صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان تنوری یا دستگاهی؟!

  اختصاصی/ در کنار مواد اولیه و مهارت نیروی انسانی به عنوان عوامل تأثیرگذار بر کیفیت نان، روش پخت عاملی است که در سلامت نان نقشی اساسی دارد. استفاده از حرارت مستقیم در تولید نان‌های سنتی یکی از نقاط ضعف واحدهای نان سنتی است که سال‌هاست بر رفع آن تأکید می‌شود و با جایگزین حرارت غیرمستقیم در واحدها این ضعف قابل جبران خواهد بود.

            

طبق گفته کارشناسان در تنورهای سنتی به علت قرار گرفتن خمیر در مقابل شعله مستقیم، مواد مضر ناشی از سوخت مواد سوختی با نان تماس پیدا می‌کند و شاخص‌های بهداشتی و سلامت نان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
سال‌هاست سازمان استاندارد بر حذف حرارت مستقیم در واحدهای سنتی و تولید نان با حرارت غیرمستقیم تأکید دارد اما متأسفانه همچنان شاهد فعالیت واحدهای صنفی با تنورهای سنتی حرارت مستقیم هستیم. نانوایان سنتی معتقدند جذب آب خمیر در تنورهای گلی بهتر اتفاق می‌افتد و در این صورت رطوبت اضافی خمیر گرفته شده و نان مغزپخت‌تر می‌شود.
اما تجهیزات پخت نان مشمول اجرای استاندارد اجباری هستند و در استاندارد ملی شاخصه‌های استاندارد دستگاه پخت نان با جزئیات تعریف و مدون شده است. بر اساس این استاندارد، جنس صفحاتی که خمیر در تماس با آن قرار می‌گیرد مهم بوده و باید از فلزات مخصوص صنایع غذایی استفاده گردد. نوع حرارتی که به نان می‌رسد حتماً باید از نوع حرارت غیرمستقیم باشد. شعله نباید نمایان باشد و مواد حاصل از سوخت توسط خمیر جذب نشود.
یک کارشناس استاندارد در این‌باره به غلات نیوز گفت: آنچه که به عنوان سند اجرایی و استاندارد ملی در کشور تدوین شده پخت نان با حرارت غیرمستقیم است و تنورهای گلی غیربهداشتی هستند. اینکه برخی نانوایان بر سلامت و بهداشت تنورهای حرارت مستقیم تأکید دارند بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و باید تأکید کرد که نان‌هایی که با حرارت مستقیم تولید می‌شوند خطر سلامتی را برای مصرف‌کننده به دنبال دارد.
این کارشناس اظهار کرد: سازمان استاندارد رهنمون‌های کلی را برای رعایت استاندارد روش‌های پخت در واحدهای نانوایی ارائه می‌دهد. ضمن اینکه دستگاه‌های پخت نان در مرحله ساخت و در محل نانوایی‌ها توسط سازمان استاندارد کنترل می‌شوند.
وی ادامه داد: البته در کنار سازمان استاندارد بحث کنترل تجهیزات پخت در واحدهای صنعتی بر عهده کارگروه گندم، آرد و نان در هر استان است که البته در برخی از نقاط کشور این مسأله کنترل می‌شود. مثلاً در استان اصفهان اتحادیه خبازان مجاز به صدور پروانه کسب یک واحد جدید با تنور حرارت مستقیم نخواهد بود. ضمن اینکه برای واحدهای تنوری مهلت چند ماهه صادر می‌شود تا واحد مذکور نسبت به جایگزینی حرارت غیرمستقیم و استاندارد اقدام نماید.
این کارشناس در ادامه با تأکید بر اینکه طبق نظر استاندارد نانی که با حرارت غیرمستقیم طبخ شود از سلامت برخوردار است، ابراز کرد: الزام سازمان استاندارد استقرار تجهیزات حرارت غیرمستقیم در واحدهای صنفی پخت نان است. واقعیت این است که گازهایی که از شعله سوخت تنور ایجاد می‌گردد به خمیر انتقال یافته و در تعیین سلامت نان خطرناک است.
به گفته وی، علاوه بر حفظ سلامت نان نصب دستگاه‌های حرارت غیرمستقیم در واحدهای نانوایی به کنترل مصرف سوخت در واحدها و هزینه‌های جانبی آن کمک کرده و نیز راندمان تولید را بالا می‌برد.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٢١ اسفند ١٣٩٨        ساعت:     ١١:٢١

 


خروج




سیلوهای بخش خصوصی در انتظار گندم!/ عدم تحویل به‌موقع گندم از سوی بخش خصوصی، کذب است

به گفته یک مقام مسئول، بخش خصوصی امسال هم مانند روال هرساله وارد عملیات خرید تضمینی شده منتها با توجه به کاهش چشمگیر خرید تضمینی گندم در سال جاری، عملا بخش خصوصی هم مشارکت چندانی ندارد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۹,۲۷۶ down
chf فرانک سويس ۴۶,۷۰۱ down
sek کرون سوئد ۵,۰۴۵ down
nok کرون نروژ ۵,۰۳۰ down
dkk کرون دانمارک ۶,۸۳۴ down
inr روپيه هند ۵۷۴ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۹,۶۲۸ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۹۷۱ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۲۷۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۳ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۴,۵۳۴ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۹,۹۲۰ down
zar راند ۳,۰۵۹ down
try لير ترکيه ۵,۰۱۴ up
rub روبل روسيه ۵۸۲ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۲,۸۷۹ eq
syp لير سوريه ۳۴ eq
aud دلار استراليا ۳۲,۳۲۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۵ up
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۶۶۴ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۵۷ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۱۲۰ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۶ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۶۶۴ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۱۱۷ up
lyd دينار ليبی ۹,۴۲۴ up
cny یوان چين ۶,۵۶۵ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۱۱۶ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۰۴ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۶۱۳ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ up
eur یورو ۵۰,۸۱۹ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۸۳۲ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۲۵۱ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۵۸ up
afn افغانی افغانستان ۵۳۵ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۹۴۰ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۲ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۷,۸۸۶ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۶۸۴ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۲۳ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مدیریت چندگانه، مشکلات این‌چنینی به وجود می‌آورد/ وزن چانه از حد استاندارد خارج شده! مدیرعامل شرکت تعاونی نانوایان تهران در انتقاد به عدم اصلاح نرخ نان:
کیفیت در حوزه آرد و نان استان رقم خورده است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم مطرح کرد:
استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

سورک
اینستا
پیشرفت پخت سحر
سینا
آذر غله
اتحادیه نانهای صنعتی
اتحادیه نانهای حجیم
زرین خوشه
گل آرد زاگرس
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
پارس ترک سیلو
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...