صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  آیا اتحادیه‌ها می‌توانند مدیریت صنف را بر عهده بگیرند؟

  اختصاصی/ در چند سال اخیر تصمیمات عجیبی برای صنف نانوایان گرفته شده که البته بسیاری از آن‌ها جز ضرر چیزی عاید نانوایان نکرده است! از ثبات چندین ساله نرخ نان که نهایتا افت سلامت و کیفیت نان را به دنبال داشت تا صدور قانون احداث آزادانه نانوایی و اخیرا قانون محدودیت در خرید آرد برای نانوایان آزادپز!

            

تصمیماتی که جز تبعات منفی نتیجه دیگری نداشت و می‌توان گفت اگر مدیری آگاه به عنوان متولی نان در رأس کار قرار می‌گرفت، سلامت مهم‌ترین غذای جامعه به خطر نمی‌افتاد!
نان در حال حاضر متولی ندارد و اتحادیه‌ها بر این عقیده‌اند که بر حسب تسلط و تجربیاتی که دارند،اگر مدیریت صنف را بر عهده بگیرند، وضعیت صنعت نان بهبود خواهد یافت.
حال به سراغ برخی از رؤسای اتحادیه‌های نانوایان کشور رفته و با آن‌ها به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند؛

*نان از قدیم‌الایام با سیاست گره خورده/ قدرت دولت در تصمیم‌گیری‌های مربوط به نانوایان، بیشتر از ماست!

بیژن نوروز مقدم، رئیس اتحادیه نانوایان تهران در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: اتحادیه صنفی نانوایان، پل ارتباطی میان صنف و دولت استاما اختیارات صنف از دست ما خارج بوده و ما فقط قادر به برقراری ارتباط میان بخش دولتی و خصوصی هستیم و تنها می‌توانیم مشکلات را بازگو کرده و راحل‌های خودمان را بر حسب تجربیاتمان ارائه دهیم اما تصمیم نهایی را دولت برای نانوایان می‌گیرد.
وی افزود: مانند چند روز گذشته که به یکباره قانون جدیدی برای سامانه فروش آرد سایرمصارف وضع گردید؛ قانونی که کارشناسی نشده و بدون هماهنگی با اتحادیه‌های صنفی تصویب شد.
نوروز مقدم ادامه داد: طبق قانون، تصمیم‌گیری برای هر صنف باید بر عهده اعضای صنف (اتحادیه) باشد اما چون نان از قدیم‌الایام تاکنون با سیاست گره خورده، همیشه قدرت دولت در تصمیم‌گیری‌ها برای صنف نانوایان بیشتر از خود صنف بوده است.
رئیس اتحادیه نانوایان تهران خاطرنشان کرد: رؤسای اتحادیه‌های صنف بر اساس تجربیات و تسلطی که دارند، پیشنهادهای خود را مطرح می‌کنند اما در نهایت تصمیم‌گیری بر عهده دولت است و صنف مجبور به اجرای آن تصمیم‌گیری‌هاست.

*اختیار سامانه اصناف ایرانیان را مجددا به اتحادیه واگذار کنند

در ادامه مصطفی کشتگر، رئیس اتحادیه نانوایان مشهد بیان کرد: درآمد اتحادیه‌های صنفی از محل حق عضویت اعضا تامین و مستقیما به خزانه اتاق اصناف وارد می‌شود. هر اتحادیه صنفی موظف است هرساله مبلغی را به عنوان بودجه، پیش‌بینی و به اتاق صناف ارائه دهد.در این بودجه چند سرفصل تعریف می‌شود که یکی از آن‌ها تامین هزینه از این محل برای آموزش نانوایان است.
وی با بیان اینکه کمسیون آموزش اتحادیه نانوایان مشهد بسیار فعال است، ادامه داد: برگزاری مسابقات فنی و حرفه‌ای و برگزاری همایش ویژه نانوایان از جمله برنامه‌های اتحادیه مشهد است که به صورت مستمر دنبال می‌شود.
کشتگر افزود: مهم‌ترین اختیار اتحادیه صنفی نانوایان دسترسی به سامانه اصناف ایرانیانبود که متاسفانه هم‌اکنون از اتحادیه‌ها سلب شده و اگر مجدد اختیار آن به اتحادیه بازگردد و دولت صرفا نقش نظارتی بر این سامانه را ایفا نماید، نیمی از مشکلات صنف حل خواهد شد.
رئیس اتحادیه نانوایان مشهد تصریح کرد: با اینکه طبق قانون اتحادیه‌های صنفی توان تصمیم‌گیری برای صنف خود را دارند اما در صنف نانوایان متاسفانه اتحادیه‌ها فقط مجری قوانین وضع شده از سوی دولت هستند و هیچ نقش اجرایی از خود ندارند.


*سایه یارانه از صنعت نان برداشته شود/ مدیریت صنف به اتحادیه‌ها واگذار گردد

در بخش دیگری از این گزارش،عادل محمدی، رئیس اتحادیه نانوایان رشت نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: بسیاری از فعالیت‌هایی که در صنف نانوایان صورت می‌گیرد با موافقت‌های کمیسیون نظارت‌ و کارگروه‌های تخصصی آرد ونان در استان‌ها اعمال می‌شود.
رئیس اتحادیه نانوایان رشت با بیان اینکه تصمیم‌گیری برای صنف نانوایان بر عهده دولت است، اظهار کرد: به فرض مثال مساله نرخ بزرگترین دغدغه چندین ساله نانوایان است اما اتحادیه‌ها در تعیین و تصویب آن نقشی ندارند و نرخ نان از سوی دولت صادر می‌شود.
وی افزود: قطعا در صورتی که سایه یارانه از صنعت نان برداشته شده و مدیریت صنف به اتحادیه‌ها واگذار گردد، بر حسب تجربیات، شناخت و تسلطی که رؤسای اتحادیه‌ها بر اوضاع حاکم دارند، بهتر خواهند توانست برای صنف تصمیم‌گیری کنند.
محمدی اظهار کرد: چنان‌که در برخی از صنوف تصمیم‌گیری‌ها بر عهده اتحادیه‌ها گذاشته شده و شرایط بهتری در صنف حاکم است اما در صنف نان متاسفانه با توجه به سوبسیدی که دولت پرداخت می‌کند،اتحادیه‌ها فقط مجری قوانین دولت هستند.


 

                                     تاریخ:      شنبه ١١ آبان ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:١٩

 


خروج




پربازدیدترین

ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند

اختصاصی/ دکتر حسین یزدجردی بیان کرد: مواد تشکیل‌دهنده پرمیکس، مواد معدنی است و این مواد هیچ حساسیتی از جمله التهاب و سوختگی پدید نمی‌آورد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۸/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۲۸۵ up
chf فرانک سويس ۴۲,۴۴۱ eq
sek کرون سوئد ۴,۳۵۸ up
nok کرون نروژ ۴,۶۲۵ up
dkk کرون دانمارک ۶,۲۱۷ up
inr روپيه هند ۵۸۷ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۳۰۱ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۰۰۸ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۹۴ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۵ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ down
cad دلار کانادا ۳۱,۷۷۲ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۸۷۷ down
zar راند ۲,۸۵۷ up
try لير ترکيه ۷,۳۰۷ down
rub روبل روسيه ۶۵۹ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۷ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۵۹۸ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۸۷۰ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۸۴ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۴۳ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۶۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۰۰ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۹۱ up
cny یوان چين ۵,۹۹۱ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۸,۹۰۵ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۱۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۰۹۵ eq
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ eq
eur یورو ۴۶,۴۵۵ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۴۸ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۱۵۲ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۸۶ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۸ up
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۵۶۹ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۹۸۰ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۷۲ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
95 درصد از نان تولیدی کشور سفید است/ سیاست انستیتو، حرکت به سوی اصلاح وضعیت نان کشور رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز:
صنعت ماکارونی کشور نیاز به گندم دوروم دارد در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
افزایش قیمت نان در زنجان در دست بررسی است مدیرکل شرکت غله استان زنجان:
دولت هزینه تولید آسیابانی را مدیریت کند مدیرعامل کارخانه آرد بارانا:
شرکت برای حمل آرد ضررهای میلیاردی می دهد مدیرعامل شرکت حمل و نقل خلیج فارس در گفت وگو با غلات نیوز:
اصلاح الگوی تولید و مصرف نان کامل با حضور باشگاه هواداران نان کامل در نمایشگاه ایبکس محقق شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.