صفحه اصلی > گفتگو 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم:

  ما در رعایت استانداردهای مربوط به کاهش سبوس گیری آرد در سطح کشور پیشرو هستیم

  اختصاصی/ رادمنش گفت: برای اینکه بتوانیم وظیفه و تکلیفمان را در قبال مردم به نحو احسن انجام دهیم، باید روی مباحث غذایی مردم که نان، پایه و اساس آن در سبد غذایی مردم است، توجه و نظارت لازم را معطوف نماییم. استاندارد 103 آرد که بر مبنای آن درصد سبوس‌گیری آرد سنگک باید بین 7 تا 12 درصد باشد، باید در سطح کشور رعایت ‌شود.

            

درواقع هرچه نان کامل‌تر باشد، ارزش غذایی سفره‌هایمان غنی‌تر خواهد شد. با ارائه نان سبوس‌دار، سطح سلامت جامعه افزایش می‌یابد و ضرورت توجه بیشتر به اصول اولیه در سلامت غذایی مردم نیازمند  دقت و نظارت بیشتر است.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: به طور کلی استان قم از حدود900 واحد نانوایی برخوردار است که از این تعداد 603 واحد، دولتی‌پز و الباقی آزادپز هستند که از این تعداد متاسفانه نزدیک به 100 واحد بدون مجوز فعالیت می‌کنند.

رادمنش گفت: از آذرماه سال 95 که در شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مشغول به فعالیت شدم، بررسی‌های اولیه حاکی از آن بود که نان استان قم بسیار سفید است و متأسفانه نانوایان استان از آرد با درصد سبوس‌گیری بالای 21 درصد در واحدهای نانوایی استفاده می‌کنند. در اولین جلسه شورای سیاست‌گذاری گندم، آرد و نان استان، این مسأله مطرح گردید. گویا این موضوع یکی از دغدغه‌های چندین و چند ساله مسئولین استان بوده است لیکن منتج به نتیجه مورد نظر نشده بود. در اولین اقدام، مصوبه‌ای در شورای سیاست‌گذاری گندم، آرد و نان استان صورت پذیرفت مبنی بر اینکه به صورت جدی مبحث افزایش سبوس نان در استان در اولویت جدی قرار گیرد و مصوب شد که آرد سنگک با حداقل 15 درصد و سایر آردها حداقل 18 درصد سبوس‌ توسط کارخانه‌های استان تولید شوند. اگر به یک‌باره آرد سنگک را به 7 یا 12 درصد می‌رساندیم، شرایط سختی را به لحاظ عدم پذیرش نانوا و مردم ایجاد می‌کرد. به همین خاطر ابتدا از 21 درصد به 18 رساندیم، به مرور درصد سبوس‌گیری، 15 شد و در نهایت از بهمن‌ماه سال 96 میزان سبوس‌گیری آرد ویژه سنگک در استان قم به 12 درصد استاندارد رسید.

وی ادامه داد: در درجه اول باید محلی که آرد خبازی‌ها تولید می‌شد، مورد رصد قرار می‌گرفت. در زمانی که من مسئولیت شرکت غله را پذیرفتم، متأسفانه نظارت چندانی روی کارخانه‌ها نبود لذا از همان روز اول تلاش ما این بود که کارخانه‌ها را متوجه این امر کنیم که هرگونه ناهماهنگی در اجرای دستورات اداره کل شرکت غله، منتج به این خواهد شد که سهمیه‌ای از ما دریافت نخواهند کرد. بر این اساس طی جلساتی که با کارخانه‌ها گذاشتیم، دستورالعمل‌هایی که برایشان ارسال کردیم و مکاتبات متعددی که انجام دادیم، در نهایت برای تولید آرد سبوس‌دار مجاب شدند. بدین ترتیب هماهنگی‌های لازم با معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل محترم استاندارد استان قم هم صورت پذیرفت مبنی بر اینکه بازدیدهای دوره‌ای از کارخانه‌ها به طور مداوم انجام شود.

رادمنش در ادامه گفت: در واقع سبوس‌دار کردن آرد در واحدهای آردسازی بخشی از کار ما بود، بخش دیگر این بود که باید نانوایان را به انجام این کار مجاب می‌کردیم. به همین خاطر بنرهای تبلیغاتی درباره فواید سبوس در نان چاپ گردید و در محل نانوایی‌ها به‌خصوص واحدهای سنگک نصب شد. علاوه بر این مصاحبه‌های متعددی هم با شبکه‌های مجازی و روزنامه‌های محلی و شبکه رادیو و تلویزیون استان در این راستا انجام شد. با اینکه نزدیک به 15 ماه است این اقدام در استان صورت می‌گیرد اما متأسفانه همچنان با مقاومت‌هایی از سوی برخی از نانوایان روبه‌رو هستیم. واحدهای آردسازی استان به طور مرتب حداقل ماهیانه دو مرتبه رصد می‌شوند و نمونه‌گیری‌ها صورت می‌گیرد هرچند که بازرسی از وظایف و تکالیف قانونی شرکت غله نیست.
وی در ادامه در خصوص سبوس‌هایی که به صورت جداگانه در واحدهای نانوایی روی سطح نان اضافه می‌شوند، اظهار کرد: این موضوع را در سطح استان قم به طور جدی و از طریق مراجع ذی‌صلاح استاندارد، غذا و دارو و بهداشت پیگیری کردیم و به یقین هیچ نانوایی حق انجام چنین کاری را ندارد.

مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم در ادامه با اشاره به فواید نان سبوس‌دار تصریح کرد: نان، قوت غالب مردم جامعه به‌خصوص اقشار کم‌درآمد است بنابراین باید نانی را در اختیار مردم قرار دهیم که حاوی ارزش غذایی بسیار بالایی باشد. در واقع وقتی نان سفید به مردم عرضه می‌شود، زمینه بروز برخی از بیماری‌ها تسهیل می‌گردد. لذا ضرورت موکد دارد که با توجه به اهمیت و ارزش غذایی بسیار بالای سبوس در نان، به این مسأله توجه بیشتری معطوف شود. متأسفانه در حال حاضر مشکلی که بابت افزایش سبوس نان در سطح استان با آن مواجه هستیم، عدم رعایت استانداردهای مربوطه توسط واحدهای آزادپز است که لازم است با جدیت و اهمیت بیشتری توسط اتحادیه نانوایان استان و سایر دستگاه‌های نظارتی، واحدهای آزادپز را نیز مکلف به رعایت نمایند. 


 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٠٠

 


خروج




خودکفایی چین در تولید غلات تا سال 2035

اختصاصی/ چین در تلاش است تا ایمنی غذایی خود را با خودکفایی در غلات تضمین کند. سازمان توسعه صنایع کشاورزی چین پیش‌بینی کرده است که این اتفاق تا سال 2035 روی خواهد داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۵/۲۴
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۳۳۸ down
chf فرانک سويس ۴۲,۱۶۳ down
sek کرون سوئد ۴,۵۸۲ down
nok کرون نروژ ۴,۹۷۹ down
dkk کرون دانمارک ۶,۳۸۱ down
inr روپيه هند ۵۹۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۴۵۴ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۳,۸۷۰ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۷۵۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۱ down
cad دلار کانادا ۳۲,۱۲۷ up
zar راند ۲,۹۰۸ down
try لير ترکيه ۶,۴۰۹ up
rub روبل روسيه ۶۳۱ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۳ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۲۷۴ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۶۹۹ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۴۲۸ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۶۰۹ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۲۳۳ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۹۵ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۲۱۸ down
cny یوان چين ۶,۰۸۶ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۵,۸۸۰ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۳۷ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۰۳۶ down
eur یورو ۴۷,۵۷۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۵۶۵ up
afn افغانی افغانستان ۵۷۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۴۹۵ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۵ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۹ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

نظارت های ویژه و مستمری بر تولید آرد گلستان داریم معاون سازمان غذا و داروی استان گلستان:
واگذاری شرکت‌های غله به بخش خصوصی، شتاب‌زده و بدون مقدمه صورت گرفت مسئول شرکت بازرگانی دولتی ایران، نمایندگی همدان:
تولیدکنندگان باید مشتریان را به خود وفادار کنند مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی مرشدگوهر:
پرداخت هزینه‌ به بهای خودکفایی گندم اشکالی ندارد عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی:
گرانی نان فعلاً به صلاح نیست عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی:
سیاست دولت در حوزه گندم، آرد و نان قابل دفاع نیست رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
کارخانه آرد آذر غله
ماشین سازی مرشد گوهر
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر