صفحه اصلی > گفتگو 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم:

  ما در رعایت استانداردهای مربوط به کاهش سبوس گیری آرد در سطح کشور پیشرو هستیم

  اختصاصی/ رادمنش گفت: برای اینکه بتوانیم وظیفه و تکلیفمان را در قبال مردم به نحو احسن انجام دهیم، باید روی مباحث غذایی مردم که نان، پایه و اساس آن در سبد غذایی مردم است، توجه و نظارت لازم را معطوف نماییم. استاندارد 103 آرد که بر مبنای آن درصد سبوس‌گیری آرد سنگک باید بین 7 تا 12 درصد باشد، باید در سطح کشور رعایت ‌شود.

            

درواقع هرچه نان کامل‌تر باشد، ارزش غذایی سفره‌هایمان غنی‌تر خواهد شد. با ارائه نان سبوس‌دار، سطح سلامت جامعه افزایش می‌یابد و ضرورت توجه بیشتر به اصول اولیه در سلامت غذایی مردم نیازمند  دقت و نظارت بیشتر است.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: به طور کلی استان قم از حدود900 واحد نانوایی برخوردار است که از این تعداد 603 واحد، دولتی‌پز و الباقی آزادپز هستند که از این تعداد متاسفانه نزدیک به 100 واحد بدون مجوز فعالیت می‌کنند.

رادمنش گفت: از آذرماه سال 95 که در شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مشغول به فعالیت شدم، بررسی‌های اولیه حاکی از آن بود که نان استان قم بسیار سفید است و متأسفانه نانوایان استان از آرد با درصد سبوس‌گیری بالای 21 درصد در واحدهای نانوایی استفاده می‌کنند. در اولین جلسه شورای سیاست‌گذاری گندم، آرد و نان استان، این مسأله مطرح گردید. گویا این موضوع یکی از دغدغه‌های چندین و چند ساله مسئولین استان بوده است لیکن منتج به نتیجه مورد نظر نشده بود. در اولین اقدام، مصوبه‌ای در شورای سیاست‌گذاری گندم، آرد و نان استان صورت پذیرفت مبنی بر اینکه به صورت جدی مبحث افزایش سبوس نان در استان در اولویت جدی قرار گیرد و مصوب شد که آرد سنگک با حداقل 15 درصد و سایر آردها حداقل 18 درصد سبوس‌ توسط کارخانه‌های استان تولید شوند. اگر به یک‌باره آرد سنگک را به 7 یا 12 درصد می‌رساندیم، شرایط سختی را به لحاظ عدم پذیرش نانوا و مردم ایجاد می‌کرد. به همین خاطر ابتدا از 21 درصد به 18 رساندیم، به مرور درصد سبوس‌گیری، 15 شد و در نهایت از بهمن‌ماه سال 96 میزان سبوس‌گیری آرد ویژه سنگک در استان قم به 12 درصد استاندارد رسید.

وی ادامه داد: در درجه اول باید محلی که آرد خبازی‌ها تولید می‌شد، مورد رصد قرار می‌گرفت. در زمانی که من مسئولیت شرکت غله را پذیرفتم، متأسفانه نظارت چندانی روی کارخانه‌ها نبود لذا از همان روز اول تلاش ما این بود که کارخانه‌ها را متوجه این امر کنیم که هرگونه ناهماهنگی در اجرای دستورات اداره کل شرکت غله، منتج به این خواهد شد که سهمیه‌ای از ما دریافت نخواهند کرد. بر این اساس طی جلساتی که با کارخانه‌ها گذاشتیم، دستورالعمل‌هایی که برایشان ارسال کردیم و مکاتبات متعددی که انجام دادیم، در نهایت برای تولید آرد سبوس‌دار مجاب شدند. بدین ترتیب هماهنگی‌های لازم با معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل محترم استاندارد استان قم هم صورت پذیرفت مبنی بر اینکه بازدیدهای دوره‌ای از کارخانه‌ها به طور مداوم انجام شود.

رادمنش در ادامه گفت: در واقع سبوس‌دار کردن آرد در واحدهای آردسازی بخشی از کار ما بود، بخش دیگر این بود که باید نانوایان را به انجام این کار مجاب می‌کردیم. به همین خاطر بنرهای تبلیغاتی درباره فواید سبوس در نان چاپ گردید و در محل نانوایی‌ها به‌خصوص واحدهای سنگک نصب شد. علاوه بر این مصاحبه‌های متعددی هم با شبکه‌های مجازی و روزنامه‌های محلی و شبکه رادیو و تلویزیون استان در این راستا انجام شد. با اینکه نزدیک به 15 ماه است این اقدام در استان صورت می‌گیرد اما متأسفانه همچنان با مقاومت‌هایی از سوی برخی از نانوایان روبه‌رو هستیم. واحدهای آردسازی استان به طور مرتب حداقل ماهیانه دو مرتبه رصد می‌شوند و نمونه‌گیری‌ها صورت می‌گیرد هرچند که بازرسی از وظایف و تکالیف قانونی شرکت غله نیست.
وی در ادامه در خصوص سبوس‌هایی که به صورت جداگانه در واحدهای نانوایی روی سطح نان اضافه می‌شوند، اظهار کرد: این موضوع را در سطح استان قم به طور جدی و از طریق مراجع ذی‌صلاح استاندارد، غذا و دارو و بهداشت پیگیری کردیم و به یقین هیچ نانوایی حق انجام چنین کاری را ندارد.

مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم در ادامه با اشاره به فواید نان سبوس‌دار تصریح کرد: نان، قوت غالب مردم جامعه به‌خصوص اقشار کم‌درآمد است بنابراین باید نانی را در اختیار مردم قرار دهیم که حاوی ارزش غذایی بسیار بالایی باشد. در واقع وقتی نان سفید به مردم عرضه می‌شود، زمینه بروز برخی از بیماری‌ها تسهیل می‌گردد. لذا ضرورت موکد دارد که با توجه به اهمیت و ارزش غذایی بسیار بالای سبوس در نان، به این مسأله توجه بیشتری معطوف شود. متأسفانه در حال حاضر مشکلی که بابت افزایش سبوس نان در سطح استان با آن مواجه هستیم، عدم رعایت استانداردهای مربوطه توسط واحدهای آزادپز است که لازم است با جدیت و اهمیت بیشتری توسط اتحادیه نانوایان استان و سایر دستگاه‌های نظارتی، واحدهای آزادپز را نیز مکلف به رعایت نمایند. 


 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٠٠

 


خروج




پربازدیدترین

سیاست‌گذاری ثابت در یک بازه زمانی مشخص اما نه کوتاه و حذف قانون بازگشت ارزی، دو نیاز مهم برای بازگشایی مسیر صادرات آرد پیش روی آسیابانان ایرانی

اختصاصی/ مهرزاد جمشیدی گفت: نیازمند برنامه‌ریزی جامع در حوزه صادرات آرد هستیم و اولین گام در این راستا، اجتناب از نرخ‌گذاری دستوری در حوزه خرید گندم و فروش آرد با درصد استحصال آن است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...