محلی و شبکه رادیو و تلویزیون استان در این راستا انجام شد. با اینکه نزدیک به 15 ماه است این اقدام در استان صورت می‌گیرد اما متأسفانه همچنان با مقاومت‌هایی از سوی برخی از نانوایان روبه‌رو هستیم. واحدهای آردسازی استان به طور مرتب حداقل ماهیانه دو مرتبه رصد می‌شوند و نمونه‌گیری‌ها صورت می‌گیرد هرچند که بازرسی از وظایف و تکالیف قانونی شرکت غله نیست.
وی در ادامه در خصوص سبوس‌هایی که به صورت جداگانه در واحدهای نانوایی روی سطح نان اضافه می‌شوند، اظهار کرد: این موضوع را در سطح استان قم به طور جدی و از طریق مراجع ذی‌صلاح استاندارد، غذا و دارو و بهداشت پیگیری کردیم و به یقین هیچ نانوایی حق انجام چنین کاری را ندارد.

مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم در ادامه با اشاره به فواید نان سبوس‌دار تصریح کرد: نان، قوت غالب مردم جامعه به‌خصوص اقشار کم‌درآمد است بنابراین باید نانی را در اختیار مردم قرار دهیم که حاوی ارزش غذایی بسیار بالایی باشد. در واقع وقتی نان سفید به مردم عرضه می‌شود، زمینه بروز برخی از بیماری‌ها تسهیل می‌گردد. لذا ضرورت موکد دارد که با توجه به اهمیت و ارزش غذایی بسیار بالای سبوس در نان، به این مسأله توجه بیشتری معطوف شود. متأسفانه در حال حاضر مشکلی که بابت افزایش سبوس نان در سطح استان با آن مواجه هستیم، عدم رعایت استانداردهای مربوطه توسط واحدهای آزادپز است که لازم است با جدیت و اهمیت بیشتری توسط اتحادیه نانوایان استان و سایر دستگاه‌های نظارتی، واحدهای آزادپز را نیز مکلف به رعایت نمایند. 


 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٠٠

 


خروج




ژاپن فروش گندم کانادایی را تعلیق نمود

اختصاصی/ وزیر کشاورزی ژاپن اذعان نموده است که این کشور پس از مشاهده نمونه‌های دستکاری ‌شده ژنتیکی در غلات کانادا، مناقصه و فروش گندم این کشور را تعلیق نموده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
usd دلار آمريکا ۴۲,۴۴۰ up
gbp پوند انگليس ۵۶,۳۲۲ up
chf فرانک سويس ۴۲,۷۸۰ up
sek کرون سوئد ۴,۸۱۷ down
nok کرون نروژ ۵,۲۲۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۶۳۱ up
inr روپيه هند ۶۲۴ up
aed درهم امارات ۱۱,۵۵۷ up
kwd دينار کويت ۱۴۰,۲۰۹ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۵,۲۳۵ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۶۳۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۷ up
omr ريال عمان ۱۱۰,۳۷۷ up
cad دلار کانادا ۳۲,۱۲۵ down
zar راند ۳,۰۹۴ down
try لير ترکيه ۹,۰۱۱ up
rub روبل روسيه ۶۷۰ down
qar ريال قطر ۱۱,۶۶۰ up
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۶۸ down
syp لير سوريه ۸۳ eq
aud دلار استراليا ۳۱,۴۵۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۳۱۸ up
bhd دينار بحرين ۱۱۲,۸۷۴ up
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۴۱۵ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۶۵۹ up
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۸,۸۱۸ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۹۵ up
lyd دينار ليبی ۳۱,۲۶۵ up
cny یوان چين ۶,۵۸۴ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۹,۹۴۵ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۶۱۸ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۸,۴۶۷ up
eur یورو ۴۹,۴۰۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۲,۵۱۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۹۴ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۱,۱۴۵ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۹۴۵ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۶۶۹ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۵۰ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

پایلوت طرح غنی‌سازی آرد با ویتامین D به زودی در کشور انجام خواهد شد رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور:
شرکت بازرگانی دولتی گندم اختلاط شده را در بورس ارائه دهد دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان خراسان رضوی:
نان گران می‌شود رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه‌حجیم:
نان امروز شعار است اما دغدغه مسئولین نیست نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی:
مصرف بسیار کم‌رنگ خمیرمایه در واحدهای نان سنتی دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
کارخانه آرد آذر غله
ماشین سازی مرشد گوهر
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر